Ανάβει ο βωμός στο Ρίο

0
161

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού. Στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο θρυλικό Μαρακανά, θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης των τριακοστών πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, που αποτελούν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η γιορτή θα μεταδοθεί απευθείας στην Ελλάδα από τα κανάλια της ΕΡΤ και του OTE TV.

Οδομαχίες έξω από το Μαρακανά

Με… επεισόδια ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης. Αρκετά μέτρα έξω από το στάδιο Μαρακανά πολίτες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες βιαβίωσης στο Ρίο και έχουν εκδηλώσει εξ αρχής την αντίθεσή τους με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος και να επαναφέρουν την τάξη στην πόλη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τέθηκαν σε επιφυλακή για να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, ενώ το κοινό αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσπάθειά του να μεταβεί στο Μαρακανά, όπου στις 02:00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η τελετή έναρξης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για τη συνέχεια του άρθρου