Εκτός τελικού ο Βλάσης Μάρας

Το όνειρο της Ολυμπιακής διάκρισης δεν έγινε πραγματικότητα για τον Βλάση Μάρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου έμεινε μακριά από τον καλύτερο εαυτό του και δεν θα καταφέρει να είναι παρών στον τελικό του μονόζυγου.

Στον προκριματικό της ενόργανης ανδρών, ο υπερπρωταθλητής του αγωνίσματος περιορίστηκε στους 14,200 βαθμούς, αφού παρουσίασε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80, αλλά δέχθηκε πολλές μειώσεις στην εκτέλεσή του (βαθμός εκτέλεσης 7,400).

Μέχρι στιγμής, μετά τη διεξαγωγή του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, ο 33χρονος πρωταθλητής βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης, έχοντας ήδη χάσει κάθε ελπίδα εισόδου στην προνομιούχο οκτάδα του μονόζυγου, που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Οι φιναλίστ σε όλα τα όργανα θα αναδειχθούν με την ολοκλήρωση του προκριματικού της ενόργανης ανδρών, στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Ταυτόχρονα, θα προκύψει η τελική κατάταξη του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο, αλλά και του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων, όπου εντυπωσίασε με 15,833 β. και αναμένεται να περάσει μεταξύ των πρώτων στον τελικό του αγωνίσματος.