Ορειβατικός Σπάρτης: Εξόρμηση στα δάσος της Λουσίνας. Επιμνημόσυνη δέηση

0
136

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

 

 

            Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση της 23ης Αυγούστου [φέτος: ημέρα Τρίτη], στο δάσος της Λουσίνας, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Βουνού Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» .

 

            Τόπος έναρξης της πεζοπορίας οι πηγές του Αγίου Μάμμα, στην είσοδο του Καστορείου.

 

            Οι πεζοπόροι θα κινηθούν στη διαδρομή Άγιος Μάμμας – Αλώνι  Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά –  ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα, όπου και  θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για μετά τη Θεία Λειτουργία εκδηλώσεις ( μνημόσυνο παλαιών Καστανιωτών – αρτοκλασία –  χαιρετισμοί).

 

            Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και διάρκειας περίπου 2.30 ωρών.

 

          Στη συνέχεια, θα παραμείνουμε στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας [με μικρή πορεία μέχρι την πηγή της Λουσίνας (+20 λεπτά)] μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

 

            Η επιστροφή θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, και από την ίδια διαδρομή (+ 3.00 ώρες), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 5 το απόγευμα.

 

Σύνολο ωρών πορείας : περίπου 6.00

 

            Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης στις 7.00 το πρωί της Τρίτης, 23/8,  με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

 

 

 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής

το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, 22/8

στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά

(τηλ. 6974 098419 )

Επιμνημόσυνη δέηση

Αυτή την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016, κατά τον επίλογο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Βαμβακούς, και με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Αϊ-Γιάννη «τον Κούρο», θα τελεστεί, με μέριμνα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, επιμνημόσυνη δέηση,

 

εις μνήμην

 

του μεγάλου δωρητού-ιδρυτού του Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα, Γεωργίου Παπαθεοδώρου εκ Βαμβακούς

και του επί μια εικοσαετία προέδρου του ΕΟΣ Σπάρτης, πρωτοστάτη της ανέγερσης του Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα «Γ. Παπαθεοδώρου», και επιτίμου Προέδρου του,  Χαρίλαου Καλαβρυτινού.

 

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή τιμής και μνήμης.

 

 

Το ΔΣ του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης

 

 

[ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

α) Το ναΰδριο του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου –του επονομαζόμενου «Κούρου»- βρίσκεται στον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1610 μέτρων, δίπλα στο πυροφυλάκιο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω Βαμβακούς ή Βασαρά-Βεροίων ή Τσιντζίνων, και, αφού περάσουμε το «Πλατύ Ποτάμι» και τη θέση  της πηγής «Αυριαλού» (δίπλα στο παλαιό καταφύγιο), και φθάσουμε στη διασταύρωση για Καστάνιτσα (δεξιά) και Καταφύγιο (ευθεία) στρίβουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ (δυτικά) σε δρόμο που μας οδηγεί στο χώρο της εκδήλωσης. Ο δρόμος είναι απολύτως βατός μέχρι 10-15 λεπτά πριν το ναΰδριο. Τα τελευταία αυτά λεπτά, εφόσον δεν διαθέτετε όχημα 4Χ4, θα τα κάνετε περπατώντας σε δασικό χωματόδρομο.

 

 

β) Η λειτουργία αρχίζει στις 9 πμ και ολοκληρώνεται περίπου στις 11πμ. Μετά και την επιμνημόσυνη δέηση, εθιμικά οι συμμετέχοντες μεταβαίνουν στο χώρο του παλαιού καταφυγίου όπου και συντρώγουν (με φαγητά που έχει φέρει ο καθένας μαζί του) και  γλεντούν με παραδοσιακή μουσική ]