Κοντονής: «Να γίνει άμεσα συνάντηση για τη διαιτησία» (βίντεο)

Το… μπάλακι σε Super League και ΕΠΟ για τη λύση στο θέμα της διαιτησίας και την εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου πέταξε ο Σταύρος Κοντονής, εξερχόμενος από το υπουργείο μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμόρφωση της Ομοσπονδίας στο θέμα των αθλητικών δικαστών και των υπόλοιπων δικαιοδοτικών οργάνων, τόνισε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων με την UEFA προκειμένου η Super League να ζητήσει από την ΕΠΟ να γίνει η συνάντηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για το θέμα της διαιτησίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους της Super League, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το αίτημα τους ήταν γνωστό για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Θέλω να τονίσω ότι η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί στο θέμα των δικαστών. Συμμορφώθηκε και ως προς τις επιταγές του νόμου, αλλά και ως προς τις οδηγίες της FIFA.

Σήμερα λάβαμε από τη FIFA μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ενημερώνει την ΕΠΟ για τη διάθεσή της να συζητήσει άμεσα και πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος το θέμα της διαιτησίας και να βρεθεί λύση. Η ίδια η UEFA τονίζει στην επιστολή της ότι το θέμα της διαιτησίας μπορεί να γεννήσει ένταση και βία.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Κουτσοκούμνη ότι πρέπει να ζητήσει η Super League από την ΕΠΟ άμεσα αυτή τη συνάντηση. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι μοναδική υπεύθυνη για την αναβολή της του πρωταθλήματος είναι η ΕΠΟ.

Εργαζόμαστε για ένα αίσιο αποτέλεσμα. Όσο δεν ξεκινάει το πρόβλημα παραμένει και εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις».

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr