Μάμαλος και Φερνάντες κατέκτησαν χρυσά σε άρση Βαρών και σφαίρα!

0
102

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες χάρισε ο Παύλος Μάμαλος, που δημιούργησε νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ στην άρση βαρών -107κ. σηκώνοντας 238 κιλά.

Η συλλογή μεταλλίων δεν… σταματά! Ο Παύλος Μάμαλος σήκωσε στα χέρια του αυτή τη φορά την Ελλάδα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -107κ. της άρσης βαρών σε πάγκο.

Ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ δικαιολόγησε απόλυτα τον ρόλο του φαβορί και, σηκώνοντας 238κ. ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Μάμαλος είχε πρώτη προσπάθεια στα 233, δεύτερη στα 234 και τρίτη στα 238, επίδοση που αποτελεί νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια δοκίμασε για την υπέρβαση, με 243.5, όμως δεν τα κατάφερε.

Αυτό είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο και δέκατο στη συνολική συγκομιδή.

 

 

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς! Λίγη ώρα μετά τον Παύλο Μάμαλο, ο Σεν Τζον Φερνάντες εξασφάλισε τη δική του πρωτιά, με νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ στα 8.44μ στη σφαίρα.

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε η ελληνική ομάδα των Παραολυμπιακών του Ρίο, σε ένα αγώνισμα, μάλιστα, που μας στέλνει για πέμπτη φορά στο βάθρο.

Ο Σεν Τζον Φερνάντες «καθάρισε» με Παραολυμπιακό ρεκόρ τον τελικό της σφαιροβολίας F53 και κρέμασε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, λίγη ώρα μετά την επίσης σπουδαία αντίστοιχη διάκριση του Παύλου Μάμαλου στην άρση βαρών.

Ο Φερνάντες πήρε αμέσως «κεφάλι» στην κατάταξη, με βολή στα 8.44μ. Ο Αμερικανός Σκοτ Σέβερν έμεινε να «κυνηγάει» τη σπουδαία αυτή επίδοση, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (8.41μ.) όμως δεν κατάφερε να τον προσπεράσει.

Αυτό ήταν το ενδέκατο συνολικά μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, το τέταρτο χρυσό (δεύτερο για σήμερα) και πέμπτο (!) στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.