Παλαιστικός Σπάρτης: Το νέο σήμα του συλλόγου!

Ο Παλαιστικός Σπάρτης ανακοίνωσε το νέο σήμα της ομάδας που θα κοσμεί από εδώ και πέρα τις εμφανίσεις του.

Το σήμα φέρει βαθιά Ιστορικά στοιχεία

Μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι του Παλαιστικού Σπάρτης αναφέρουν

Με μεγάλη χαρά ο Παλαιστικός Σπάρτης ανακοινώνει το νέο λογότυπο του συλλόγου εμπνευσμένο από την Ιστορία του τόπου μας που θα κοσμεί εφεξής τις επίσημες εμφανίσεις της ομάδας.
Αναλύοντας τον συμβολισμό του.

Το κέντρο του λογοτύπου κοσμεί η περήφανη περικεφαλαία διατηρώντας το γνώρισμα του πολεμιστή και ήρωα Σπαρτιάτη. Υποδουλώνει την κρυμμένη γνώση και την προστασία αυτής δια μέσου του σιδήρου. Κάτι που το αγώνισμα της Πάλης πράττει απερίφραστα δίδοντας την ρώμη στο σώμα και αναπτύσσοντας την ευφυΐα συμπληρώνοντας έτσι το «Νους υγιείς εν σώματι υγιεί».

Το λογότυπο περιβάλλεται από το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο, τον Μαίανδρο, μέσα σε ασπρόμαυρο φόντο συμβολίζοντας ο χρωματισμός το καλό και το κακό.
Ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο.
Ο συμβολισμός του Μαίανδρου είναι άρρηκτα συνδεμένος με την Πάλη του Πηλέα και της θεάς Θέτιδος.
Ο Πηλέας κατόπιν συμβουλής των θεών με την Μαιάνδριος λαβή στη μέση ακινητοποιεί την όμορφη θεά, η οποία επανέρχεται στην αρχική της μορφή και τελικά υποκύπτει στη ερωτική ορμή του θνητού Πηλέα. Από την ένωση τους θα γεννηθεί ο Αχιλλέας, ο πιο ανδρείος πολεμιστής και Ήρωας του Τρωικού πολέμου.

Ο χρωματισμός που επιλέχτηκε είναι το χρώμα κοντά στο πορτοκαλί σβήνοντας προς το μαύρο. Ο συμβολισμός του για εμάς ξεκινά από την Ανατολή και φτάνει προς την Δύση του Ήλιου. Μια συνεχιζόμενη πράξη πορείας ζωής που συνθέτει και πάλι το Αιώνιο και το Αληθινό. Έναρξη και ολοκλήρωση και πάλι Έναρξη και ολοκλήρωση για κάθε Αγώνα Πάλης και Ζωής.
Παράλληλα το ίδιο χρώμα το αναγνωρίζουμε και στα Αρχαία αγγεία μαχών το οποίο δεν σβήνει και παραμένει ανεξίτηλο στην πάροδο των χρόνων.

Η Λέξη Σπάρτη και Παλαιστικός Σύλλογος – Ομάδα προσδιορισμένο στην Αγγλική με την λέξη Σπάρτη να είναι η πιο αναγνωρίσιμη πόλη ανάμεσα στην παγκόσμια Αθλητική και Πολιτιστική κοινότητα. Το Α παρομοιάζει δυο Αθλητές που παλεύουν δίνοντας την πρωτιά τόσο στο γράμμα του αλφάβητου όσο και στο Άθλημα της Πάλης στο βάθος των Αιώνων.

Τέλος σαν ομπρέλα το λογότυπο κοσμεί η ρήση του Σπαρτιάτη Ποιητή Τυρταίου
“Ἀλλ΄ Ἡρακλῆος γὰρ ἀνικήτου γένος εσμεν” που μεταφράζεται για τους Σπαρτιάτες Αθλητές «Άλλα καταγόμαστε από του ανίκητου Ηρακλή το γένος»

Ελπίζουμε να είναι ένα σύμβολο που θα δώσει δύναμη και τύχη στον Παλαιστικό Σπάρτης δίνοντας στο μέλλον στους Σπαρτιάτες Αθλητές πολλές διακρίσεις.