Σιδέρης: Η Σπάρτη είναι η πόλη μου! Αφιέρωμα με άρθρα εφημερίδων (βίντεο, φωτογραφίες)

Ο πολύ μεγάλος τερματοφύλακας του Α.Ο. Σπάρτης, Γιάννης Σιδέρης, επέστρεψε στην πόλη του και παραχώρησε συνέντευξη στον Ανδρέα Τσαρούχα. Μετά τις δηλώσεις του υπάρχουν φωτογραφίες από άρθρα των εφημερίδων με τα κατορθώματα του μεγάλου αυτού τερματοφύλακα. 

για την επιστροφή του στη Σπάρτη:

Γύρισα μετά από 10 χρόνια στη Σπάρτη μαζί με τη γυναίκα για λίγο καιρό για να δούμε τους συγγενείς και φίλους. Οι παλιοί μου συμπαίκτες μου έδειξαν αγάπη και όπως είπε η γυναίκα μου, η Σπάρτη είναι η πόλη μου.

για την προπονητική του καριέρα στην Αυστραλία:

Ασχολούμαι όλα αυτά τα χρόνια και είμαι προπονητής τερματοφυλάκων στην Αυστραλία. Έχω προπονήσει παρά πολύ μεγάλο αριθμό τερματοφυλάκων της Α’ κατηγορίας της Αυστραλίας καθώς είχα και δική μου σχολή.  Ένας από τους τερματοφύλακες που προπόνησα ήταν ο Mike Langerak που ξεκίνησε από την South Melbourn και έφτασε ως την Ντόρτμουντ.

για το αν παρακολουθεί την Α.Ε. Σπάρτη:

Παρακολουθώ τη Σπάρτη από την τηλεόραση, ήταν ευχάριστη έκπληξη η άνοδος της. Πήγα μάλιστα και σε προπόνηση  και σε φιλικό όπου παρακολούθησα την ομάδα που θα αγωνιστεί φέτος στη football league.  Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα αξιόλογο σύνολο και γίνεται καλή δουλειά. Ο Γιαννακόπουλος πιστεύω ότι θα πάει πολύ ψηλά την ομάδα και η τωρινή προσπάθεια έχει πολλά κοινά σημεία τον Α.Ο. Σπάρτης που έχτισε ο  Άρης Κανελλάκης. Μια ομάδα που είχε μέταλλο, χωρίς μεγάλα ονόματα αλλά με αρκετούς ντόπιους που αγωνιζόντουσαν για την πόλη και τη φανέλα.

για τις ομάδες που έχει αγωνιστεί:

Ξεκίνησα από το Λεωνίδα Σπάρτη, έγινε ένωση με την Μαγούλα και δημιουργήθηκε ο Α.Ο. Σπάρτης. Το 1980 στον Πανιώνιο με τα ιερά τέρατα Αναστόπουλο και Σαραβάκο. Στη συνέχεια πήγα στον ΟΦΗ όπου έμεινα αρκετά χρόνια και ακολούθησε ο Μακεδονικός για να τελειώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα στον Α.Ο. Σπάρτης. Ήμουν υποψήφιος για την καλύτερη 11αδα του ΟΦΗ, μιας ομάδας με ιστορία 100 ετών.

για τους αγώνες του Α.Ο. Σπάρτης που θυμάται

Τρεις αγώνες θυμάμαι τώρα, το 3 – 0 με τον Ηρόδοτο όπου πήραμε την άνοδο στη Β’ Εθνική. Και δύο αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας με το 2 – 2 με τον Ολυμπιακό το Καραϊσκάκη και το 1 – 0 στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά. 

Κλείνοντας ευχήθηκε η ΑΕ Σπάρτη να έχει μια καλή πορεία στη Football League και το Κύπελλο Ελλάδας και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

Το isports.gr βρήκε από το αρχείο της ΕΡΤ τον αγώνα Άρης – ΟΦΗ το 1982 όπου αγωνίζεται ο Σιδέρης ο οποίος πραγματοποιεί στο 1:30 του βίντεο διπλή απόκρουση

4seofffpodhapfuhadfgdagdwdkfjnaflafaf 4seofffpodhapfuhadfgdagdwdkfjnaflafaf_c

* Οι εικόνες των άρθρων των εφημερίδων προέρχονται από το αρχείο του παλαίμαχου άσου του Α.Ο. Σπάρτης, Γιώργου Ρασσιά

img_5198 img_5197 img_5196 img_5195 img_5194 img_5193 img_5192 img_5191 img_5190 img_5189 img_5188 img_5187 img_5186 img_5185 img_5184 img_5183 img_5182 img_5181