Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 1 – 0 (βίντεο)

Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ, δύο ομάδες που έχουν στόχο φέτος την άνοδο από τη Football League αναμετρήθηκαν στην Ριζούπολη για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί, η ομάδα του Ηρακλείου είχε τις φάσεις, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε και έφτασε στη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Κάσσου στο 69′. Φωνάζουν για τουλάχιστον δύο πέναλτι οι Κρητικοί.

Η ομάδα του Ηρακλείου, έχοντας ήδη επίσημα ματς στα πόδια της (με Αχαρναϊκό) μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι πέρα από την φάση του 11′ όταν ο Διαμαντόπολος, σούταρε άουτ έξω από την περιοχή, δεχόμενος την πίεση του Κώτσιου, δεν κατάφερε να… ανησυχήσει επιπλέον την αντίπαλη άμυνα.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια από την άλλη, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν νωρίς το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 13′, ο Χιώτης δεν μπλόκαρε την μπάλα σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, ο Μπουρσέλης είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας, στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η ευκαιρία που δημιούργησε ο ΟΦΗ ήταν στο 33′, αλλά το σουτ του Βουό, μπλόκαρε ο Χιώτης πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα σπρώξιμο του Κύργια στον Βουό στο 22′, όπου ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει την εσχάτη των ποινών αλλά αποφάσισε ότι δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Κάσσος, η… χρυσή αλλαγή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ, να έχε ένα καλό σουτ του Ράντι αλλά ο Χιώτης ήταν στο σωστό σημείο και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για άλλο ένα μαρκάρισμα στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, με τον Αντουκόρ να πιάνει την κεφαλιά στο 50′, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθεί για αποβολή του Νάστο, με δεύτερη κίτρινη.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που πίεσε ο ΟΦΗ, ο Απόλλων ισορρόπησε το ματς και τελικά κατάφερε να φτάσει στο γκολ, που του έδωσε τελικά και τη νίκη, με τον Κάσσο, που είχε πάρει την θέση του Περογαμβράκη λίγο νωρίτερα.

Στην φάση του τέρματος, ο Διαμαντόπουλος ήταν εκτεθειμένος αλλά μπήκε στη φάση μόνο όταν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η μπάλα πρώτα είχε πάει στον Δαύκο και τον Κώτσιο και μετά σε Κάσσο.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ έψαξε την ισοφάριση αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1. Στο 76′ ο Βουό είδε τον Χιώτη να μην κάνει καλή έξοδο, πήρε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια και πάλι η ομάδα της Κρήτης ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Πάνου πάνω σε παίκτη του ΟΦΗ.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, ούτε στα 4′ των καθυστερήσεων όπου ο Μασάδο είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το σουτ του πήγε πάνω στον Χιώτη, ενώ ο Βουό στην τελευταία φάση του αγώνα είδε κίτρινη για τράβηγμα ξεκάθαρο του Πάνου πάνω του. Ετσι η ομάδα του Σπανού, στο πρώτο επίσημο ματς της πήρε τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων: Χιώτης, Ντάσιος, Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Ρομάνο, Πορτουλίδης, Περογαμβράκης, Διαμαντόπουλος, Σιατραβάνης.

ΟΦΗ: Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κώτσιος, Όστοϊτς, Νάστος, Αντουκόρ, Χαντί, Κοιλιάρας, Βουό, Ράντι.

 

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr