Πανθρακικός – Καλλιθέα 3 – 0 (βίντεο)

Με τον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2016-17 ο Πανθρακικός μας, καθώς επικράτησε με σκορ 3-0 της Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 1ης αναμέτρησης της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Χωρίς προβλήματα, με εξαίρεση την απουσία του τιμωρημένου, από περσινή αναμέτρηση της Κ17, Κυριαλάνη, προχώρησε στον καταρτισμό της ενδεκάδας ο Κώστας Ανυφαντάκης. Ο Γκαραβέλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Πολίμος, Πετρούσης, Μπουγαΐδης και Μυρθιανός από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Πλέγας και Γαβριηλίδης αμυντικοί μέσοι, με τον Ηλιάδη πιο μπροστά τους, στις πτέρυγες τους Ρομπέρ και Χαλκιαδάκη και τον Νικόλτση στην κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Πάντως, η ομάδα μας ήταν αυτή, η οποία κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια, όταν στο 4ο λεπτό ο Γιώργος Νικόλτσης, με ατομική ενέργεια, έφτασε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Καλλιθέας.

Με τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να κρατούν μακριά από την περιοχή του Γκαραβέλη τους αντιπάλους και την ομάδα μας να μην απειλείται ουσιαστικά, στο 36’ ο Γιώργος Νικόλτσης άνοιξε το σκορ. Από σέντρα του Μυρθιανού από την αριστερή πλευρά, ο Χαλκιαδάκης διεκδίκησε την μπάλα και πάσαρε στον 24χρονο επιθετικό, που σούταρε εύστοχα μέσα από την περιοχή και πέτυχε το 1-0 για τον Πανθρακικό.

Στη μόνη αξιόλογη στιγμή της Καλλιθέας στο πρώτο ημίχρονο, στο 43’ ο Μπελής δοκίμασε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γκαραβέλης αντέδρασε αποτελεσματικά κι απέκρουσε την μπάλα, με τους αμυντικούς στη συνέχεια να απομακρύνουν.

Η ομάδα μας άρχισε με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο μέρος, αφού στο 56’ ο Ηλιάδης είδε εκτός θέσης τον Ντούνη και με σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0. Μάλιστα, ο αρχηγός του Πανθρακικός, λίγα λεπτά αργότερα, έδωσε τη θέση του στον Κώστα Κάρδαρη, έτσι ώστε να πάρει «ανάσες» ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος της Football League.

O Κώστας Ανυφαντάκης έκανε και τη δεύτερή του κίνηση από τον πάγκο στο 66’, βάζοντας τον Ψάλτη στη θέση του Πλέγα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 76’, με τον Νίκο Μήλιο να αντικαθιστά τον έτερο σκόρερ, Γιώργο Νικόλτση, ο οποίος στο 69’ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να σημειώσει το 3-0, αστοχώντας σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο 87’ ο Κάρδαρης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, μετά από παράλληλη σέντρα του Μυρθιανού από αριστερά, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν αστόχησε, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τη δεύτερη ασίστ του Χαλκιαδάκη στην αναμέτρηση και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Έτσι, ο Πανθρακικός μας ξεκίνησε νικηφόρα τις φετινές επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, συγκέντρωσε τους πρώτους 3 βαθμούς του στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφει την προσοχή του στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Football League, στην οποία θα φιλοξενηθεί από τη Σπάρτη την προσεχή Κυριακή (30/10-15:00).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (ΕΠΣ Ημαθίας)
Βοηθοί: Αθανάσιος Παπαδάκης (ΕΠΣ Ημαθίας), Μιχαήλ Κελεσίδης (ΕΠΣ Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Γκουγκούδης (ΕΠΣ Σερρών)

Σκόρερ: 36′ Νικόλτσης, 56′ Ηλιάδης, 93′ Κάρδαρης.

Πανθρακικός (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Μυρθιανός, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πλέγας (66′ Ψάλτης), Γκαραβέλης, Ηλιάδης (61′ Κάρδαρης), Χαλκιαδάκης, Ρομπέρ, Νικόλτσης (76′ Μήλιος).

Καλλιθέα (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη (74′ Κατσικογιάννης), Μπέλης, Μάκο, Σμυρλής (68′ Γουόρντεν), Τσίπρας, Σταματάκος.

https://youtu.be/5X-MxJAMEg0