ΠΑΕ Σπάρτη: Αλλαγή η ώρα έναρξης στον αγώνα με Ολυμπιακό

Όπως ήταν αναμενόμενο η ΕΠΟ άλλαξε την ώρα διεξαγωγής του αγώνα της Σπάρτης με τον Ολυμπιακό αφού είχε την λανθασεμένα ορίσει.

Πως η ΕΠΟ παραβίασε τον ΚΑΠ με τους ορισμούς σε δύο παιχνίδια, ενώ όρισε τρεις αγώνες… νύχτα σε γήπεδα χωρίς προβολείς, προκαλώντας γέλια στις ομάδες.

Ορισμούς που σε άλλους προκάλεσαν γέλιο και σε άλλους αναστάτωση και διαμαρτυρίες, πραγματοποίησε η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ και έτρεχε άρον, άρον την Τρίτη 6/12 να διορθώνει τις γκάφες της.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος από τις 3 Νοεμβρίου (επί Επιτροπής Εξομάλυνσης δηλαδή) ανέλαβε ο Ζήσης Βρύζας διαδεχόμενος τον Μάνο Γαβριηλίδη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του θεσμού στην οποία τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το τριήμερο 13-15/12, όρισε σε λάθος ημέρα τους αγώνες Πανσερραϊκός – Πανιώνιος και Χανιά – Πλατανιάς, παραβιάζοντας τον ΚΑΠ.

Παράλληλα, όρισε τους αγώνες Σπάρτη – Ολυμπιακός, Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη, Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης… νύχτα σε γήπεδα χωρίς προβολείς.

Η Επιτροπή όρισε αρχικά τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Πανσερραϊκό την Τρίτη (13/12). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης όμως, έχει αγώνα την Κυριακή 11/12, δύο μέρες νωρίτερα, με την Κέρκυρα στο πρωτάθλημα και δεν μεσολαβούν τα δύο πλήρη 24ωρα. Έτσι, το παιχνίδι μετατέθηκε για την Πέμπτη 15/12.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων ορίστηκε να παίξει την Πέμπτη 15/12 με τον ΑΟ Χανίων, ενώ έχει πρωτάθλημα δύο ημέρες αργότερα, στις 17/12 με τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι θα αλλάξει ημέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι το άρθρο 22, παράγραφος 3α του ΚΑΠ αναφέρει ότι μία ομάδα δεν μπορεί να δώσει δεύτερο παιχνίδι αν δεν έχουν μεσολαβήσει από το προηγούμενο δύο πλήρεις ημέρες χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ημέρες του πρώτου και του δεύτερου αγώνα.

Το περιβόητο 48ωρο δηλαδή που μετρούσε από το σφύριγμα της λήξης του πρώτου αγώνα μέχρι την έναρξη του δεύτερου δηλαδή έχει αλλάξει.

ΤΟΥΣ… ΟΡΙΣΑΝ ΝΥΧΤΑ

Ο αγώνας Σπάρτη – Ολυμπιακός αρχικά είχε οριστεί στις 17.15 (στις 15/12), αν και το δημοτικό Σπάρτης δεν διαθέτει προβολείς.

Στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε πρόσφατα μάλιστα, η Σπάρτη ενημέρωσε ότι το γήπεδο δεν διαθέτει προβολείς αλλά παρόλα αυτά η ΕΠΟ τον όρισε στις 17.15 και τελικά άλλαξε την ώρα και η σέντρα θα γίνει στις 15:00.

Προβολείς δεν διαθέτουν ούτε το γήπεδο του Ευόσμου (Δημήτρης Κοντικάκης) ούτε το δημοτικό Αιγινίου. Παρ’ όλα αυτά η ΕΠΟ όρισε για τις 13/12 τους αγώνες Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη (19.30) και Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης (17.15) και υποχρεώθηκε στην συνέχεια να αλλάξει την ώρα έναρξης (15:00).

Η ομάδα του Ευόσμου μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι… “Η ΕΠΟ όρισε σήμερα τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την Ξάνθη. Συγκεκριμένα ορίστηκε για τις 13/12 στις 19.30 το βράδυ στο “Δ. Κοντικάκης”. Η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας απέστειλε άμεσα αίτημα για αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα λόγω της έλλειψης υποδομής για τη διεξαγωγή βραδινών αγώνων στην έδρα μας”.

Το πρόγραμμα

ΤΡΙΤΗ (13/12): (15:00) Κισσαμικός – Λεβαδειακός, Αγρ. Αστέρας -Ξάνθη, Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης, (17:15): Άρης – Βέροια.

ΤΕΤΑΡΤΗ (14/12): (15:00): Καλλιθέα – Παναιτωλικός, Πανθρακικός – Ατρόμητος, (17:15): Αναγέννηση Καρδίτσας – Κέρκυρα, Λαμία – ΑΕΚ, (19:30): Τρίκαλα – ΑΕΛ, Πανελευσινιακός – ΠΑΟΚ.

ΠΕΜΠΤΗ (15/12): (15:00): Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά – Πλατανιάς, Σπάρτη – Ολυμπιακός, (17:15): Πανσερραϊκός – Πανιώνιος, (19:30): ΟΦΗ – Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Σπάρτης