Το προφίλ της Σάλκε

Όταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έβλεπαν τους υποψήφιους αντιπάλους για την φάση των 32» του Europa League, σίγουρα η Σάλκε δεν ήταν σε αυτές που θα ήθελαν να βρουν στο δρόμο τους. Η κλήρωση όμως είχε διαφορετική άποψη, έβγαλε τους Γερμανούς απέναντι από τον «δικέφαλο», με αποτέλεσμα την επανάληψη του ζευγαριού που το 2013 είχε συναντηθεί στα προκριματικά του Champions League.

ΙΔΡΥΣΗ: 4 Μαΐου 1904

ΓΗΠΕΔΟ: Veltins-Arena (54.740)

ΤΙΤΛΟΙ: 1 UEFA, 7 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 1 Σούπερ Καπ,

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Τερμάτισε 1η στον όμιλο με την Κράσνονταρ, Σάλτσμπουργκ και Νις. Συνολικά μάζεψε 15 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή με την Αυστριακή ομάδα εκτός έδρας με 2-0, στην τελευταία αγωνιστική. Συνολικά είχε 9 γκολ και 3 κατά.

ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Βρίσκεται στην 10η θέση της Bundesliga με 17 βαθμούς. Έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες, με 18 τέρματα υπέρ και 16 κατά.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στον πάγκο της γερμανικής ομάδας κάθεται ο Μάρκους Βάιντσιρλ. Ο 41χρονος τεχνικός έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το 2012 όταν και από την Γιαν Ρέγκενσμπουργκ πήγε στην Άουγκσμπουργκ στην οποία έμεινε μέχρι φέτος το καλοκαίρι όταν και ανέλαβε την Σάλκε.

ΡΟΣΤΕΡ:
Τερματοφύλακες: Ραλφ Φέρμαν, Τίμον Βελενρόιτερ, Φαμπιάν Γκίφερ, Αλεξάντερ Νιούμπελ.
Αμυντικοί: Μπενεντίκτ Χέβεντες, Ματέγια Νάστασις, Νάλντο, Τίλο Κέρερ, Γιόσουα Μπίτερ, Αμπντούλ Ραμάν, Μπαμπά, Σιντ Κολάσινατς, Ντενίς Αόγκο, Ζούνιορ Καιτσάρα, Κόκε, Ατσούτο Ουτσίντα, Σάσα Ρίτερ.
Μέσοι: Γιοχάνες Γκέις, Μπέντζαμιν Σταμπουλί, Λεόν Γκορέτσκα, Ναμπίλ Μπενταλέμπ, Μαξ Μέγιερ, Γεβγέν Κονοπλιάνκα, Αλεσάνδρο Σοπ, Σίντνεϊ Σαμ, Τσούπο Μοτίνγκ, Μπερνάρντ Τεκπετέι.
Επιθετικοί: Ντόνις Αβντιγάζ, Φαμπιάν Ρις, Μπριλ Εμπολό, Γιαν Κλαας Χούντελαρ, Φράνκο Ντι Σάντο.

ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η Σάλκε είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη που έχει από τα άκρα. Έχει νεαρούς παίκτες, όπως οι Γκορέτσκα, Μάγιερς και Σεπ που της δίνουν ενθουσιασμό, πάθος και ένταση στο παιχνίδι της. Σε αυτά άλλωστε τα χαρακτηριστικά στηρίχθηκε για να κάνει 12 σερί παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να γνωρίσει ήττα.

ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Όπως είναι λογικό λόγω των νεαρών παικτών, λείπει η σταθερότητα και η εμπειρία, ενώ στην άμυνα η παρουσία του Νάλντο «κόβει» ταχύτητα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με γερμανική ομάδα 9 φορές, μετρώντας 2 νίκες, 3 ήττες και 4 ισοπαλίες. Με την Σάλκε μάλιστα έχει ξανασυναντηθεί στα προκριματικά του Champions League το 2013. Στο εκτός έδρας παιχνίδι ο «δικέφαλος» μπόρεσε να πάρει την ισοπαλία με 1-1, όμως στην ρεβάνς, στην ίδια λόγω τιμωρίας Τούμπα, γνώρισε την ήττα με 3-2.