ΠΑΕ Σπάρτη: Συνέντευξη Νίκου Μηλιάκου

Αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ξεκινά τις υποχρεώσεις της η ομάδα Σπάρτης κάτω των 19 και στο isports.gr μίλησε ο προπονητής Νίκος Μηλιάκος ο οποίος σχεδίασε και προετοίμασε την ομάδα για το φετινό πρωτάθλημα:

sparti_k19_24sep2016

Ο Νίκος τοποθετήθηκε αρχικά για την στελέχωση της ομάδας.

Το βασικό ζητούμενο ήταν να το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ να απαρτίζεται από Λάκωνες ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο υλοποιήσαμε. Προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπία στις τρεις γραμμές και ηλικίες τέτοιες έτσι ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε πολλά χρόνια μαζί τους.  Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αλλά και από την αγωνιστική αλλά και την εξω-αγωνιστική συμπεριφορά τους.

Αναλυτικά το ρόστερ απαρτίζεται από τους:

  
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣΠΟΛΗ
Αλέξιος ΚορτέσηςΑθήνα
Γεώργιος ΘανασούλαςΑθήνα
Δημήτριος ΛαμπράκηςΣπάρτη
  
  
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙΠΟΛΗ
Παυλάκης ΦωκίωναςΣπάρτη
Λευτέρης ΜπέτσιοςΛάρισα
Γεώργιος ΚορδούληςΚόρινθος
Ιωάννης ΠετράκοςΣπάρτη
 Σκαμπαρδώνης ΒασίληςΑθήνα
 Στούμπος ΠαναγιώτηςΣπάρτη
  
ΜΕΣΟΙΠΟΛΗ
Κονίδης ΣτράτηςΣπάρτη
Δημήτριος ΠαπαγεωργίουΣπάρτη
Μπεβούδας ΧαράλαμποςΠύργος Ηλείας
Αναγνωστόπουλος ΔημήτρηςΣπάρτη
Στέφανος ΡασσιάςΣπάρτη
Δημήτριος ΜαλτέζοςΣπάρτη
Παναγιώτης ΣακλαμάκηςΗράκλειο Κρήτης
Νικόλαος ΚαλογερόπουλοςΣπάρτη
 Πολίτης ΠαναγιώτηςΑγρίνιο
  
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙΠΟΛΗ
Καφαντάρης ΒαγγέληςΣπάρτη
Ανάργυρος ΑϊβαλιώτηςΣπάρτη
Στυλιανός ΦραντζέσκοςΣπάρτη
Νάσος ΑσπιώτηςΚομοτηνή
Ιωάννης ΕλέζιΑθήνα

 

Για το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν και βοηθούν την προσπάθειας της ομάδας κ19 έχουν αποτελέσει βασικό εργαλείο στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου.  Έχω πολύ καλή συνεργασία με τον γυμναστή της ομάδας, τον Αργύρη Τρακάκη και συχνή επικοινωνία και πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, τον Σωτήρη Αντωνίου και το τεχνικό του επιτελείο. Κάτι το οποίο μου έχει δώσει εμπειρίες.  

miliakos_konidis

Αναλυτικά το τεχνικό επιτελείο απαρτίζεται από τους:

Προπονητής: Νίκος Μηλιάκος

Γενικός αρχηγός: Τάκης Αργείτης

Γυμναστής: Αργύρης Τρακάκης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Τάκης Κονίδης

Scouter: Γιώργος Ρασσιάς

D6976CCD-F60F-4BF0-A9C8-18171C4DFF48

Για την προετοιμασία και τα φιλικά.

Η προετοιμασία ξεκίνησε αρχές Σεπτεμβρίου, έχουμε παίξει 12 φιλικούς αγώνες από τους οποίους έχω βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Δυστυχώς οι αναβολές της έναρξης του πρωταθλήματος επιμήκυναν την περίοδο προετοιμασίας της ομάδας κάτι το οποίο άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό μου αλλά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν με υπομονή και εργατικότητα στην μεγάλη αυτή περίοδο.

Για το πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά το Σάββατο και τον στόχο της ομάδας.

Το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου έχει 10 αγωνιστικές όπου αντιμετωπίζουμε τους Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Πανελευσινιακό, Αχαρναϊκό και Καλλονή. Το Σάββατο είναι η ημέρα που περιμέναμε όλο αυτό το καιρό και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.  Δεν θα μιλήσω ακόμη για στόχους γιατί είμαστε “νεογέννητη” ομάδα σε όλα τα επίπεδα αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τιμήσουμε το σήμα που φοράμε στο στήθος το οποίο αντιπροσωπεύει μια ιστορική πόλη.  Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα χαρούμε πάρα πολύ να έχουμε τον κόσμο της Σπάρτης ως 12ο παίκτη στους αγώνες μας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας με την υποσημείωση ότι θα υπάρχουν όπως είναι φυσικό αλλαγές στις ημέρες διεξαγωγής.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου – 1η αγωνιστική, Καλλιθέα – Σπάρτη

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 2η αγωνιστική, Σπάρτη – Αχαρναϊκός

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – 3η αγωνιστική, Σπάρτη – Πανελευσινιακός

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου – 4η αγωνιστική, Καλλονή – Σπάρτη

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου – 5η αγωνιστική, Απόλλων Σμύρνης – Σπάρτη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – 6η αγωνιστική, Σπάρτη – Καλλιθέα

Κυριακή 5 Μαρτίου – 7η αγωνιστική, Αχαρναϊκός – Σπάρτη

Κυριακή 12 Μαρτίου – 8η αγωνιστική, Πανελευσινιακός – Σπάρτη

Κυριακή 19 Mαρτίου – 9η αγωνιστική, Σπάρτη – Καλλονή

Κυριακή 26 Μαρτίου – 10η αγωνιστική, Σπάρτη – Απόλλων Σμύρνης

 

 

Για τις εμπειρίες που θα αποκομίσετε αφού θα αντιμετωπίσετε ιστορικές ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Απόλλων Σμύρνης, η Καλλιθέα, η Καλλονή και άλλες.

Σίγουρα οι εμπειρίες που θα πάρουμε όλοι μας θα είναι σημαντικές για την συνέχεια της ποδοσφαιρικής μας πορείας.  Οι ποδοσφαιριστές θα αντιμετωπίσουν όλες τις ομάδες με σεβασμό αλλά και αυτοπεποίθηση. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και στους αγώνες θα μπαίνουμε χωρίς φόβο προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Kλείνοντας ο 39χρονος προπονητής δήλωσε:

Με έχει βοηθήσει προπονητικά πάρα πολύ η Α’ φάση για την απόκτηση του διπλώματος UEFA A που έγινε πέρυσι στη Ρόδο. Απομένει η Β’ φάση φέτος τον Ιούλιο στη Ρόδο όπου εκτός απροόπτου θα δώσουμε το παρών με τον Σωτήρη Αντωνίου. Δικός μου στόχος είναι να μπορέσω να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές όσο το δυνατόν περισσότερες σκέψεις και πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες στο να πετύχουν τους στόχους τους και να βελτιωθούν.  Οι στόχοι τους περνάνε πάντα μέσα από την ομάδα, κάτι το οποίο αναφέρουμε συνεχώς στα αποδυτήρια.  Αυτή τη στιγμή και η δική μου σκέψη και προσπάθεια επικεντρώνεται στον εναρκτήριο αγώνα του Σαββάτου με την Καλλιθέα.  Εύχομαι σε όλες ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς και να επικεντρωθούμε στην λέξη σεβασμός

Ως isports.gr ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα κάτω των 19 της Σπάρτης και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.