Αρχική Τοπικό Λακωνίας A.E. Σπάρτη ΠΑΕ Σπάρτη: Διπλό στο Μενίδι με γκολ στο 91′!

ΠΑΕ Σπάρτη: Διπλό στο Μενίδι με γκολ στο 91′!

Η ΑΕ Σπάρτη συνέχισε το σερί θετικών αποτελεσμάτων στο Μενίδι, μετά το μεγάλο διπλό που πανηγύρισε επί του Αχαρναϊκού με 2-1.

Την εξαιρετική της κατάσταση πιστοποίησε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕ Σπάρτη. Μετά το τρίποντο επί του Πανσερραϊκού και τον παλικαρίσιο βαθμό της ισοπαλίας με τον ΑΟ Χανιά η «Βασίλισσα» πέρασε αλώβητη από το γήπεδο του Μενιδίου και βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική της θέση στην κατηγορία. Πρόσωπα του αγώνα ο Μαρσελίνιο για τους γηπεδούχους που έκανε το ντεμπούτο και ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα του αλλά και ο Φράγκος των Λακώνων. Στην πρώτη του εμφάνιση με την «Μπάρτσα» έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Αντωνίου ενώ είχε και δοκάρι στο γκολ του Καρτσαμπά με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Το τρίποντο της νίκης χάρισε στο φινάλε, ο εκ των αρχηγών της ΑΕ Σπάρτη Χαράλαμπος Οικονομόπουλος.

Βρήκε τη λύση με Καρτσαμπά

Κακό το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αχαρναϊκό να μην βρίσκει χώρους για να απειλήσει και τους Λάκωνες να υστερούν στην τελική προσπάθεια. Στην πρώτη καλή και μοναδική ευκαιρία των «πράσινων» στο 13′ που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στην 11αδα (έκαναν ντεμπούτο Μαρσελίνιο, Τσουβαλτσίδη και Μεζίνι), ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Σωτηράκος πήδηξε μέσα στη μικρή περιοχή για την κεφαλιά, αλλά έπιασε αέρα και η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Οι Λάκωνες από την άλλη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Οι όποιες προσπάθειες τους όμως δεν έβρισκαν στόχο μέχρι το 44′, όπου η πίεση επέφερε τελικά καρπούς. Ο Παπαχρήστου εκτέλεσε κόρνερ, ο Φράγκος έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καρτσαμπάς με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

«Καθάρισε» ο Οικονομόπουλος

Το γκολ του Καρτσαμπά ανάγκασε τον Αχαρναϊκό να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Η «Βασίλισσα» όμως είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 51′ ο Παπαχρήστου εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντάγκρα από τον Γκαλίτσιο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαρσελίνιο κάνοντας το 1-1 λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 65′ η ΑΕ Σπάρτη πήγε να… απαντήσει στο γκολ των «πράσινων», αλλά το σουτ του Οικονομόπουλου, μετά από κόρνερ του Μουζακίτη τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Ψύχου. Στο 75΄ ο Ζαχαρός αστόχησε από κοντά με κεφαλιά να κάνει το 2-1 ενώ όσο περνούσε η ώρα οι δυο ομάδες έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Οι Λάκωνες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπανούσης έκανε το γέμισμα, ο Αναστασάκος πήρε την κεφαλιά, στη συνέχεια ο Οικονομόπουλος ευνοήθηκε από τις κόντρες και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ: Ψύχος, Σωτηράκος, Μαρσελίνο (59′ Τζαζιρί), Μεζίνι (74′ Ζαχαρός), Παπατόλιος, Τσεμπερίδης, Καραντασιάδης, Ντάγκρας (80′ Πλαβούκος), Αναστασίου, Τσουβαλτσίδης, Τζέφερσον
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Μπανούσης, Μουζακίτης (82′ Μπουντόπουλος), Οικονομόπουλος, Ηλιόπουλος (78′ Αναστασάκος), Καρτσαμπάς, Φράγκος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος

ΠΗΓΗ: dokari.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Σπάρτης