Απειλή αφαίρεσης 6 βαθμών για Λαμία για χρησιμοποίηση έξι ξένων στον αγώνα με Σπάρτη!

0
163

Σπάρτη, Απόλλων και ΟΦΗ είναι έτοιμες να καταθέσουν ένσταση για την Λαμία για χρησιμοποίηση έξι ξένων στο σημερινό παιχνίδι! Παρακολουθεί την υπόθεση και ο Άρης

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, θα κατατεθεί ένσταση από την Σπάρτη, τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ σε βάρος της Λαμίας, προκειμένου να μηδενιστεί στο σημερινό παιχνίδι (νίκη 2-0) με την Σπάρτη για την 16η αγωνιστική της Φούτμπολ λιγκ, αλλά και να τις αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Φθιώτιδας χρησιμοποίησε έξι ξένους ταυτόχρονα από το 51′ μέχρι το 80′:  Βάντερσον, Ρότσα, Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς.

Η ενδεκάδα της Λαμίας: Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32′ λ.τρ. Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51′ Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (80′ Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.

Απομένει να ξεκαθαρίσει εάν έχει βάση η ένσταση ή κάποιος ή κάποιοι παίκτες από αυτούς έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανονικά ή όχι. Βάσει του ΚΑΠ  πρέπει να παίζουν τουλάχιστον έξι παίκτες στην ενδεκάδα με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει:

Στο πρωτάθλημα θα μετέχουν υποχρεωτικώς για τις αδειοδοτημένες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες. Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε αδειοδοτημένης ομάδας: τρεις (3) ποδοσφαιριστές.

Ο Ντουρμισάι που έχει μεν ελληνική ταυτότητα, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού είναι διεθνής με την εθνική Αλβανίας.

Για ανάλογη περίπτωση (πέντε ξένων στην Γ’ εθνική) τιμωρήθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς με μηδενισμό και -3 βαθμών για τον Μένκα.

Κάθε ομάδα με έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών. Να σημειώσουμε ότι ακριβώς την ίδια…γκέλα είχε κάνει ο Μπάμπης Τεννές και πέρσι στον Απόλλωνα!

Η Λαμία θα αντιμετωπίζει δηλαδή τον κίνδυνο αφαίρεσης συνολικά έξι βαθμών.

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: 

Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης παρακολουθεί το θέμα κι ανάλογα θα κινηθεί.

ΠΗΓΗ: pressaris.gr