Κούγιας: Ο Αρης θα κερδίσει την ένσταση εάν… (ηχητικό)

0
103

Ο γνωστός νομικός μίλησε στο Metropolis 95.5 για την υπόθεση που προέκυψε με τη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στον αγώνα Λαμία-Σπάρτη

Για τη υπόθεση που προέκυψε με την συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στην αναμέτρηση της Λαμίας με τη Σπάρτη μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Ο γνωστός νομικός υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι εάν ο παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος και τόνισε ότι εάν δεν είναι εφικτό να κληθεί από τον Σκίμπε τότε η Λαμία πρέπει να χάσει το παιχνίδι.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αποβολή του Σάββα Θεοδωρίδη από τον Σταύρο Μάνταλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χαρακτηρίζοντας την απολύτως δικαιολογημένη.

Αναλυτικά όσα είπε:

– την υπόθεση που έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Ντουρμισάι: «Ο Τεννές δεν τα πάει καλά με την αριθμητική. Δε φταίει ο προπονητής είναι θέμα διοίκησης γιατί δεν έχει έναν υπάλληλο που να ασχολείται με τα δελτία, τη δυνατότητα συμμετοχής, τις εθνικότητες και όλες τις αλλαγές ώστε να βοηθά τον προπονητή. Αυτό έχει γίνει πολλές φορές».

– το τι ισχύει τελικά: «Πρέπει να προσέξουν και να μην βασιστούν στην ένσταση της Σπάρτης γιατί γίνονται διάφορα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νομολογία υποστηρίζει ότι είναι υποχρεωτικό σε παιχνίδια της Football League να συμμετέχουν έξι παίκτες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην Εθνική Ελλάδος. Ο Ντουρμισάι είναι Έλληνας αλλά έχει αγωνιστεί με την under 20 της Αλβανίας και το ερώτημα είναι εάν ισχύει το καταστατικό που ίσχυε στην περίπτωση του Χατζηπαναγή ή όχι. Ο Ντουρμισάι δεν είναι Έλληνας, είναι ελληνοποιημένος Έλληνας. Έχει διαβατήριο ελληνικό και αλβανικό. Σημασία έχει εάν μπορεί ο Ντουρμισάι να κληθεί από τον Σκίμπε για να αγωνιστεί με την Εθνική. Εάν δεν είναι αυτό εφικτό τότε θα δικαιωθούν και θα χάσει το παιχνίδι».

– το πότε θα υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση: «Ο νόμος υποστηρίζει ότι εντός ενός μηνός πρέπει να έχει τελειώσει».

– την αποβολή Σάββα Θεοδωρίδη: «Εάν είπε αυτό που αναφέρεται τότε είναι δικαιολογημένη αποβολή του. Το θέμα ήταν να τα έκανε αυτά ο Μάνταλος πριν δύο χρόνια γιατί ξέρουμε ότι τον έχουν πιάσει δύο φορές οι κασέτες».

 

Upload Audio – Download Music – Psy -Gangnam style

ΠΗΓΗ: metrosport.gr