Τεννές: Ας βρουν άλλο τρόπο να φρενάρουν τη Λαμία

Κατηγορηματικός είναι ο Μπάμπης Τεννές μιλώντας στο SDΝΑ για τα σενάρια περί μηδενισμού κι αφαίρεσης βαθμών της Λαμίας στον αγώνα με τη Σπάρτη για τη συμμετοχή του Ντουρμισάι, τονίζοντας ότι ο παίκτης αγωνίζεται ως Έλληνας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πανηγύρισε ακόμη ένα τρίποντο υποδεχόμενη τη Σπάρτη (2-0), συνεχίζοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League. Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες ώρες δίνουν και παίρνουν τα σενάρια που θέλουν τη Λαμία να κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά λόγω της χρησιμοποίησης έξι ξένων παικτών. Ο ένας εξ αυτών βέβαια είναι ο αλβανικής καταγωγής Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται αρκετά χρόνια στη χώρα μας κι έχει αποκτήσει όχι μόνο ελληνική υπηκοότητα, αλλά κι ελληνικό διαβατήριο κι ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αντικανονικής συμμετοχής του. 

Από εκεί και πέρα ζητήσαμε και τη θέση του τεχνικού της Λαμίας, Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ως προς τα σενάρια που θέλουν την ομάδα του να κινδυνεύει με μηδενισμό κι αφαίρεση βαθμών. 

«Είναι απολύτως ξεκάθαρα τα πράγματα και κακώς μπαίνουμε στη διαδικασία και να τα συζητάμε. Ας βρουν άλλους τρόπους να σταματήσουν τη Λαμία αν μπορούν. Ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα, αλλά κι ελληνικό διαβατήριο. Το δελτίο του που έχει εκδοθεί από την ΕΠΟ αναφέρει ότι είναι Έλληνας», ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος βέβαια είχε ζήσει ανάλογες στιγμές και πέρυσι όταν βρέθηκε στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά τότε είχε όντως υπάρξει ζήτημα και η “Ταξιαρχία” έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά. 

Παράλληλα όμως ο προπονητής της Λαμίας προσθέτει και μία ακόμη παράμετρο, σχετικά με το αν έχει ή όχι ο Ντουρμισάι δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. «Ο παίκτης έχει αγωνιστεί μόνο με την εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, κάτι που σημαίνει ότι έχει ακόμη δικαίωμα να αγωνιστεί στην εθνική Ανδρών της Ελλάδας. Αν θυμάστε το ίδιο είχε συμβεί και με την περίπτωση του Κάτσε πριν λίγα χρόνια, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την U21 της χώρας του και είχε γίνει ζήτημα για το ποια εθνική ομάδα θα επιλέξει». 

Ενώ κλείνοντας επισήμανε και μία άλλη σημαντική παράμετρο: «Εκτός όλων αυτών για την περίφημη οδηγία της Football League που ακυρώνει τη μία από τις δύο προϋποθέσεις του ΚΑΠ, η προκήρυξη του πρωταθλήματος το λέει ξεκάθαρα ότι ανώτατη αρχή είναι η ΕΠΟ κι εντάσσεται σε αυτήν, οπότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα». 

Όσο για την ξέφρενη πορεία της ομάδας του, που προελαύνει στη δεύτερη κατηγορία: «Είμαστε πολύ καλά, νομίζω ότι αποδείξαμε πως στον πρώτο γύρο ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Το γεγονός ότι δεν μας πίστευε κανείς κι έχουμε χτίσει μία τέτοια διαφορά, τους έχει οδηγήσει σε τέτοιες συμπεριφορές…».

ΠΗΓΗ: sdna.gr