Σπαρτιατικός: Διεξήχθησαν με επιτυχία oι αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Σαϊνοπούλειο

Διεξήχθησαν την Κυριακή στο Σαϊνοπούλειο άλσος αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με διοργανωτή  τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. και την στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Συμμετείχαν 80 ποδηλάτες από τους συλλόγους  ΑΕΚ Τρίπολης, Πρωτέας Σαλαμίνας, ΠΟ Πατρών, Μεσσηνιακός, Π.Ο Τρίπολης, Μίλων Σπάρτης, BAO Θεσσαλονίκης, Δόξα Πεύκης  και Σπαρτιατικός Γ.Σ.

Αγωνιστικά η διαδρομή ήταν τύπου σιρκουί σε απόσταση 1,800 μ. κλειστή και ασφαλείς για τους ποδηλάτες, και περιελάμβανε χωμάτινες διαδρομές και μονοπάτια εντός του Σαινοπουλείου άλσους.  

Οι αγώνες ήταν ένα τεστ για τους μικρούς ποδηλάτες του Σπαρτιατικού εν όψη της νέας αγωνιστικής χρονιάς και έδειξαν με τις παρουσίες τους ότι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά και ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Την 1η  θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σταθάκος Βαγγέλης στα μίνι μεγάλα με 4ο τον Πέτρο Παναγάκο, στους παίδες 2ος ο Κώστας Αναστασόπουλος και 4ος ο Βασίλης Κωνσταντάκος ενώ στην κατηγορία μίνι μικρά το ασημένιο μετάλλιο απέσπασε ο Σεμπαστιάν Νεντέλκου του Μίλων Σπάρτης.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και λαϊκός αγώνας με την συμμέτοχη 15 ποδηλατών με τον μικρότερο που συμμετείχε σε ηλικία, ήταν ο Ηλίας Ψυχογιός 3,5 ετών. Οι ποδηλάτες απήλαυσαν τον χώρο του Σαινοπουλείου άλσους και κινήθηκαν στην διαδρομή του επίσημου αγώνα.

 

 Έξαλλου στον καθιερωμένο αγώνα δρόμου ΄΄ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ΄΄ στην Πάτρα, με συμμετοχή 350 ποδηλατών, στην ατομική  χρονομέτρηση την Παρασκευή απόγευμα ο Χριστάκος Δημήτρης στους εφήβους πραγματοποίησε  πολύ καλή εμφάνιση  καταλαμβάνοντας την 3η   θέση και το χάλκινα μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν κριτήριο επιλογής για την Εθνική Ομάδα και ο αθλητής του Σπαρτιατικού έδωσε βάσιμες ελπίδες επιλογής του.  

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Σπαρτιατικού Γ.Σ ευχαριστεί θερμά το Σαινοπούλειο Ίδρυμα για την παραχώρηση του πάρκου και την συμβολή του στην αρτιότερη διοργάνωση των αγώνων.