Ο Πετρούνιας κατακτά το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό! (βίντεο)

Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, πραγματοποιώντας ένα άψογο πρόγραμμα, το οποίο βαθμολογήθηκε με 15.433 βαθμούς.

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει για ακόμη μία φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, χαρίζοντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Μάλιστα αυτό είναι το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα Ευρώπης που τα καταφέρνει.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, πραγματοποίησε στο Κλούζ ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα, το οποίο βαθμολογήθηκε από τους κριτές με 15.433 βαθμούς και του χάρισε την κορυφή της Ευρώπης. Έτσι, επιβεβαίωσε το τίτλο του φαβορί που είχε εξ αρχής, αφού δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Βρετανό Κούρτνεϊ Τουλόχ να συγκεντρώνει 400 βαθμούς λιγότερους και να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Με την νίκη του αυτή ο Πετρούνιας, επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται… άρχοντας των δαχτυλιδιών, αφού παραμένει αήττητος εδώ και ένα χρόνο, με την τελευταία φορά που δεν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ενώ αγωνίζεται να ήταν στα δοκιμαστικά τεστ των Ολυμπιακών του Ρίο στις 18 Απριλίου 2016. Τότε είχε βρεθεί πίσω από τον Αρτούρ Ζανέτι, σε μία ήττα χωρίς ουσιαστικό κόστος.

Ο μεγάλος τελικός εκτός του Πετρούνια είχε μια ακόμη ελληνική συμμετοχή, με τον Κωσταντίνο Κωνσταντινίδη ο οποίος πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 14.666 βαθμούς που του χάρισαν την έκτη θέση.

ΠΗΓΗ κειμένου: sport-fm.gr