Λεωνίδας Σπάρτης: Ερωτήσεις στους 4 αρχηγούς της ομάδας νέων

Η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 φτάνει στο τέλος της. Οι 4 αρχηγοί της ομάδας Νέων του Λεωνίδα Σπάρτης απαντούν σε ερωτήσεις για το πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται και κάνουν τον απολογισμό τους.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίαντα Ευρώτα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

 

 

Ποιος συμπαίκτης σας ήταν κατά τη γνώμη σας ο πολυτιμότερος;

Παναγιώτης Καρράς:

Πιστεύω ο Αλέξανδρος Κρεββατάς

Χρήστος Βέργαδος:

Ο Αλέξανδρος Κανιάδας.

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Πιο πολύτιμος ο Νίκος Αγγανης

Μάριος Κοστοβ:

Ο πιο πολύτιμος συμπαίκτης είναι ο Αλέξανδρος Κανιάδας, γιατί μας πρόσφερε κρίσιμα γκολ που μας οδήγησαν στην νίκη.

Ποιος αντίπαλος ποδοσφαιριστής σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Παναγιώτης Καρράς:

Χρήστος Παπαγεωργίου

Χρήστος Βέργαδος:

Χρήστος Παπαγεωργίου

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Χρήστος Παπαγεωργίου

Μάριος Κοστοβ:

Ο αντίπαλος που με δυσκόλεψε περισσότερο είναι ο Χρήστος Παπαγεωργίου, έχει μεγάλο διασκελισμό και αναπτύσσει έτσι  μεγάλη ταχύτητα.

Ποια ομάδα ήταν η καλύτερη αντίπαλος στο πρωτάθλημα;

Παναγιώτης Καρράς:

Αίαντας ευρώτα

Χρήστος Βέργαδος:

Αίαντας Ευρώτα

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Αίαντας Ευρώτα

Μάριος Κοστοβ:

Ο καλύτερος αντίπαλος ήταν το Γεράκι, η μόνη ομάδα που μας πίεσε και στα 2 παιχνίδια.

 

Ποια τα θετικά του πρωταθλήματος νέων και της διοργάνωσης;

Παναγιώτης Καρράς:

Δεν ξέρω αν είχαμε θετικά για εμάς τους παίκτες. Τόσα χρόνια παίζουμε νέων και παίδων και ξέρουμε πως είναι. Πιστεύω φέτος δεν μας έδωσε κάτι…

Χρήστος Βέργαδος:

Δίνονται ευκαιρίες στους νέους της Λακωνίας να αθληθούν και μάθουν ποδόσφαιρο δημιουργώντας τις βάσεις ίσως για μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Επίσης μαθαίνουν να σέβονται τους αντιπάλους τους και να συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους.

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο καθώς η βαθμολογία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Οι τελευταίες αγωνιστικές επίσης πιστεύω ότι μπορεί να δώσουν το παράδειγμα στους «μεγάλους». ΑΕ Σπάρτης και Λεωνίδας Σπάρτης αν και αδιάφορες ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο παίζοντας για τη νίκη. Τα δώσαμε όλα και στα τελευταία λεπτά αγγίξαμε την ισοφάριση και η λήξη του αγώνα μας βρήκε ηττημένους στο γήπεδο αλλά με κέρδος που θα το κουβαλάμε για καιρό μέσα μας.

Μάριος Κοστοβ:

Τα θετικά του πρωταθλήματος νέων ήταν πως υπήρχε πολύ ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων, γιατί πλέον και η γενιές 2003, 2002 και 2001 έχουν μεγαλώσει, δυναμώσει και είναι έτοιμοι να δώσουν 100% απόδοση για να νικήσει η ομάδα τους και επίσης υπήρχαν ομάδες από διάφορα μέρη της Λακωνίας.

Ποια τα αρνητικά του πρωταθλήματος νέων και της διοργάνωσης;

Παναγιώτης Καρράς:

Τα αρνητικά συσχετίζονται με την απάντησή μου για τα θετικά. Δεν μπορώ να κρίνω οργανωτικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως νιώθω ότι δεν μας πρόσφερε κάτι σε αυτή την κρίσιμη ηλικία.

Χρήστος Βέργαδος:

Τα αρνητικά ήταν ότι στα τελευταία ματς ορισμένες ομάδες δεν αγωνιστήκαν καθώς παραιτήθηκαν από τις αναμετρήσεις τους. Υπήρξαν μεγάλα διαστήματα στα όποια οι ομάδες δεν έπαιζαν ειδικά στον 2ο γύρο. Τέλος, το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει 2η φάση όπως προέβλεπε η προκήρυξη. Αρνητική εξέλιξη για την ομάδα μας ήταν ο τραυματισμός (σπάσιμο δοντιού) του φίλου μας Θοδωρή Κανελλόπουλου που μας επηρέασε αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Δεν έχει τόσο ενδιαφέρον στο κοινό όσο το αντρικό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι το θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες σε αυτές τις ηλικίες είναι καλύτερο και έτσι χάνουμε από κόσμο, χορηγούς κλπ

Μάριος Κοστοβ:

Τα αρνητικά του πρωταθλήματος νέων ήταν πως δεν έγινε η φάση των 4 αλλά πρωταθλητής βγήκε με λίγα σχετικά παιχνίδια. Επίσης παίξαμε κάποιους αγώνες σε κακές καιρικές συνθήκες για την εποχή, μεσημέρι με πολύ ζέστη κλπ.

 

Για πιο λόγο πιστεύετε η πορεία της ομάδας δεν ήταν ανάλογη με τις προσδοκίες;

Παναγιώτης Καρράς:

Πιστεύω εμείς φταίμε γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια δεν παίζαμε καλά, δεν πήραμε αποτελέσματα σε αγώνες που το αξίζαμε. Πιστεύω ότι  μπορούσαμε να το πάρουμε.

Χρήστος Βέργαδος:

Το γεγονός των μεγάλων διαστημάτων χωρίς αγωνιστική δράση όπως επίσης και η μη συνεχής και καθημερινή χρήση γηπέδου 11-11 για προπόνηση. Φέτος συμμετείχαμε πολλοί παίκτες του Λεωνίδα στις υποχρεώσεις της Μικτής Λακωνίας. Αποτελεί τιμή για μένα προσωπικά και για την ομάδα μου αλλά σίγουρα δημιούργησε προβλήματα τις προπονήσεις μας λόγω και των σχολικών μας υποχρεώσεων.

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Αν παρατηρήσουμε τα σκορ θα δούμε ότι απέναντι στις ομάδες που έπαιζαν αρκετά καλή άμυνα είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα παρόλο που είχαμε καλό σύνολο και φτάναμε συχνά στην αντίπαλη περιοχή, δεν είχαμε ένα παίκτη να τελειώνει τις φάσεις και έτσι μας αδικούσαν τα σκορ. Ο τραυματισμός του Θοδωρή ήταν επίσης καταλυτικός γιατί χάλασε την αμυντική ισορροπία της ομάδας.

 

 

Μάριος Κοστοβ:

Η πορεία της ομάδας δεν ήταν ανάλογη με τις προσδοκίες επειδή δεν είχαμε το κατάλληλο χρόνο και γήπεδο ώστε να προπονηθούμε και μερικοί βασικοί παίκτες της ομάδας μας είχαν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς ώστε να μείνουν εκτός γηπέδου για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Πόσα χρόνια παίζετε ποδόσφαιρο και πόσα στο Λεωνίδα Σπάρτης;

Παναγιώτης Καρράς:

Όσα χρόνια παίζω μπάλα τόσα χρόνια παίζω στον Λεωνίδα, σύνολο 7 χρόνια.

Χρήστος Βέργαδος:

Παίζω 7 χρόνια ποδόσφαιρο και 4 χρόνια στο Λεωνίδα Σπάρτης

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

8 χρόνια περίπου.

Μάριος Κοστοβ:

Ποδόσφαιρο παίζω 7 χρόνια, στον Λεωνίδα Σπάρτης παίζω 3 χρόνια.

 

Είστε έτοιμοι για το ανδρικό πρωτάθλημα;

Παναγιώτης Καρράς:

Ναι είμαι έτοιμος αν και θα έπρεπε να παίζουμε από νωρίτερα για να έχουμε συνηθίσει φέτος και να παίζουμε καλύτερα.

Χρήστος Βέργαδος:

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε βελτίωση όλοι οι παίκτες για να προσαρμοστούμε γρήγορα στην νέα πρόκληση στο ποδόσφαιρο που λέγεται ανδρικό πρωτάθλημα. Είναι κρίμα όμως που χρειάζονται πολλά χρήματα για την συμμετοχή 1 ομάδας στο πρωτάθλημα.

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Πανέτοιμοι!!!

Μάριος Κοστοβ:

Φυσικά και είμαστε έτοιμοι για το ανδρικό πρωτάθλημα, περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η καινούργια σεζόν.

 

 

 

 

Η καλύτερη προσωπικά στιγμή όλα αυτά τα χρόνια στο Λεωνίδα Σπάρτης

Παναγιώτης Καρράς:

Όταν νικήσαμε το Γεράκι  πρόπερσι στον αγώνα μεταξύ των πρώτων της διοργάνωσης παίδων. Επίσης από τις καλύτερες στιγμές ήταν το τουρνουά στην Αθήνα.

Χρήστος Βέργαδος

Θα ξεχωρίσω 3 στιγμές που σημάδεψαν την πορεία μου στο Λεωνίδα Σπάρτης. Το 2014 είχαμε φτάσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος παίδων και θα αντιμετωπίζαμε σε νοκ αουτ αγώνα την ομάδα της ΑΕ Σπάρτης. Ο αγώνας στο στάδιο. Εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η ομάδα της Σπάρτης πολύ γνωστή σε εμάς καθώς αποτελούνταν από παιδιά που είχαμε δουλέψει μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλο το άσχημο αποτέλεσμα, ήττα 3-0, θα θυμάμαι πάντα αυτόν τον αγώνα για την ένταση που είχε. Ένιωθα ότι έπαιζα αγώνα τσαμπιονς λιγκ. Το 2015 στον ημιτελικό του πρωταθλήματος παίδων αντιμετωπίσαμε στο 2ο αγώνα της σειράς τον Αίαντα Ευρώτα (σκορ 1ου ματς εντος έδρας νίκη 1-0), απίθανη ατμόσφαιρα από την κερκίδα, ένταση μέσα στο γήπεδο. Τελικά πήραμε την νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Την επόμενη χρόνια, το 2016, μια μεταβατική χρόνια για έμενα αλλαγή προπονητή και νοοτροπίας, αντιμετωπίσαμε σε ένα κακό για εμάς πρωτάθλημα νέων, την ομάδα του Μολαϊκού (είχαμε χάσει στο 1ο γύρο 2-0). Παίζοντας με 9 εναντίον 11 καταφέραμε να κερδίσουμε 2-0. Ήταν πραγματικά απίστευτο!

Βαγγέλης Διαμαντάκος:

Η νίκη φέτος με αντίπαλο την ΑΕ Σπάρτης. Είμαστε συμμαθητές και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που όλοι ήθελαν τη νίκη.

Μάριος Κοστοβ:

Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια στον Λεωνίδα Σπάρτης η καλύτερη στιγμή μου ήταν το 2015 όταν η ομάδα μας πήρε συμμετοχή στο πρωτάθλημα παίδων τερματίζοντας στην 1η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος και επίσης ήταν και η χρόνια που βγήκα 2ος σκόρερ στη Λακωνία.