Σπάρτη: Ήττα στο 91′ από Αχαρναϊκό

Κόντρα σε όλα για άλλο ένα αγώνα η Σπάρτη με τον Κώστα Κλάδη – ο οποίος θα κάνει έως το τέλος της περιόδου – στο πάγκο της και 13 παίκτες ηττήθηκε με γκολ στο 91′ από τον Αχαρναϊκό στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης με σκορ 1 – 2. Μετά από μια επεισοδιακή εβδομάδα, με τους παίκτες να απέχουν από τις προπονήσεις, χωρίς 4 τιμωρημένους και με 3 παίκτες να έχουν αποχωρήσει, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καρτσαμπά στο 49’, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δύο δοκάρια, ένα με τον Τσουβαλτσίδη στο 43’ και ακόμη ένα με τον Λύρα στο 81’, κατέκτησαν το τρίποντο… παραμονής χάρη σε κεφαλιά – αυτογκόλ του Μπανούση στο 91’. Έφθασαν τους 35 βαθμούς και νίκησαν έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ο κόσμος της ομάδας που έδωσε το παρόν για άλλο ένα εντός έδρας αγώνα χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει στην ομάδα και αγωνίστηκαν στο σημερινό εντός έδρας αγώνα.

 Η Σπάρτη, αν και αποδεκατισμένη, απείλησε με τον Σιώπη στο 15’ και τον Μπουντόπουλο στο 44’ ενώ ο Αχαρναϊκός έχασε ευκαιρία με τον Παπατόλιο στο 24’, και είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Τσουβαλτσίδη στο 43’. 

Στο δεύτερο μέρος, η Σπάρτη προηγήθηκε με τον Καρτσαμπά στο 49′, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ντάγκρα. Ο ίδιος παίκτης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 62’, ενώ ο Λύρας δεν κατάφερε να στείλει  την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι στο 80’. Τελικά, το διπλό ήρθε στο 91’, όταν ο Λύρας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπανούσης με κεφαλιά- αυτογκόλ έγραψε το 2-1. Έτσι, οι «πράσινοι» θέλουν τρεις ακόμα βαθμούς για να κερδίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

Η ήττα από τον Αχαρναϊκό κράτησε τους Σπαρτιάτες στην 7η θέση με 45 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Γκολ: Καρτσαμπάς το 1 – 0 στο 49′, Ντάγκρας το 1 – 1 στο 53′, Mπανούσης αυτογκόλ το 1 – 2

Στατιστικά: Κόρνερ: 0-6, Κίτρινες 1-1

Σπάρτη (Κώστας Κλάδης): Κραβαρίτης, Σιώπης, Καρτσαμπάς (65′ Κορνέζος), Γιαννίτσης, Μπανούσης, Χάδιαρης, Λώττας, Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος, Ροβίθης, Φράγκος.

Μελίσσας, Koρνέζος

Αχαρναϊκός (Γιώργος Mαραντάς): 23 Ψύχος, 31 Πλαβούκος, 24 Σταμουλής,  21 Αναστασίου,  3 Σωτηράκος, 20 Μεγαλοοικονόμου, 25 Τσουβαλτσίδης (Kυριαζόπουλος), 15 Καραντασιάδης, 17 Ντάγκρας (82′ Σιάνης), 10 Παπατόλιος, 9 Μεζίνι (6 Λύρας).

30  Καρδάσης, 6 Λύρας, 19 Καλαμιώτης, 2 Χαραλαμπόπουλος, 1 Γαρδικιώτης, 14 Σιάννης, 18  Κυριαζόπουλος

Διαιτητής: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου), Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας)
4ος: Νίκας (Μεσσηνίας)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Σπάρτης