Συνάντηση Καρρά με FIFA. Στους πιθανούς υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς είναι πιθανός υποψήφιος με την παράταξη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γεωργίου Γκιρτζίκη για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με την FIFA.

 

Κλιμάκιο υψηλών αξιωματούχων της FIFA έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Ιουνίου για να συναντήσει τις αντιμαχόμενες πτέρυγες ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Μαλισιώβας  την Τετάρτη 31 Μαϊου στην ΕΡΑ σπορ και εκπομπή  «Πρώτη Σελίδα» η FIFA προγραμματίζει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα να συναντήσει χωριστά τους τρεις πόλους που έχουν αναπτυχτεί το τελευταίο διάστημα με φόντο τις εκλογές της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της FIFA θα συναντήσει τον Ευάγγελο Γραμμένο, ο οποίος έχει υποδειχτεί από τον Ιβάν Σαββίδη και πρόσφατα στον Βόλο κατέγραψε δύναμη 35 ενώσεων, επίσης θα συναντηθεί με την πλευρά παράταξης του πρώην προέδρου Γεώργιου Γκιρτζίκη, η οποία πιθανότατα θα εκφραστεί μετά την παραίτηση Ελευθεριάδη, με τον Τάκη Καρρά πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας. Επίσης η επόμενη συνάντηση θα είναι με τους προέδρους ενώσεων που φέρεται να ηγείται ο πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος ήταν μαζί με τις ενώσεις που στήριζαν τον Γραμμένο αλλά το τελευταίο τρίμηνο φαίνεται να μην υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο προέδρων. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την FIFA είναι μέχρι στιγμής άγνωστες.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.  Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα για αυτές, αυτό δεν  το ξέρει κανείς. Κι όπως είπε πρόσφατα στην «Πρώτη Σελίδα» ο κ.Βασιλειάδης δεν είναι το μείζον.

FIFA: Δίμηνη παράταση στην ΠΔΕ για εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι το τέλος Ιουλίου

H FIFA με επιστολή που έστειλε ανανέωσε τη θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς και των συνεργατών της (πλην Μπίκα και Γέροντα που έχουν αποχωρήσει) για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή έως τις 31/7/2017.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα πρέπει να έχουν γίνει εκλογές στην ΕΠΟ και προϋπόθεση γι’ αυτό θα είναι να γίνουν δεκτές οι αλλαγές στο καταστατικό και στην αθλητική νομοθεσία στα σημεία που παραβιάζει την αυτονομία του αθλήματος.

Παράλληλα η FIFA πρώτη φορά αναφέρει ότι μέρος της συμφωνίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι η συνέχισης της εμπλοκής της στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα.

Το Soccerplus σας παρουσιάζει μεταφρασμένη την επιτολή της FIFA στην ΕΠΟ: 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κατάσταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έτυχε της προσοχής του Συμβουλίου της FIFA στις 30 Μαΐου 2017.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε σχετικά με τις προσπάθειες που κατέβαλε η
Επιτροπή Εξομάλυνσης προκειμένου να εκπληρώσει την εντολή και τις οδηγίες της απόφασης του Συμβουλίου της FIFA με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016.

Ωστόσο, ενημερώθηκε ότι η αρχική προθεσμία της 31ης Μαΐου 2017 για την οργάνωση εκλογών δεν εκπληρώθηκε διότι οι ελληνικοί αθλητικοί νόμοι, οι οποίοι είναι σε ισχύ σήμερα παραβιάζουν την αυτονομία του ποδοσφαίρου και πρέπει να αναθεωρηθούν πριν προχωρήσει οι ελληνική ομοσπονδία στις εκλογές.

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τη συνάντηση που έγινε στις 18 Μαΐου 2017 μεταξύ του Έλληνα υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και με τις διοικήσεις της FIFA και της ΟΥΕΦΑ.

Στη διάρκεια της συνάντησης επετεύχθη συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας και ταυτόχρονα τη συνέχιση της εμπλοκής της FIFA και την UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά το τέλος της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Επιπλέον, το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε σχετικά με το συμφωνημένο προσωρινό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ οι οποίες θα διεξαχθούν γύρω στις 20 Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση της υιοθέτησης των τροποποιήσεων στο καταστατικού της ΕΠΟ καθώς και την αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας.

Αποστολή των FIFA – UEFA προγραμματίζεται για το πρώτο μισό του Ιουνίου 2017 (σ.σ. 8 Ιουνίου – διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) προκειμένου να συναντήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού και της νομοθεσίας.

Υπό το φως των ανωτέρω και με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική σύναψη της συμφωνίας για την οποία εργάζεται η Επιτροπή Εξομάλυνσης αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 να επανεξετάσει την κατάσταση και να διαπιστώσει αν ένας από τους κύριους στόχους που καθορίστηκαν από την
εντολή της προς την Επιτροπή Εξομάλυνσης και ήταν η διενέργεια των εκλογών, εκπληρώθηκε.

Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν από τις 31 Ιουλίου 2017, η εντολή της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα λήξει αμέσως μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση.

Εάν ο στόχος των εκλογών στο προαναφερθέν διάστημα δεν επιτευχθεί η FIFA θα επανεξετάσει και αξιολογήσει περαιτέρω την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr