Δηλώσεις Αντωνίου για το πρωτάθλημα της Football League

Για το πρωτάθλημα της Football League, τον σχεδιασμό της Σπάρτης και την αποτυχία του Άρη να προβιβαστεί, μίλησε ο Σωτήρης Αντωνίου.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας της Λακωνίας φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και αναφέρθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα που υπήρχαν, στο πρωτάθλημα της Stoximan.gr Football League και στην αποτυχία του Άρη να πάρει εισιτήριο προβιβασμού. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το γεγονός ότι τα δύο εισιτήρια της ανόδου πήγαν σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία

«Το φετινό πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων, αφού από τη μία πλευρά ήταν οι πέντε ομάδες – μεταξύ των οποίων και ο Άρης – που είχαν στόχο την άνοδο και από την άλλη πλευρά όλες οι υπόλοιπες, που λίγο πολύ κοιτούσαν να εξασφαλίσουν όσο πιο γρήγορα γίνονταν την παραμονή τους. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Απόλλων έδειξε σταθερότητα και νομίζω ότι δίκαια βγήκε κατηγορία. Είχε στις τάξεις του παίκτες που ήξεραν την κατηγορία και είχε και μία διοικητική ηρεμία, που τον βοήθησε για την άνοδο. Δεν είχε, επίσης, να διαχειριστεί κάποια ήττα, όπως οι άλλες ομάδες και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Για το τι έφταιξε στον Άρη

«Αν και ο Άρης είχε ρόστερ ποιοτικό με καλούς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ξαναπαίξει στη Football League και αυτό φάνηκε ότι έπαιξε ρόλο, όπως στην πρεμιέρα στην Καρδίτσα. Οι άλλες οι ομάδες είχαν παίκτες, που είχαν γαλουχηθεί στην κατηγορία. Όταν οι του Άρη κάποια στιγμή κατάλαβαν πώς παίζεται το πρωτάθλημα, οι άλλες ομάδες είχαν ήδη πάρει το πάνω χέρι και όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα δεν μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά».

Για την πίεση που υπήρχε στον Άρη

«Ο Άρης είναι μία ομάδα, που έχει πολύ κόσμο και λογικό είναι αυτό να δημιουργεί και μεγάλη πίεση. Είναι ένας σύλλογος με φανέλα και ιστορία και όλα αυτά δημιουργούν πίεση στη Β΄ Εθνική. Επίσης, από την αρχή έκανε ήττες που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας. Από τώρα, λοιπόν, αυτές οι ομάδες πρέπει να κοιτάξουν να ετοιμαστούν για την άνοδο».

Για το αν διέκρινε μία εύνοια προς τη Λαμία

«Δεν έχει σημασία να μιλήσω εγώ για το αν ευνοήθηκαν κάποιες ομάδες. Λίγο πολύ όλες οι ομάδες είχαν καλές και κακές διαιτησίες. Και η Σπάρτη αντιμετώπισε εχθρικές διαιτησίας. Κάποιοι άλλοι είναι αρμόδιοι ν’ απαντήσουν σε αυτό θέμα».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το αδύνατο σημείο του πρωταθλήματος

«Υπάρχουν αρκετά αδύνατα σημεία, όπως το ότι οι ομάδες δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει. Στη Football League δεν υπάρχει ημερομηνία, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα υπάρχουν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό όριο να τηρούν τις υποχρεώσεις να κατεβούν στο πρωτάθλημα. Η τηλεοπτική στέγη, επίσης, παίζει μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα, όπως και το κίνητρο των φιλάθλων. Φέτος, σίγουρα υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος με Πανθρακικό και Καλλονή».

Για το αν θα είναι ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα

«Ίσως είναι και περισσότερο από το φετινό, καθώς έχει ομάδες, όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, που θα είναι ανταγωνιστικές. Αν και είναι νωρίς ακόμα να το πούμε, ίσως είναι και πιο δύσκολο από το φετινό. Πιστεύω ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε 10-15 ημέρες».

Για την Σπάρτη

«Η Σπάρτη ήταν μία ομάδα που στην αρχή του πρωταθλήματος ξεκίνησε τελείως διαφορετικά. Θεωρώ ότι ο σχεδιασμός που έγινε δεν ήταν τόσο καλός και σοβαρός. Είχα ένα ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών, που από την 6η αγωνιστική αναγκαστήκαμε να παίζουμε με 15-17 ποδοσφαιριστές. Το παλέψαμε, αλλά είχαν συσσωρευτεί προβλήματα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που οδήγησαν στις εξελίξεις, που γνωρίζετε».

Για την επιλογή Μυροφορίδη στον Άρη

«Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος. Νομίζω ότι η διοίκηση του Άρη αν πράξει κάτι τέτοιο, θα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή και θα πάρει προβάδισμα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

ΠΗΓΗ: footballeaguenews.gr