Σπουδαία ανατροπή και 8άδα για Σάκκαρη στο Aegon Open Nottingham!

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια πολύ σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Christina McHale, που βρίσκεται στο Νο. 58 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε το 1ο σετ με 1-6, ενώ αντιμετώπισε match point στο 3ο σετ, στο σερβίς της Αμερικανίδας, δεν σταμάτησε να παλεύει όμως και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό WTA διοργάνωσης.

Μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την Christina McHale με 1-6, 7-6 (3), 7-5 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Aegon Open Nottingham, στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει σε έναν προημιτελικό στο γρασίδι η Μαρία, ενώ για δεύτερη φορά προκρίθηκε στις “8” καλύτερες σε διοργάνωση της WTA. Είχε αγωνιστεί επίσης στα προημιτελικά της Κωνσταντινούπολης, τον Απρίλιο του 2016, σε μια διοργάνωση που ανήκει επίσης στην International κατηγορία του WTA Tour, όπως και το τουρνουά του Νότιγχαμ.

Η Σάκκαρη έδειχνε αβοήθητη στα πρώτα 30 λεπτά του παιχνιδιού, απέναντι σε μια ορεξάτη, πολύ επιθετική και εύστοχη McHale. Η Αμερικανίδα πήρε με εντυπωσιακό τρόπο τα 5 πρώτα games της συνάντησης και είχε 4 ευκαιρίες για να κλείσει με ένα bagel το 1ο σετ!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ωστόσο, η οποία φημίζεται για τη μαχητικότητά της, δεν παράτησε το σετ και έσβησε τα 4 set points της McHale, για να πάρει το πρώτο της game με ένα break. Παρόλα αυτά, η McHale έκανε νέο break και πήρε το σετ με 6-1.

Μπορεί το πρώτο σετ να είχε χαθεί, όμως η Σάκκαρη πήρε ώθηση από τη μάχη που έδωσε στο τέλος του και δεν έχασε την υπομονή της, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εύκολα. Παρέμεινε πνευματικά δυνατή και βελτιώνοντας πάρα πολύ τα ποσοστά της από τη γραμμή του σερβίς, άλλαξε εντελώς το κλίμα της αναμέτρησης.

Η Μαρία δεν είχε κρατήσει ούτε μια φορά το σερβίς της στο εναρκτήριο σετ, στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή δεν επέτρεψε στην Αμερικανίδα να φτάσει καν σε break point. Σέρβιρε με 68% ευστοχία στα πρώτα σερβίς και κέρδισε τους 22 από τους 25 πόντους πίσω απ’ αυτά τα πρώτα σερβίς της!

Δεν απειλήθηκε ούτε όταν άρχισε να υπάρχει πίεση στη μεριά της, τις δυο φορές δηλαδή που χρειάστηκε να σερβίρει για να μείνει στο τουρνουά. Ισοφάρισε σε 5-5 και σε 6-6, για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλή, πήρε τους 3 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-3, για να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Αξιοποιώντας και το momentum, που ήταν πια στη δική της πλευρά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια άνοιξε το 3ο σετ με ένα break και προηγήθηκε με 3-0. Η McHale δεν το έβαλε κάτω και απάντησε με ένα δικό της σερί τριών κερδισμένων games, για να φέρει ξανά ισορροπία στο παιχνίδι.

Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της σε ένα πολύ σημαντικό game, για να διατηρηθεί μπροστά, έστω και με το “ισχνό” 4-3, η McHale όμως συνέχισε την αντεπίθεσή της και πήρε τα δυο επόμενα games. Η Αμερικανίδα, με νέο break, απέκτησε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σετ, κάνοντας το 5-4. 

Είχε μια τεράστια ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στο δικό της σερβίς και μάλιστα έφτασε σε match point στο 5-4, 40-30, όμως η “εφτάψυχη” Μαρία κέρδισε τους 9 επόμενους πόντους, για να αλλάξει ξανά τα δεδομένα του αγώνα. 

Πρώτα έκανε το break για το 5-5 και αργότερα με love service game ανέκτησε το προβάδισμα. Στο 12ο game, όταν η McHale σέρβιρε για να μείνει στο τουρνουά, η Σάκκαρη συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε, καθώς προηγήθηκε με 0-30 και με 15-40, για να αξιοποιήσει το δεύτερο match point της και να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή, έπειτα από 2,5 ώρες μάχης.

Για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί σε έναν τόσο μεγάλο προημιτελικό η Μαρία, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο την Donna Vekic, με στόχο την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικό στο tour.

Όλα αυτά στο δεύτερο τουρνουά που αγωνίζεται στο γρασίδι στην καριέρα της, με πρώτο το περσινό Wimbledon, όπου είχε φτάσει στον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά, πετυχαίνοντας 4 νίκες και παίρνοντας ένα σετ από την πολύ σπουδαία Venus Williams στον τελευταίο της αγώνα!

H 20χρονη Vekic, η οποία παίζει επίσης πολύ καλό τένις στο γρασίδι, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο βρετανικό τουρνουά των 250.000 δολαρίων. Έχει κερδίσει μέχρι στιγμής δυο δυνατές τενίστριες από τις ΗΠΑ, την Shelby Rogers με 6-4, 6-3 και την Julia Boserup με 6-3, 6-4.

Για 3η φορά θα αναμετρηθούν σε επίσημο αγώνα οι Σάκκαρη και Vekic, που έχουν από μια νίκη στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους. Η Κροάτισσα είχε κερδίσει τη Μαρία στο Sharm El Sheikh, στα ημιτελικά της τοπικής διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων της ITF τον Οκτώβριο του 2016, ενώ η Ελληνίδα πήρε τη ρεβάνς τον Ιανουάριο του 2017, κερδίζοντας τη Vekic στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Sydney International.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr