Βρεττάκεια 2017: Στην καρδιά της Λακωνίας

Ο Αθλητικός Όμιλος Κροκεών-Κροκεατικός, με τη συμπαράσταση

του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κροκεών, του Α.Π.Σ. Καλλισθένη Δήμου Ευρώτα αλλά και με τη συμβολή του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, διοργανώνει τα Βρεττάκεια 2017 που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και του Νομικού Προσώπου «Νικηφόρος Βρεττάκος».
Ο 6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα το Σάββατο στις 22 Ιουλίου 2017 με την επωνυμία «Βρεττάκεια 2017: Στην καρδιά της Λακωνίας».

Kατηγορίες Αγώνων
– Μεγάλα Βρεττάκεια: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 18.500 μέτρων που θα διανύσει την διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές, για δρομείς και περιπατητές. Ώρα έναρξης 18.00.
-Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου 5.000μ.: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 5.000 μ. που θα κάνει την διαδρομή Κροκεές – Φάρος(Αλάιμπει)-Κροκεές
-Μικρά Βρεττάκεια: Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών μήκους 1χλμ. για παιδιά Δημοτικού.
-Διαδρομή Περιπατητών: Περιπατητική βόλτα πάνω στην διαδρομή των 18.500μ.

Πρόγραμμα αγώνων
16.00: Άνοιγμα γραμματείας για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης.
17.30:Εκκίνηση περιπατητών
17.40:Τελετουργικό και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου.
17.50:Εκκίνηση του αγώνα των Μικρών Βρεττακείων για παιδιά Δημοτικού
18.00:Εκκίνηση του βασικού αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων και του Δρόμου Νικηφόρου Βρεττάκου 5.000 μ. για δρομείς.
19.30: Λήξη του αγώνα των 5.000 μ. «Νικηφόρος Βρεττάκος»
21.00:Λήξη του χρονικού ορίου των 3 ωρών του αγώνα
21.10:Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.
22.00:Λαϊκή βραδιά, με ζωντανή μουσική

Περιγραφή-Πληροφορίες αγώνων
Μεγάλα Βρεττάκεια 18.500μ.

Εκκίνηση-Τερματισμός: Τα Μεγάλα Βρεττάκεια θα ξεκινήσουν στις 18.00 ακριβώς από την προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, που βρίσκεται έξω από το Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, δίπλα στην εκκλησία της Αγ.Παρασκευής. Ο τερματισμός θα γίνει ακριβώς πάνω στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στους περιπατητές του βασικού αγώνα, θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της Λακωνικής Γης.

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών.
Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:
-Μέχρι 29 ετών
-30-39 ετών
-40-49 ετών
-50-59 ετών
-60 & άνω
Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:
-Mέχρι 39 ετών
-40 ετών και άνω

Αναμνηστικά βαρύτιμα Μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, δεν θα πάρουν κύπελλο στην κατηγορία τους. Επίσης κύπελλο θα δοθεί στον πρώτο Κροκεάτη δρομέα και στην πρώτη Κροκεάτισσα, ενώ θα βραβευτούν ο πρεσβύτερος δρομέας και η πρεσβυτέρα δρομέας που θα λάβουν μέρος. Τέλος θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις.

Πληροφοριές Διαδρομής: O αγώνας των Μεγάλων Βρεττακείων, Κροκεές- Λάγιο-Κροκεές, μήκους 18.500 μέτρων που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα υπάρχει φύλαξη σε όλο το μήκος της διαδρομής. Στο Λάγιο όπου θα γίνει η αναστροφή των δρομέων θα υπάρχει σημείο ελέγχου περάσματος των αθλητών. Όσοι αθλητές δεν επισημανθούν κατά τον έλεγχο στο Λάγιο, θα αποκλειστούν από τα αποτελέσματα. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα.
Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
-στο 2ο χλμ (σταθμός Φάρου) με νερό
-στο 5ο χλμ (διχάλα Λάγιου-Στεφανιάς) με νερό-ισοτονικό
-στο 7,5 χλμ.(ελαιοτριβείο Πολυμενάκου) με νερό-ισοτονικό & Coca Cola
-στο 9,5 χλμ.(Λάγιο), με νερό, ισοτονικό & Coca Cola
ενώ κατά την επιστροφή, θα υπάρχουν οι ίδιοι σταθμοί στο 11,5χλμ., στο 14ο χλμ., στο 16ο χλμ. και στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, χυμοί και Coca Cola.

Η διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες με αρκετές ανηφοροκατηφόρες, ενώ κάποια σημεία είναι αρκετά δύσκολα λόγω της κλίσης των ανηφόρων.
Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16.00 το απόγευμα – 2 ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης!

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τις 3 ώρες(μέχρι τις 21.00).
Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Το τσίπ χρονομέτρησης καλούνται όλοι οι δρομείς να το επιστρέψουν μετά τον αγώνα τους.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών δεν θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Συμμετοχές-πληροφορίες
Για συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά εδώ https://results.chronolog.gr/registration.aspx
Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 18 Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου 5.000μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 18.500μ. στις 18.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους των Μεγάλων Βρεττακείων, μέχρι το 2,5ο χλμ. της διαδρομής (νεκροταφείο Φάρου). Από εκείνο το σημείο οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και από τον ίδιο δρόμο, θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα τους. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι άνω των 11 ετών!

Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα. Μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.
Χρονικό όριο: Ορίζεται η 1 ½ ώρα(μέχρι τις 19.30)

Σταθμός ανεφοδιασμού στο 2,5o χλμ.(αναστροφή) με νερό και ισοτονικό

Πληροφορίες διαδρομής: Μέχρι εκείνο το σημείο, η διαδρομή είναι σχεδόν κατηφόρα, ενώ γίνεται σχεδόν ολόκληρη ανηφόρα μετά την αναστροφή.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι δρομείς από 13 ετών και άνω. Οι ανήλικοι δρομείς θα μπορούν να τρέξουν αφού προσκομίσουν την αντίστοιχη άδεια από τους κηδεμόνες τους.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://results.chronolog.gr/registration.aspx

Μικρά Βρεττάκεια– Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών 1.000μ.
Και φέτος, θα πραγματοποιηθούν τα Μικρά Βρεττάκεια, αγώνας 1.000μ. για παιδιά Δημοτικού. Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη Γύρο των Κροκεών

Η εκκίνηση των Μικρών Βρεττακείων θα δοθεί στις 17.50 πριν τους μεγάλους αγώνες ώστε τα παιδάκια να λάβουν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων δρομέων, που θα περιμένουν την δικιά τους έναρξη. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Κροκεών.

Βραβεύσεις: Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Δεν θα δοθεί κανένα κύπελλο στους νικητές του παιδικού αγώνα γιατί οι διοργανωτές θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ανταγωνισμό ανάμεσα στα παιδιά. Αντ’αυτού, θα λάβουν όλα από ένα βαρύτιμο ανάγλυφο μετάλλιο ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλα τα παιδάκια Δημοτικού καθώς και παιδιά της Α’ Γυμνασίου

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσουν τα παιδιά να δηλώσουν λίγη ώρα πριν τον αγώνα

Διαδρομή περιπατητών
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η περιπατητική βόλτα, πάνω στην διαδρομή των Μεγάλων Βρεττακείων 18.500 μ.

Βραβεύσεις: Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους που θα συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι το επιθυμούν!

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσετε να δηλώσετε λίγη ώρα πριν τον αγώνα

Γενικές πληροφορίες
Λαϊκό Γλέντι:
Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με ορχήστρα και κλαρίνο. Οι δρομείς θα μπορούν να κάτσουν σε όποιο μαγαζί της πλατείας επιθυμούν και να απολαύσουν, σε πολύ οικονομικές τιμές, τα εδέσματα που θα τους παρέχουν τα ντόπια μαγαζιά.

Υγιεινή των Αθλητών: Μετά τον αγώνα και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάνει ένα ντους προκειμένου την υγιεινή του, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού που βρίσκεται 300 περίπου μέτρα από τον τερματισμό. Εκεί θα υπάρχει ζεστό τρεχούμενο νερό και ο καθένας που επιθυμεί θα μπορέσει να κάνει τα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει μετά να περάσει ευχάριστά την βραδιά του.

Φύλαξη πραγμάτων: Tα πράγματα των αθλητών θα φυλλάσονται στο Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, από όπου θα μπορούν να τα πάρουν μετά το τέλος του αγώνα.

Διαμονή: Δυστυχώς οι Κροκεές δεν έχουν καταλύματα. Για την διαμονή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταλύματα της γειτονικής Σκάλας(10’ οδικώς από τις Κροκεές), της Σπάρτης(20’ οδικώς από τις Κροκεές) και του γραφικού Γυθείου(15’ οδικώς από τις Κροκεές)

Αποτελέσματα: Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

Χώρος Στάθμευσης: Στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού κάτω από την Κεντρική Πλατεία των Κροκεών θα μπορείτε να παρκάρετε το μεταφορικό σας μέσο στο εν λόγω επιλεγμένο σημείο. Πέραν του χώρου του γηπέδου και προς το εσωτερικό του χωριού απαγορεύεται ρητά η στάθμευση των Ι.Χ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομείς.

Εκδρομές συλλόγων: Θα υπάρξουν εκδρομές 2 ή και 3 δρομικών συλλόγων της Αθήνας. Για τις εν λόγω εκδρομές θα απευθυνθείτε στους επιμέρους διαδικτυακούς ιστότοπους των εν λόγω συλλόγων.

Yγειονομική κάλυψη διαδρομής: Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο

Γενικά: Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Απορίες – πληροφορίες

Στα email: [email protected] και στο [email protected] ή στα εξής τηλέφωνα:
– 6955985506(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)
– 6972622768(ΒΕΝΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
-6973488987(ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΤΑΚΗΣ)
-6936864618(ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Η Οργανωτική Επιτροπή «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2017-Στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ»
Πρόεδρος: Mανώλης Πλατάνας
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Παναγάκος
Γραμματέας: Κώστας Παναγάκος
Υπεύθυνος εθελοντών – εγγραφών Κροκεών: Γιώργος Βενολιάς
Τεχνική διεύθυνση αγώνα: Παύλος Γορανίτης

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ειδών αγώνες – υπάρχουν τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ, και όλοι οι υπόλοιποι»
Ανώνυμος Έλληνας Δρομέας