Η ημερομηνία διεξαγωγής του Spartan Race στη Σπάρτη! Η συνέντευξη τύπου. (βίντεο, φωτογραφίες)

Mε το σύνθημα «Ταξίδι εκεί που η ιστορία ξεκίνησε», επισφραγίστηκε  το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, η συνεργασία του Δήμου Σπάρτης και της εταιρείας που διοργανώνει το «Spartan Race», με την παγκόσμια ανακοίνωση της διεξαγωγής του αγώνα στη Σπάρτη.

Στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της λακωνικής πρωτεύουσας, ανακοινώθηκε πως το «Spartan Race» θα διεξαχθεί φέτος από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου, εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης.

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του «Spartan Race» ο κ. Νίκος Χαραμής, εκπρόσωπος της TAF SPORTS MARKETING Α.Ε, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην iστορία της πόλης, στεκόμενος κυρίως στην Σπαρτιατική αγωγή και στους στόχους της εκπαίδευσης των αρχαίων Σπαρτιατών.

Ο κ. Βαλιώτης τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο είδε από την αρχή θετικά την πρόταση συνεργασίας με μια διοργάνωση που προβάλλει το όνομα της Σπάρτης, γιατί όπως σημείωσε, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αποφέρει πολλά οφέλη και στις δύο πλευρές. Μάλιστα ανέφερε πως συγκροτήθηκε επιτροπή για το όλο εγχείρημα, η οποία διαπραγματεύτηκε σκληρά, με τις διαβουλεύσεις να κρατούν περισσότερο από δύο χρόνια.

Πρόσθεσε δε ότι η διάρκεια της συνεργασίας ορίστηκε σε 8 έτη, έως τις 31/12/2025 και ο αγώνας  «Spartan Race» θα διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τον μήνα Οκτώβρη ή Νοέμβρη, σε περιοχή που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης και θα συμπεριλαμβάνει τον ποταμό Ευρώτα με διαδρομή. Αναλυτικά για τη συμφωνία και τους όρους της μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου και να δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου

βίντεο από τη συνέντευξη τύπου