Φωτογραφίες από την αποστολή του Δήμου Σπάρτης στη Λιθουανία.

0
210

Φωτογραφίες από το ταξίδι της αποστολής του Δήμου Σπάρτης στη Λιθουανία

Το isports.gr σας παρουσιάζει την αποστολή του Δήμου Σπάρτης

για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες του Κάουνας.

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σπάρτης θα εκπροσωπηθεί στους διεθνείς παιδικούς αγώνες 2017 στο Κάουνας της Λιθουανίας από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου. Η αποστολή απαρτίζεται από ταλαντούχους αθλητές που θέλουν να σημειώσουν διακρίσεις και καλές επιδόσεις.

Αρχηγός αποστολής της είναι η Ευγενία Παπαδάκου, εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης ο Γιάννης Ματζουράνης, συνοδός ο Σπύρος Παυλάκος ως μέλος της διοίκησης των διεθνών παιδικών αγώνων. Γυμναστές θα είναι οι Αγγελική Ανδρακάκου, ο Μιχάλης Καλομοίρης, και ο Γιάννης Ρηγάκος.

Η αποστολή του Δήμου Σπάρτης απαρτίζεται από αθλητές και αθλήτριες του στίβου και του beach volley.

Συγκεκριμένα για το beach volley συμμετέχουν οι αθλητές Ρηγάκος, Καραμπουλας ενώ το τμήμα στίβου απαρτίζουν οι Μπουρούνη, Διονυσοπούλου, Πεϊμανίδη, Κοκκορού, Καναρά, Μπάλαν, Καραμβακάλης, Σταυρόπουλος.

Ιστορικά στοιχεία για τις αποστολές του Δήμου Σπάρτης

Οι αθλητές και αθλήτριες των αποστολών του Δήμου Σπάρτης έχουν συγκεντρώσει 40 μετάλλια στα χρόνια παρουσίας της στο θεσμό των Διεθνών παιδικών Αγώνων.  Φυσικά ο αριθμός των μεταλλίων αποτελεί μια σημαντική διάκριση αφού οι πόλεις που προερχόντουσαν οι άλλες αποστολές ήταν πολύ μεγαλύτερες για παράδειγμα Κλίβελαντ, Σεούλ, Σιγκαπούρη, Νταεγού, Σαν Φρανσίσκο και άλλες.

Πρώτη επίσημη 1995 στο Χάμιλτον του Καναδά. Την αποστολή απάρτιζαν πέντε κοπέλες του τμήματος στίβου του Σπαρτιατικού με τον Γιάννη Σταυρόπουλου, τον δήμαρχο Δημοσθένη Ματάλα και τον δημοσιογράφο και πρόεδρο του Σπαρτιατικού Ανδρέα Χιώτη. 

Το 1997 η Σπάρτη διοργάνωσε τους Διεθνείς παιδικούς αγώνες με συμμετοχή 42 αποστολών από όλο το κόσμο. Από τότε συμμετέχει ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες και περισσότερα από 300 παιδιά της Σπάρτης έχουν ζήσει την εμπειρία αυτών των αγώνων.