Η αποστολή του Δήμου Σπάρτης επέστρεψε γεμάτη περηφάνια και εμπειρίες!!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για το Δήμο Σπάρτης οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες στο Κάουνας της Λιθουανίας, που διεξήχθησαν από τις 4 έως 9 Ιουλίου 2017,υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) και διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου λαμβάνοντας την μορφή παιδικής ολυμπιάδας με κεντρικό σύνθημα: «Αθλητισμός – Δικαίωμα όλων των παιδιών».

Η αποστολή μας αποτελούνταν από δέκα (10) αθλητές/τριες του στίβου και του beach volley, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Ματζουράνη ως εκπρόσωπο του Δήμου, τον κ. Σπύρο Παυλάκο,  ως μέλος της διοίκησης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, την κα Ευγενία Παπαδάκου ως αρχηγός της Σπαρτιατικής αποστολής και τους γυμναστές Αγγελική Ανδρακάκου,  Μιχάλη Καλομοίρη και Γιάννη Ρηγάκο.

Σημαντική διάκριση αποτελεί η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Δημήτρη Ρηγάκο και Χρήστο Καραμπούλα στο αγώνισμα του Beach Volley.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην πόλη της Σπάρτης έχοντας στις αποσκευές τους, πολλές εμπειρίες , καθώς όλοι οι μικροί αθλητές πήραν μέρος στους ημιτελικούς και τελικούς των αγωνισμάτων τους, κατακτώντας εξαιρετικές θέσεις.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης υποδέχθηκε όλη την ομάδα, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στο Άγαλμα του Λεωνίδα δίνοντας πολλά συγχαρητήρια  για τις επιδόσεις τους αλλά και για την εξαιρετική δουλειά των προπονητών τους. Επιπλέον αναφέρθηκε και εκλογή του κ. Σπύρου Παυλάκου στο Δ.Σ. και στον ορισμό της  κ. Αγγελικής Ανδρακάκου στην τεχνική επιτροπή των αγώνων.

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός στηρίζουν και προωθούν τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών διαφόρων ηλικιών  σε αγώνες που προάγουν την αξία του αθλητισμού. Επιδιώκει να έρχονται σε επαφή από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό ως στοιχείο που προάγει τη βελτίωση της υγείας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, όπως η συλλογικότητα.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες προβάλλουν μέσα από τον αθλητισμό σημαντικά μηνύματα, διαχρονικές και επίκαιρες αξίες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η ειρήνη των λαών και η εξάλειψη των διακρίσεων. ΟΙ μικροί αθλητές  έρχονται σε επαφή και επικοινωνούν με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, φυλών, χρώματος, θρησκείας και πολιτισμού και κατανοούν ότι όλες οι ανθρώπινες φυλές  έχουν τις ίδιες ικανότητες και  τις ίδιες ανάγκες, συνεπώς και ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από την όποια ιδιαίτερη προσωπική σωματική ή πνευματική επίδοση του καθένα μας.

Συγχαρητήρια σ΄ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Ευελπιστούμε η εμπειρία, που απέκτησαν οι αθλητές/τριες στους 51ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (International Children Games) να αποτελέσει μία από τις καλύτερες, που θα μπορούσαν να έχουν στα πλαίσια της αθλητικής τους καριέρας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ