Τοπικά Λακωνίας: Oι ομάδες ανά κατηγορία. Προβιβασμοί, υποβιβασμοί και άλλες πληροφορίες

Στα πρωταθλήματα Α’ , Α1 & Β’  έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος οι ομάδες των παρακάτω σωματείων κατά κατηγορία. Η συμμετοχή των ομάδων αυτών στα πρωταθλήματα και σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται από την Προκήρυξη αυτή. Σε περίπτωση που δεν τηρείται αυτή η υποχρέωση, επιβάλλονται κυρώσεις που ορίζουν οι Κανονισμοί, κατά περίπτωση.

                Το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο, μετά την ίδρυση της Π.Α.Ε., ανεξαρτητοποιείται από αυτήν, παραμένει ενεργό, διατηρεί την ίδια επωνυμία και δικαιούται να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα ευθύνης της Ε.Π.Σ. και να συμμετέχει μέχρι και το πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας της Ε.Π.Σ. χωρίς να έχει δικαίωμα να προβιβαστεί σε πανελλήνιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. 

            Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλητών Α΄ & Α1΄ για την περίοδο 2017 – 2018 δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους θα συμπληρώνεται από αμάδες της αμέσως επόμενης κατηγορίας και μέχρι την 6ηθέση.   

Α’    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.Α. Π. Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ7.Μ. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ»
2.Ο. Φ. ΜΟΛΑΩΝ «Ο ΜΟΛΑΪΚΟΣ»8.Α. Ο. ΒΡΟΝΤΑΜΑ «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
3.Α. Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»9.Α. Π. Ο. ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ
4.Α. Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ10.Α. Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ
5.Α. Ο. ΣΥΚΕΑΣ «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ»11.ΠΑΝΓΥΘΕΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.
6.Α. Π. Ο. ΕΛΟΥΣ «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ»12.ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Α’ 1   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.Α. Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ7.Α. Π. Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΣΙΟΥ Η ΕΝΩΣΗ
2.Α. Ε. ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ8.Α. Ο. ΜΥΡΤΕΑΣ
3.Α. Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ9.Α. Σ. ΒΑΤΙΚΩΝ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ
4.Α. Σ. ΒΟΙΑΣ10.Π. Σ. ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ
5.Α. Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ11.Α. Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ
6.Α. Ο. ΑΓΙΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ12.Α. Σ. ΝΙΑΤΩΝ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»

 

Β’    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.Α. Ο. ΒΑΦΕΙΟΥ ΡΙΖΑΣ «Ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ»
2.Α. Ο. ΧΡΥΣΑΦΩΝ
3.Α. Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ
4.Σ. Φ. Ν. ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ «Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ»
5.Α. Π. Σ. ΚΛΑΔΑ «Ο ΠΑΝΚΛΑΔΙΑΤΙΚΟΣ»
6.Π. Α. Ο. ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ
7.Α. Π. Ο. ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ «Ο ΣΕΛΛΑΣΙΑΚΟΣ»
8.ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΤΑ «Ο ΑΙΑΝΤΑΣ»
9.Α. Π. Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ «Ο ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ» 
10.Α. Ο. ΕΛΙΚΑΣ
11.Α. Ο. ΔΟΞΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
12.Α. Π. Ο. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»

καθώς και τα σωματεία που θα ιδρυθούν και τα οποία θα συμμετάσχουν, εφόσον νομιμοποιηθούν και αναγνωρισθούν αρμοδίως πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος αυτού.

            Οι αγώνες του πρωταθλήματος αυτού θα διεξαχθούν σε ΟΜΙΛΟ ή ΟΜΙΛΟΥΣ

α) Οι αγώνες του πρωταθλήματος Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα αρχίσουν το Σάββατο 07 Οκτωβρίου  2017 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. 

β) Οι αγώνες του πρωταθλήματος Α1΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αρχίσουν το Σάββατο 07 Οκτωβρίου  2017 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. 

γ) Η έναρξη του πρωταθλήματος Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση της Ε.Ε.

Για να συμμετάσχει μια ομάδα στα πρωταθλήματα των Α΄, Α΄1 &  Β΄ Ερασιτεχνικών Κατηγοριών  της Ε. Π. Σ. Λακωνίας, έχει την  υποχρέωση να υποβάλει ΜΕΧΡΙ Δευτέρα  7 Αυγούστου 2017  δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της ΕΝΩΣΗΣ  και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται για τα σωματεία Α΄ Κατηγορίας στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250,00) €, για τα σωματεία της Α1’  Κατηγορίας στο ποσό των διακοσίων  (200,00) € και για τα σωματεία Β΄ Κατηγορίας στο ποσό των εκατόν πενήντα (150,00) €.

                Τα Σωματεία μαζί με την δήλωση συμμετοχής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα καταβάλουν και την ετήσια συνδρομή τους ποσού εκατόν πενήντα (150,00€) ευρώ.   (άρθρο 45 § α Καταστατικού)

                Τα σωματεία μαζί με την δήλωση συμμετοχής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα καταθέτουν στην διοργανώτρια το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση Σωματείου, με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος εκπροσώπου.

                Σε διαφορετική περίπτωση η Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου δεν θα γίνεται δεκτή από τη διοργανώτρια.

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α΄ & Α΄1 Κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται, σε γήπεδα, τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα (φυσικό ή τεχνικό).

Τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Α, Α1 & Β ερασιτεχνικών κατηγοριών της Ε.Π.Σ. Λακωνίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να έχουν προπονητή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κανονισμό Προπονητών.

Όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄, Α1΄ & Β΄  της Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να έχουν είτε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3, 5 & 6 παρ. 2 του Κανονισμού Προπονητών και να έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από την Ε.Π.Σ. Λακωνίας είτε ΥΠΕΥΘΥΝΟ αγωνιστικής λειτουργίας που θα έχει εκδοθεί «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ». 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα σωματεία που δεν θα έχουν είτε προπονητή είτε υπεύθυνο αγωνιστικής λειτουργίας θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο οκτακοσίων (800,00€) ευρώ.

Σε κάθε, τυχόν αλλαγή προπονητή η  υπεύθυνου αγωνιστικής λειτουργίας το σωματείο οφείλει εντός τριών (3) ημερών να ενημερώσει την Ε.Π.Σ. Λακωνίας και εντός δέκα πέντε (15) ημερών να έχει προβεί σε αντικατάσταση διαφορετικά θα ελέγχεται πειθαρχικά.

Ποδοσφαιριστής στον οποίο θα εκδοθεί προ της ενάρξεως των αγώνων της αγωνιστικής περιόδου  «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», δεν μπορεί στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να επανέλθει και να αγωνιστεί με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή καθ΄ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται αντικανονική η συμμετοχή του.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίστηκε κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν μπορεί να του εκδοθεί «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ».

Α) Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν (1) ΟΜΙΛΟ με 12 σωματεία.

Β) Το πρωτάθλημα της Α΄1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν (1) ΟΜΙΛΟ με 12 σωματεία.

Γ) Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε  ΟΜΙΛΟ ή ΟΜΙΛΟΥΣ ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.  

Στα Σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας δύναται να αγωνίζεται ένας  (1)  ποδοσφαιριστής ηλικίας άνω των σαράντα (40) ετών, εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01-01-1978.

Στα Σωματεία της Α1΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δύναται να αγωνίζονται δυο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των σαράντα (40) ετών, εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01-01-1978.

Στα Σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δύναται να αγωνίζονται τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές, ηλικίας άνω των σαράντα (40) ετών εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01-01-1978.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως τους. 

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε αντρικές ομάδες (συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) και των ποδοσφαιριστριών σε γυναικείες ομάδες (συμπλήρωση της ηλικίας των 12 ετών) ως ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.

                Η παρουσία ιατρού στους αγώνες όλων των κατηγοριών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ της γηπεδούχου ομάδας. Εάν διεξαχθεί, ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως οκτακόσιων (800,00€) ευρώ.

            Επίσης τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να έχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων Ιατρό του αγώνα και μέσα πρώτων βοηθειών και φάρμακα.

          Επίσης στη περίπτωση που αναβληθεί ο αγώνας λόγω μη παρουσίας Ιατρού το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να καταβάλει στο φιλοξενούμενο σωματείο μέσω Ε. Π. Σ. Λακωνίας τα έξοδα μετακίνησης 20 ατόμων.

Η οικονομική οργάνωση και διαχείριση των αγώνων πρωταθλημάτων ύστερα από σχετική απόφαση της ΕΝΩΣΗΣ ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

                Τα εισιτήρια των αγώνων θα εκτυπώνονται με τη φροντίδα των γηπεδούχων σωματείων.

                Η τιμή των εισιτηρίων των αγώνων των πρωταθλημάτων θα καθοριστεί με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ περιόδου 2017 – 2018 της ΕΠΟ.

Τα έξοδα διαιτησίας, παρατηρητή διαιτησίας καθώς και παρατηρητή αγώνα πρέπει να καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα από το γηπεδούχο σωματείο.

                Σωματεία που τυχόν δεν καταβάλλουν τα έξοδα διαιτησίας,  παρατηρητή διαιτησίας & παρατηρητή αγώνα, θα αποκλείονται, με απόφαση της ΕΝΩΣΗΣ, από τους περαιτέρω αγώνες πρωταθλήματος και μέχρι πλήρους συμμορφώσεώς τους. 

Η ΕΝΩΣΗ παραιτείται του ποσοστού που δικαιούται υπέρ του γηπεδούχου σωματείου.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα κατά την περίοδο 2018-2019 ύστερα από σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΕΝΩΣΗΣ, ορίσθηκε να είναι ως εξής

Α’  κατηγορία   δώδεκα  (12)

Α1΄ κατηγορία δώδεκα (12)

Β’ κατηγορίας τόσα όσα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτή.  

Α΄   Ερασιτεχνική Κατηγορία :

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Πρωταθλήτρια ομάδα Ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη (1η) θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Κατηγορίας θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Από την Α΄  κατηγορία υποβιβάζεται ΔΥΟ (2) ομάδες στην Α1 κατηγορία.

Οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α κατηγορία στη Α1’  κατηγορία καθορίζονται ως εξής :

Τα σωματεία που θα καταλάβουν στη τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας αυτής τις θέσεις 11η και 12η υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία.

Υποβιβαζόμενες ομάδες ΔΥΟ (2)

Α1’     Ερασιτεχνική Κατηγορία :

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Από την  Α1 κατηγορία προβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία δυο (2) ομάδες, αυτές που θα καταλάβουν την 1η & 2η θέση αντίστοιχα στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη (1η) θέση  στην τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας, στην κανονική περίοδο ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ομάδα της Α1΄ Κατηγορίας.

ΣΗΜ: Σε περίπτωση που δεν υποβιβαστεί η ομάδα που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, τότε θα ανέλθει και τρίτη ομάδα στην Α΄ Κατηγορία, η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.    

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Από την Α1 κατηγορία θα υποβιβαστούν δυο (2) ομάδες στην Β΄ Κατηγορία.

Οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1’ κατηγορία στη Β’  κατηγορία καθορίζονται ως εξής :

Τα σωματεία που θα καταλάβουν στη τελική βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας αυτής τις θέσεις 11η και 12η υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία.

Β΄   –    Ερασιτεχνικής Κατηγορίας : 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

 Από τη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Α1΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία δύο  (2) ομάδες.

α) Αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε ένα ενιαίο όμιλο τότε οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η  θέση αντίστοιχα  ανέρχονται στην Α1 Κατηγορία

β) Αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δυο ομίλους τότε οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση κάθε ομίλου ανέρχονται στην Α1΄ Κατηγορία. 

ΣΗΜ: Σε περίπτωση που δεν υποβιβαστεί η ομάδα που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, τότε θα ανέλθει και τρίτη ομάδα στην Α1΄ Κατηγορία, η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.    

  1. Η Ε.Π.Σ.  Λακωνίας έχει αποκλειστικά τα ραδιοτηλεοπτικά δικαίωμα και τα δικαιώματα διαδικτυακής (μέσω ιντερνέτ) μετάδοσης των τοπικών πρωταθλημάτων ευθύνης της. 
  2. Κάθε σύμβαση παραχώρησης των αναφερομένων στην παράγραφο 1 δικαιωμάτων μεταξύ ενός σωματείου και ενός δικαιούχου φορέα θα πρέπει να εγκρίνεται από την διοργανώτρια (Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ). Η Ε.Π.Σ. για τα πρωταθλήματα Α, Α1, & Β κατηγοριών θα εγκρίνει συμβάσεις με αντίτιμο άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ. Το ποσοστό της Ε.Π.Σ. καθορίζεται στο 20%.

Απαγορεύεται η απευθείας (ζωντανή) μετάδοση κάθε αγώνα όταν η σύμβαση παραχώρησης των δικαιωμάτων δεν έχει εγκριθεί από τη διοργανώτρια.

  1. Αν ένας αγώνας μεταδοθεί χωρίς άδεια, η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντιπάλου και χρηματική ποινή έως δυο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Η είσοδος των ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων στα γήπεδα επιτρέπεται, μετά από σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας, μόνο σε αγώνες για την μετάδοση των οποίων έχει εγκριθεί σχετική σύμβαση.