Γιουρόπα Λιγκ, ΠΑΟΚ–Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Ανάλυση, προγνωστικά

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες του ο Αλεξάντερ Στανόγεβιτς, μουδιασμένος και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με άγνοια κινδύνου θα εμφανιστεί η Ολιμπίκ Ντόνετσκ, που δεν έχει κάτι να χάσει.

ΠΑΟΚ – ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

*** Μικρή πτώση του άσου από το 1,45 στο 1,35, το διπλό ανέβηκε στο 8,60 από το 7,65 που είχε ανοίξει.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

*** Τούμπα (28.000 θ.), Θεσσαλονίκη.

Α’ ΜΑΤΣ (Ολιμπίκ Ντόνετσκ – ΠΑΟΚ 1-1): Η Ολιμπίκ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και κυνήγησε περισσότερο τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έβγαλε κακό πρόσωπο και πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος που με αυτή την απόδοση πήρε την ισοπαλία.

ΠΑΟΚ (Ελλάδα, Νο, 61): Το μόνο που κρατάει από την αναμέτρηση στην Ουκρανία ήταν το σκορ (1-1), που τον βάζει σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ. Η απόδοσή του ήταν κάκιστη, επιθετικά απείλησε μόνο στο γκολ της ισοφάρισης, ο Αλεξάντερ Στανόγεβιτς κατέβασε μια πολύ συντηρητική ενδεκάδα και χωρίς ούτε έναν Ελληνα.

«Το αποτέλεσμα είναι καλό, αλλά είμαι δυσαρεστημένος από την εμφάνιση, η απόδοσή μας απέχει αρκετά από αυτά που θέλω να βλέπω. Εχω πει στον αθλητικό διευθυντή τι θέλω και τι χρειάζεται ώστε να ενισχυθούμε. Στον επαναληπτικό πρέπει να αποδείξουμε στον κόσμο μας πως είμαστε καλή ομάδα» η παραδοχή του Σέρβου τεχνικού κι ενώ εντείνεται η γκρίνια στο πρόσωπό του.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Μουδιασμένος ο κόσμος, που δεν βλέπει σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης, έχει ενδιαφέρον η συμπεριφορά του στον κρίσιμο επαναληπτικό, άλλωστε η είσοδος στους ομίλους, που την πετυχαίνει σχεδόν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αποτελεί βασικό στόχο.

«Παίξαμε άσχημα στο πρώτο ματς, σίγουρα σε αυτό θα παρουσιαστούμε καλύτεροι, θα πρέπει να βγάλουμε παραπάνω ενέργεια», τόνισε ο Στανόγεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε πως «έχω μάθει να ζω με την πίεση, κανένας δεν μπορεί να μου επιβάλει παραπάνω πίεση απ’ όση βάζω εγώ στον εαυτό μου».

Δεν τα κατάφερε ο Λεβέκ, που δεν είχε παίξει ούτε στο πρώτο ματς, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γλύκος, Μυστακίδης, φρέσκο πρόβλημα κι εκτός αποστολής με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ο Αθανασιάδης.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρέι – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς – Κάνιας, Σάκχοφ – Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Μακ – Πρίγιοβιτς.

ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤ. (Ουκρανία, Νο. 143): Τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της ήταν παραπάνω και από καλή στο πρώτο ματς, εκμεταλλευόμενη κυρίως την αγωνιστική ετοιμότητα.

Τερμάτισε 4η πέρσι και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή έξοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της (ιδρύθηκε το 2001). Στο νέο πρωτάθλημα, παραμένει αήττητη, δεύτερο σερί 0-0, εντός με τη Βέρες, με τη φιλοξενούμενη πάντως να χάνει πέναλτι στο 92’! Εκτεταμένο ροτέισον (9 αλλαγές) από τον Σανζάρ.

«Επρεπε να κάνω αλλαγές, το πρόγραμμα είναι πολύ κουραστικό τελευταία. Εχουμε ένα δυνατό ματς με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχικά. Τα πλεονεκτήματά μας είναι το ομαδικό πνεύμα, η επιθυμία και η πειθαρχία. Είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρή ομάδα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όπου όλα είναι δυνατά. Ας πιστέψουμε στη νίκη μας. Η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο όπλο του. Είναι ένα εκτός έδρας ματς, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα παίξει σημαντικό ρόλο», σχολίασε τεχνικός των Ουκρανών.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Καλύτερός της παίκτης ο δημιουργικός χαφ Μπογκντανόφ (23/4), που τη σεζόν 2014-15 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Εργοτέλη (13/1). Δεν έχει κανέναν εν ενεργεία διεθνή.

Αλλαγή δεδομένων με τον περσινό πρώτο σκόρερ χαφ Ποστουπαλένκο (7 γκολ), που αρχικά ήταν υπό παραχώρηση (δεν έχει αγωνιστεί φέτος), αλλά μόλις την Πέμπτη υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Πήρε χρόνο συμμετοχής την Κυριακή, ενώ στο πρώτο ματς βρέθηκε στον πάγκο. Δεν μπήκε πάντως στην αποστολή που ταξίδεψε για Θεσσαλονίκη.

Ακρως νεανικό ρόστερ (24,6 o μέσος όρος), μεγαλύτερος σε ηλικία ο 29χρονος αμυντικός Φεντόριβ. Μόλις δύο ξένοι, από πέρυσι ο Ισπανομαροκινός εξτρέμ Μοχάμεντ Ρασαλά, φέτος πήρε και τον Βραζιλιάνο χαφ Κόστα Τενόριο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Επιπόλαιος τραυματισμός για τον Ισπανομαροκινό (μοναδικός ξένος) εξτρέμ Μοχάμεντ Ραρσαλά («Μόχα»), παίζει κανονικά. Εκτός από τον Ποστουπάλενκο, στην Ελλάδα δεν ταξίδεψε και ο χαφ Μπρίκνερ, που τραυματίστηκε στον αγώνα της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα επιτρέψει στην ομάδα τους να παίξει όπως στο πρώτο ματς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας», τόνισε ο Σανζάρ. «Τότε είχαν μόνο μια εβδομάδα να προετοιμαστούν, σε αντίθεση με εμάς. Στο πρώτο ματς ο ΠΑΟΚ είχε μικρή προετοιμασία και δεν έδωσε πολλά φιλικά, γι’ αυτό δυσκολεύτηκε».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μακαράτζε – Λουκιάντσουκ, Κραβτσένκο, Σαμπάνοφ, Νεμτσανίνοφ – Τσιμπάλιουκ, Μπογκντανόφ, Μόχα, Σεστακόφ – Χομούτοφ – Μπιλένκι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Εκτίμηση isports.gr: Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στην Ουκρανία αλλά τώρα δεν χωράνε λάθη. Μικρός ο άσσος στο 1.45 αλλά από ημίχρονο ή με χάντικαπ ανεβάνει στο 2.00 απόδοση.