Σπάρτη: Δηλώσεις Τζαναβάρα

0
126

Για την Σπάρτη της περιόδου 2017-18, μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Τζαναβάρας στον «FLY 89,7». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι πληροφορίες είχατε για την ομάδα της Σπάρτης;

«Παρακολούθησα την Σπάρτη πέρσι σε αρκετά παιχνίδια. Γνωρίζω τον Σωτήρη τον Αντωνίου, καθώς είμαστε φίλοι, ενώ γνώριζα και αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως έκανε μια πολύ αξιόλογη πορεία, μέχρι να ξεκινήσουν τα οικονομικά προβλήματα στο τέλος, που γνωρίζουμε όλοι.  Φέτος είναι μια δύσκολη εποχή για την Σπάρτη. Παρόλα αυτά, ο κ. Νικόλαρος θέλει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική και αξιόλογη ομάδα κι θέλει να το προσπαθήσουμε μαζί.  Συμφώνησα, καθώς μου αρέσει και ο τόπος και η ομάδα και θέλω και εγώ να βοηθήσω».

Νιώθετε πως η επιλογή σας εμπεριέχει και ρίσκο;

«Σε οποιαδήποτε ομάδα και να πήγαινα, πάντα υπάρχει ρίσκο στο ποδόσφαιρο. Έτι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι όπως ομάδες γκρεμίζονται την μία ημέρα και φτιάχνονται την επόμενη, πάντα υπάρχει ρίσκο. Νομίζω ότι ζούμε σε μία δύσκολη στιγμή και για την Ελλάδα και για το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως έχουμε κάνει βήματα προς τα πίσω γενικά σαν ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, κάτι που πρέπει να σταματήσει, αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δεν γίνεται σε κανένα κράτος. Κάθε χρόνο να μην ξέρουμε πόσες ομάδες θα είναι στην κατηγορία, να μην ξέρουμε ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Άλλες ομάδες να έχουν ξεκινήσει προετοιμασία, άλλες να μην έχουν ξεκινήσει και άλλες να μην ξέρουν αν θα ξεκινήσουν. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο μας έχει πάρα πολλά προβλήματα. Και αυτό είναι θέμα της Πολιτείας, της ΕΠΟ, της οικονομικής κρίσης κοκ. Όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, βιώνουμε πολύ άσχημες καταστάσεις».

 

Τι βλέπετε φέτος;

«Θεωρώ πως, παρόλα τα προβλήματα, οι ομάδες θα είναι καλές. Απλά δεν θα έχουν την χημεία και το δέσιμο που χρειάζεται, γιατί υπάρχουν τρομερές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων. Λίγες ομάδες είναι αυτές που είναι σταθερές σαν ρόστερ. Θα είναι, όμως, ένα πρωτάθλημα σκληρό, γιατί πέφτουν έξι ομάδες.

Βάση των κινήσεων που έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, ποιες ομάδες βλέπετε πως έχουν το πάνω χέρι;

«Ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, φαίνεται πως έχουν δυναμώσει πάρα πολύ. Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μια ομάδα με τρομερή χημεία, είναι πολύ καλά δομημένη, καθώς παίζουν πολλά χρόνια μαζί παίκτες και προπονητές. Είναι από το 2012 μαζί. Μετά υπάρχουν οι ομάδες με τα προβλήματα τα οικονομικά και διοικητικά και υπάρχει και μια κατηγορία ομάδων που ακόμα δεν έχουν… μαζευτεί».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι και αυτοί της ομάδας, για την νέα χρονιά;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι οι ίδιοι με της ομάδας της Σπάρτης. Θέλω να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Ο σχηματισμός μιας νέας ομάδας είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, ειδικά όταν τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά. Από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να «δέσουμε» την ομάδα. Αυτό είναι το δύσκολο, όμως θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε. Όλα γίνονται με την δουλειά».

Τι άλλο να περιμένουμε στην μεταγραφική περίοδο;

«Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε αρκετές κινήσεις ακόμα. Είμαστε περίπου 11 ποδοσφαιριστές. Πρέπει να περιμένουμε άλλους τόσους και αυτό είναι το κύριο μέλημα μας. Είμαστε σε επαφή με αρκετούς παίκτες, τους οποίους προσπαθούμε να πείσουμε. Θέλουμε μέχρι τις 16 του μήνα να έχουμε κλείσει το ρόστερ. Αν όμως κληρωθούμε στις 11 του μήνα για το Κύπελλο, τότε σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε με όσους έχουμε στις 12 του μήνα, γιατί αν έχουμε κληρωθεί, στις 19 /20 του μήνα θα έχουμε να δώσουμε αγώνα. Στις 11 του μήνα θα ξέρουμε αν η προετοιμασία ξεκινήσει στις 16 ή στις 12 του μήνα».

Τι θα θέλατε να πείτε στους φίλους της ομάδας;

«Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, με μεγάλη προσπάθεια και σεβασμό στην ομάδα, να παρουσιάσουμε ένα σύνολο στο γήπεδο που να ξέρει τι ζητάει, να έχει προσανατολισμό και επαγγελματική συμπεριφορά. Σαν προπονητής πάντα μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε μία νέα ομάδα, όμως, το θεμέλιο της είναι να μην δεχτεί γκολ. Η φιλοσοφία της Β’ Εθνικής, αν εξαιρέσετε ελάχιστες ομάδες, είναι η αμυντική λειτουργία πρώτα. Θα ήθελα το πρώτο μέλημα μου να είναι η επιθετική λειτουργία. Όμως σε μία νέα ομάδα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να φτιάξεις είναι η άμυνα και σιγά – σιγά, όταν αρχίζουμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, να αρχίσουμε να βρίσκουμε την χημεία μας και τους αυτοματισμούς μας στην επίθεση».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Σπάρτης