ΑΠΟΕΛ και Κάστρο για τον τίτλο του Πρωταθλητή LSB 2017

ΑΠΟΕΛ και Κάστρο για τον τίτλο
του Πρωταθλητή 
LSB 2017

Σαρικόπουλος, Καλλινικίδης, Εζόμο και Ρετσινάς στον μεγάλο τελικό του 2ου Laconia SummerBasketour

 

Έβδομη αγωνιστική ημέρα, Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, για το 2o Laconia Summer Basketour, που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, στο Δήμο Μονεμβασίας.

Το Κάστρο Μονεμβασίας και ο ΑΠΟΕΛ πήραν τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Laconia Summer Basketour 2017, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου 2017. Ο μεν Πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του, με το δε Κάστρο να ψάχνει την ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό.

Η Δαιμονιά, με τον Γιάννη Αθανασούλα στο ρόστερ της, άντεξε για δύο δεκάλεπτα στον πρώτο ημιτελικό. Μετά την ανάπαυλα, το Κάστρο με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα κατάφερε και πήρε διψήφια διαφορά για να φτάσει στο τελικό 101-77.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, η Νεάπολη, με τον Χαράλαμπο Κοντραφούρη, είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι το ημίχρονο. Από εκεί και μετά, ο ΑΠΟΕΛ και η παρέα των Ζήση Σαρικόπουλο, Αβραάμ Καλλινικίδη, Κωστή Εζόμο καιΔημήτρη Ρετσινά πετυχαίνοντας 32 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτα ανέτρεψαν την κατάσταση για να πάρουν εν τέλη την πρόκριση στον τελικό με 83-71.

Μεταξύ των δύο αναμετρήσεων πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ΑμεΑ, «Τζάμπολ Αγάπης», με την συμμετοχή παιδιών με αυτισμό. Στις διακοπές των αναμετρήσεων οι cheerleaders της Κύμης, Blue Fires, ξεσήκωναν το κόσμο στο Κλειστό, με τις εντυπωσιακές τους χορογραφίες. Τέλος, ο τοπικός μουσικοχορευτικός σύλλογος «Οι Μύλοι» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στο σημερινό πρόγραμμα 12/8, εκτός από τον μεγάλο τελικό (21:00), θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός τελικός (18:00). Στα ημίχρονα των δύο αναμετρήσεων θα γίνουν οι διαγωνισμοί Τριπόντων και Καρφωμάτων.

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το World Club Basketball Tournament που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα
Παρασκευή 11/8 (Ημιτελικοί)

Δαιμονιά-Κάστρο 101-77
ΑΠΟΕΛ-Νεάπολη 83-71

Σάββατο 12/8
18:00 Διαμονιά-Νεάπολη (Μικρός Τελικός)
19:30 Διαγωνισμός Τριπόντων
20:00 Αγώνας Επισήμων
21:00 ΑΠΟΕΛ-Κάστρο Μονεμβασίας (Τελικός)
22:00 Διαγωνισμός Καρφωμάτων