Σπουδαία πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open για τη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη υπέταξε την Κίκι Μπέρτενς, νο24 της κατάταξης, και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open με τον μεγαλύτερο θρίαμβο της καριέρας της μέχρι στιγμής.

Τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 6-3 6-4 σε 83 λεπτά της Κίκι Μπέρτενς και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open αποκλείοντας το νο24 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η μονομαχία των δύο νεαρών αθλητριών ήταν ισορροπημένη μέχρι η Σάκκαρη να κάνει το break στο 5-4 και φτάσει στη νίκη επί της Ολλανδής που το 2016 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από την παρουσία της στον 3ο γύρο του αυστραλιανού όπεν και του Γουίμπλεντον και στον 2ο γύρο του φετινού γαλλικού οπεν, η Σάκκαρη, νο 98 στην κατάταξη, σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας της και στο αμερικανικό grand slam, αφού στις προηγούμενες δύο εμφανίσεις της είχε αποκλειστεί από τον 1ο γύρο.

Αντίπαλός της στην επόμενη φάση θα είναι η Αρίνα Ροντιόνοβα που εκπροσωπεί την Αυστραλία, η οποία βρέθηκε στο ταμπλό με wild card μιας και βρίσκεται στο νο134 της WTA και στον 1ο γύρο απέκλεισε με 7-5 7-5 την Ολλανδή Ρίχελ Χόχενκαμπ. Σε περίπτωση που τα καταφέρει και εκεί, τότε στον 3ο γύρο, εκτός απροόπτου, θα συναντήσει -εκτός απροόπτου- τη φιναλίστ του Γουίμπλεντον και δύο φορές νικήτρια στις ΗΠΑ, την 37χρονη Αμερικανίδα Βίνους Γουίλιαμς.

Photo credits: AP Photo/Michael Noble

ΠΗΓΗ: sport-24.gr