Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ: Πρεμιέρα με νίκη. Ανάλυση, προγνωστικά

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει με τον πρώτο …τελικό για την τρίτη θέση συνυπολογίζοντας πως τον όμιλο συμπληρώνουν Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

*** Τσίμπησε λίγο ο άσος και από το 2,60, που άνοιξε, ανέβηκε στο 2,70. Μικρή και η πτώση του διπλού, άνοιξε στο 2,90, πλέον βρίσκεται στο 2,80.

*** «Γ. Καραϊσκάκης» (33.000), Πειραιάς.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 29): Πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, που ήταν η είσοδός του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στους οποίους επέστρεψε ύστερα από διάλειμμα ενός έτους, απέκλεισε με δύο νίκες την κροατική Ριέκα (2-1 εντός, 1-0 εκτός), ήταν σαφής η ανωτερότητά του έναντι της αντιπάλου του και στις δύο αναμετρήσεις. «Για αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, ήθελα να μπούμε στους ομίλους. Η κλήρωση μας έφερε πολύ μεγάλες ομάδες αλλά και η δική μας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων» το σχόλιο του Μπέσνικ Χάσι για τις αναμετρήσεις με Σπόρτιγκ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα.

Αθρόα εισροή χρημάτων στα ταμεία του, πάνω από 30 εκ. ευρώ έφερε η πρόκριση, για αυτό και η μεταγραφική ενίσχυση με Ενγκελς, Τζούρτζεβιτς και Προτό, έδωσε και αντί 22 εκ. ευρώ τον Ρέτσο στη Λεβερκούζεν.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ερχεται πάντως από πρωταθληματική γκέλα, υποχρεώθηκε στην ισοπαλία με 1-1 παίζοντας εκτός έδρας με την Ξάνθη, πολύ καλός από τη μέση και μπροστά, θα μπορούσε να καθαρίσει από το ημίχρονο χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες, πίσω όμως δέχθηκε σημαντικές φάσεις και μία ακόμα φορά προβλημάτισε.

Παραμένει εκτός ο Βούκοβιτς, λογικά Ρομαό κι Ενγκελς θα συγκροτήσουν και πάλι το δίδυμο των στόπερ, ο Φιγκέιρας διεκδικεί επί ίσοις όροις με τον Κούτρη τη θέση του αριστερού μπακ. Σεμπά, Μάριν και Φορτούνης μάχονται για μία φανέλα βασικού, ο Μπεν δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι των Τζούρτζεβις, Εμενίκε ώστε να ξεκινήσει στην κορυφή.

«Αν σκεφτείτε τους παίκτες που απέκτησε η Σπόρτινγκ θα καταλάβετε πως δεν το έκανε μόνο για το πρωτάθλημα αλλά και για την Ευρώπη, όπως κι εμείς. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή και συμπαγή άμυνα και να βρούμε πώς θα κάνουμε τη διαφορά. Δεν θα πω ποιος είναι το φαβορί γιατί δεν θέλω να μεταφέρω την πίεση είτε σε εμάς είτε στο αντίπαλο. Ολοι λένε πως το παιχνίδι είναι ένας τελικός και κανείς δεν λέει πως είναι ένα ματς που πρέπει να το διασκεδάσουμε. Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Πρέπει όλοι να απολαύσουν το ότι παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι δύσκολο να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια και να κάνεις πολλές αλλαγές. Η Σπόρτινγκ έχει τεράστια ποιότητα και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Σίγουρα θα είμαστε πιο αμυντικοί και διαφορετικοί από ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα» τόνισε ο Χάσι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καπίνο -Ομάρ, Ενχελς, Ρομαό, Φιγκέιρας – Ζιλέ, Οτζίτζα – Σεμπά, Φορτούνης, Καρσελά – Μπεν

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Νο. 47): Μπορεί το εντός έδρας 0-0 στο πρώτο ματς με τη Στεάουα να δημιούργησε κάποια ανησυχία, αλλά με το 5-1 στη ρεβάνς έστειλε ηχηρό μήνυμα και βρίσκεται στους ομίλους για δεύτερη σερί χρονιά.

Διακαής πόθος το πρωτάθλημα (αγνοείται από το 2002) κι εκεί θα ρίξει το κυρίως βάρος της και φέτος, αλλά χωρίς να απορρίπτει και την ευρωπαϊκή διάκριση, έστω κι αν έπεσε σε όμιλο φωτιά. Εχει ενισχυθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι, έστω κι αν στο τέλος των μεταγραφών έχασε τον αρχηγό-χαφ Αντριεν Σίλβα, όμως η παραμονή του Γουίλιαμ και οι προσθήκες των Μπρούνο Φερνάντες και Μπατάγλια το αντισταθμίζουν.  

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τα έξι από τα επτά πρώτα παιχνίδια της και δημιουργεί προσδοκίες. Την Παρασκευή βέβαια υπέφερε για το 3-2 στην έδρα της Φεϊρένσε, χρειάστηκε πέναλτι στην τελευταία φάση, έχοντας προηγουμένως σπαταλήσει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μοναδική αναγκαστική απώλεια ο αριστερός μπακ Φάμπιο Κοεντράο, που χτύπησε στις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Οπως και στο πρωτάθλημα θα τον αντικαταστήσει ο Γιόναθαν Σίλβα. Επίσης ο Ζορζ Ζεσούς έθεσε αμφίβολο τον δεξιό μπακ Πιτσίνι, που αποκόμισε τραυματισμό στον αστράγαλο στο ματς με τη Φεϊρένσε, αλλά ακολούθησε την αποστολή. Αν δεν κριθεί έτοιμος, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι θα στραφεί σε έναν εκ των Ριστόφσκι (έπαιξε στα προκριματικά με τη Ριέκα, αλλά είχε φύγει πριν από τα ματς με τον Ολυμπιακό) ή Μπατάγλια.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Εχουμε την ίδια πίστη όπως πριν από το παιχνίδι με τη Στεάουα, ξέροντας ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι, αλλά μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την πορεία μας στους ομίλους με μία νίκη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν φαβορί, αυτό είναι κάτι που κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε αναλύσει την τακτική μας κι εμπιστεύομαι την ποιότητα των παικτών μου», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρουί Πατρίσιο – Πιτσίνι (;), Κοάτες, Ματιέ, Σίλβα – Καρβάλιο, Μπατάγλια – Ζέλσον, Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια – Μπας Ντοστ.

Εκτίμηση isports.gr: Ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για τη νίκη και μπροστά στο κόσμο του μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ολυμπιακός με κάλυψη στο draw no bet στο 1.85. Και οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν κόρνερ, το over 9,5 πληρώνει 1.80 και αξίζει να συμπεριληφθεί στις επιλογές μας. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε.