Κύπελλο Ελλάδας: Αναλύσεις αγώνων Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου

Δεύτερη φορά σε 4 ημέρες συναντιούνται Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ημέρας, στην οποία πέφτει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του κυπέλλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Φάση των 32, οι ομάδες είναι χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές, οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στους 16. Ο πρώτος όμιλος έχει τρεις ομάδες αφού ο Ηρακλής έχει αποσυρθεί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

*** Πάντα στο 2,00 ο άσος, στο 3,55 από το 4,75 το διπλό.

*** 7ος όμιλος.

*** Οι δύο ομάδες έπαιξαν τη Δευτέρα (18/9) στους Ζωσιμάδες για το πρωτάθλημα, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α΄): Πύρρειος ο βαθμός του (1-1) στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, είχε πολλές απώλειες, παρ΄ όλα αυτά έβγαλε ψυχή και πάθος.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Συνέβησαν απίστευτα πράγματα, υποχρεωθήκαμε σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές ενώ στα τελευταία λεπτά είχαμε και την αποβολή του Μασούντ. Ομως ένας βαθμός στα Γιάννινα είναι πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα» ανάμικτα τα συναισθήματα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Εξακολουθεί αήττητος (2-2-0), αλλά προέκυψαν πολλά προβλήματα, εκτός οι Σιώπης (2/0), Γκιοτά (4/0), Ντουρμισάι (4/1), παραμένουν απόντες Οικονόμου και ο δεύτερος κίπερ Μπαντής, τιμωρημένος ο Μασούντ (4/1). Διαθέσιμος ο Γεσίλ (1/0).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α΄): Σκληρό αλλά και με εκατέρωθεν ευκαιρίες το ματς πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες στους «Ζωσιμάδες» το τελικό 1-1 -τρίτη διαδοχική ισοπαλία- απέδωσε δικαιοσύνη.

«Ηταν ένα ματς που θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε, αλλά θα μπορούσαμε και να το χάσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα» μάλλον ικανοποιημένος ο Γιάννης Πετράκης, η ομάδα του κράτησε το αήττητο (1-3-0).

Πάντα απόντες  ο σκόρερ Κόντε (13 γκολ πέρυσι) και οι Ροντρίγκεζ, Νικολιάς, λείπει καιρό ο άτυχος γκολκίπερ Περιστερίδης. Κανονικά στην αποστολή ο Ναδάλες (4/1) και ο Μπέριος. Παίρνους ανάσες Βελλίδης, Χαλκιαδάκης, Μπουκουβάλας και Τζημόπουλος.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΣΠΑΡΤΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ

*** Μεγάλη αλλαγή στο σετ, στο 4,10 από το 2,75 ο άσος, στο 1,95 από το 2,60 το διπλό.

*** 4ος όμιλος.

ΣΠΑΡΤΗ (Β΄): Με έντονα σκαμπανεβάσματα η περσινή χρονιά, άρχισε με φιλοδοξίες, αλλά προς το τέλος κινδύνευσε ακόμα και με διάλυση, μαύρη σελίδα η αδυναμία της -λόγω ομαδικών προσφυγών- να μεταβεί στις Σέρρες, έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά.

Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν μπορεί να κυνηγήσει τίποτα άλλο από τη παραμονή της στην κατηγορία. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, που έχει ανηφορικό δρόμο.

Προσδίδουν ποιότητα στο ρόστερ οι Δεινόπαπας, Ράντι, προσδοκίες υπάρχουν από τον Ράνο, ερωτηματικό ο Φουρτάδο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Β΄): Πέρυσι έμεινε από την αρχή μακριά από τη μάχη της ανόδου όμως στα μέσα του δεύτερου γύρου έτρεξε ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί δείχνοντας πως είχε τη δυνατότητα να φανεί ακόμα πιο ανταγωνιστική. Φέτος θέλει να γευτεί αυτό που δεν κατάφερε στο προηγούμενο πρωτάθλημα, ήτοι να βρεθεί στην προνομιούχο δυάδα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Εκανε το μεταγραφικό μπαμ με το χαφ Τζόκιτς, προχώρησε και σε άλλες σημαντικές κινήσεις (Τσίπρας, Ανδρεόπουλος) διαθέτει πλήρες ρόστερ έχοντας και οικονομική σταθερότητα, μάλλον πολυτέλεια για τις συνθήκες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

*** Οι μπουκ δεν έχουν βγάλει αποδόσεις.

*** 5ος όμιλος.

*** Το ματς θα γίνει τελικά στα Περιβόλια.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Β΄): Δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή, φέτος μετά και τη συγχώνευση με τα Χανιά θέτει τον ίδιο στόχο. Πρωτοτύπησε με την επιλογή στην τεχνική ηγεσία, συμφώνησε με το μόλις 29 χρονών (!) Γιώργο Πετράκη, γιο του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη, μοιάζει με στοίχημα η πρόσληψή του.

Πλην του γκολκίπερ Στεφανίδη (34), του χαφ Σεληνιωτάκη (28) και του φορ Νικόλτση (25), οι υπόλοιποι παίκτες είναι κάτω των 22 ετών!

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Β΄): Επαιξε με τη φωτιά πέρυσι, αλλά τελικά έχοντας σκληρότητα ως ομάδα μπόρεσε να ανανεώσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ιδιες οι βλέψεις και φέτος, θα στηριχθεί και πάλι στην έδρα του που είναι από τις πιο δύσκολες.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Πέτρος Δημητρίου βρίσκεται στον πάγκο του κι έχει μπροστά του μια πρόκληση, θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει ίσως το πιο νεανικό ρόστερ της κατηγορίας, μόλις ένας παίκτης στα 24, οι υπόλοιποι είναι κάτω των 22, όμως περισσεύουν ο ενθουσιασμός και η δίψα για διάκριση.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

*** Σημαντικές διαφοροποιήσεις στο σετ, στο 3,05 από το 2,30 ο άσος, στο 2,25 από το 3,00 το διπλό.

*** 3ος όμιλος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Β΄): Αγωνιστικά πέρυσι δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε, όμως ο υποβιβασμός των Χανίων την κράτησε στην κατηγορία, οι οιωνοί πάντως ούτε φέτος είναι ευοίωνοι. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα, που δεν την αφήνουν να αναπνεύσει, αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Αμφιλεγόμενη η επιλογή της στον πάγκο, ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Τροΐζι, που θα διαχειριστεί ένα άπειρο ρόστερ, στο οποίο θα κληθεί να κάνει τη διαφορά ο Σμυρλής, θα συνδράμει και ο έμπειρος επιθετικός Ταμπάκης.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β΄): Πανηγύρισε την άνοδο από τον όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ως νεοφώτιστος δεν μπορεί να κοιτά πιο μακριά από την παραμονή, όμως από τα πρώτα φιλικά εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας όχι τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο βάσει της εικόνας του.

Προέβη σε ορισμένες σημαντικές κινήσεις, συμφώνησε με έναν από τους καλύτερους προπονητές της κατηγορίας, τον Σάκη Θεοδοσιάδη που παρουσίασε αξιόλογο έργο στην Αναγέννηση Καρδίτσας όπου κέρδισε τον άτυπο τίτλο του μακροβιότερου προπονητή στην κατηγορία. Προχώρησε και σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, όπως ο στόπερ Παπαζαχαρίας, ο μπακ Σάββας, οι χαφ Χατζής, Τσιλούλης, Λαμπρόπουλος, Τζάνης και ο εξτρέμ Βουτσιάς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΡΗΣ

*** Πάντα στο 1,50-1,55 το διπλό, στο 5,75 από το 6,20 ο άσος.

*** 7ος όμιλος.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Β΄): Στηρίχθηκε στην πολύ δυνατή έδρα του και πρόσθεσε μία ακόμα σταθερή πορεία στο ενεργητικό του. Από τις παραδοσιακές ομάδες της κατηγορίας, χάρη στην εμπειρία που έχει αποκτήσει δεν διατρέχει σοβαρούς κινδύνους.

Στον πάγκο του βρίσκεται πλέον ο Νίκος Κουρμπανάς -η προετοιμασία είχε ξεκινήσει με τον Σπύρο Μπαξεβάνο- κίνηση που προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις με τον Πανηλειακό, προηγούμενη ομάδα του έμπειρου προπονητή. Πολύ καλή κίνηση η απόκτηση του στόπερ Ιντζίδη, παίρνει εμπειρία από το χαφ Καζναφέρη, ο φορ Σταματής έρχεται από την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του.

ΑΡΗΣ (Β΄): Το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, που φέτος νιώθει περισσότερη πίεση από ποτέ, ο συνολικός οργανισμός δεν αντέχει μία ακόμα χρονιά εκτός Σουπερλίγκα. Πέρυσι πλήρωσε τα τραγικά λάθη στο ξεκίνημα που τον έφεραν σε μειονεκτική θέση έναντι του Απόλλωνα και της Λαμίας, ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει τις δύο ομάδες στη μάχη της ανόδου.

Ο κόσμος πάντως περίμενε ένα πιο βαρύ όνομα για τον πάγκο, τελικά ανέλαβε ο Δημήτρης Σπανός, έχει το καλύτερο ρόστερ τη κατηγορίας, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Πλατέλλας. Ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων για το σπουδαίο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet