Πρώτη Top 10 νίκη της Σάκκαρη !

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε σπουδαίο τένις και πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, καθώς επιβλήθηκε της Caroline Wozniacki με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wuhan Open! Ήταν η πρώτη Top 10 και η πρώτη Top 20 νίκη για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που αναμένεται να σκαρφαλώσει εντός του Top 70 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μια μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έπαιξε εξαιρετικό τένις και επικράτησε δίκαια και καθαρά της Caroline Wozniacki, No. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-3!

Με τη σπουδαιότερη νίκη της, πρώτη απέναντι σε Top 10 αλλά και Top 20 παίκτρια, η 22χρονη Ελληνίδα εξασφάλισε μια θέση για τον 3ο γύρο του Wuhan Open, το δυνατό τουρνουά της Premier 5 κατηγορίας της WTA, στο οποίο η Μαρία είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά!

Eκεί θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της, απέναντι στην Ρωσίδα, Elena Vesnina, Νο. 16 στο ταμπλό και Νο. 21 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Σάκκαρη έκανε έναν φανταστικό αγώνα στο Court 1 της Wuhan, πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες και είχε σε πολύ καλή μέρα όλα τα χτυπήματά της, με αποτέλεσμα να μπορέσει να στηριχθεί στις αξιόπιστες επιθέσεις της.

Προηγήθηκε με το καλημέρα με break και έκανε το 2-0, ενώ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και το 8ο game. Σε εκείνο το σημείο, η Wozniacki έδειξε τα πρώτα σημάδια ζωής και κατάφερε αρχικά να πάρει το break πίσω, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και στο 10ο game είχε μια ευκαιρία για να “σπάσει” ξανά το σερβίς της Σάκκαρη και να πάρει το σετ.

Η Ελληνίδα τενίστρια αρνήθηκε το σετ στην άλλοτε κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε το set point και κράτησε το σερβίς της για να πάρει το πολύτιμο game και να ισοφαρίσει σε 5-5. Ύστερα ανέκτησε το προβάδισμα με break και στο 12ο game, στο 2ο προσωπικό της set point, “σφράγισε” την κατάκτηση του 1ου σετ με 7-5.

Ακόμα καλύτερη παρουσιάστηκε στο 2ο σετ η Μαρία, η οποία έπαιξε με την ψυχολογία στα ύψη και έκανε ξανά γρήγορο break, για να προηγηθεί με 2-1.

H Wozniacki κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της και να φανεί απειλητική και σε αυτό το σετ, καθώς πήρε 2 game στη σειρά και από το 1-3 έφτασε στο 3-3.

Σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο ωστόσο, η Μαρία δεν έχασε την συγκέντρωσή της. Προσηλωμένη στον στόχο της, ανέκτησε το προβάδισμά της με break πριν οι δυο παίκτριες επιστρέψουν στις καρέκλες τους και έκανε το 4-3.

Έπειτα σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-3 και στο 9ο game έγινε ακόμη ένα break από την Ελληνίδα, που συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Δανέζα και την υποχρέωσε σε νέο λάθος, για να αξιοποιήσει το πρώτο της match point και να ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο θρίαμβο της καριέρας της, σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Η Μαρία όχι μόνο πανηγύρισε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, απέναντι στην παίκτρια που έχει τις περισσότερες νίκες στη σεζόν από κάθε άλλη (53) αλλά κατάφερε και να σταματήσει το σερί της Wozniacki, που μόλις πριν 2 μέρες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Τόκιο, όπου έχασε μόλις 2 game από την Garbine Muguruza και 5 από την Anastasia Pavlyuchenkova!

Ήταν η 4η νίκη της στο τουρνουά της Wuhan, όπου απέκλεισε επίσης τις Aleksandrina Naydenova (6-3, 6-0) και Natalia Vikhlyantseva (6-1, 7-6) στα προκριματικά, καθώς και τη Yulia Putintseva (1-6, 6-4, 6-2), No. 48 στην παγκόσμια κατάταξη, στον 1ο γύρο.

Θα είναι για πρώτη φορά στις “16” καλύτερες μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης και θα διεκδικήσει απέναντι στη Vesnina την πρόκρισή της στον πρώτο της μεγάλο προημιτελικό.

Τέλος, με τη νίκη της απέναντι στην Wozniacki, η Μαρία εννοείται πως θα κάνει νέο career high, από το Νο. 80, τη θέση δηλαδή που βρίσκεται σήμερα. Είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη της είσοδο στο Top 70, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και στο Νο. 68 χωρίς να χρειαστεί να πετύχει άλλη νίκη στη Wuhan.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr