Το μεγαλείο του τυφλού αθλητή που τερμάτισε το Σπάρταθλον. Τρέξτε με καρδιά! (βίντεο, φωτογραφίες)

0
210

Το μεγαλείο της ψυχικής δύναμης, της καρδιάς και του ανθρώπου έδωσε με τον καλύτερο τρόπο ο αγωνιζόμενος με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Jason Romero -με καταγωγή από του Πουέρτο Ρίκο – στο 35ο Σπάρταθλον.

Ο Jason Romero στην τρίτη προσπάθειά του, τερμάτισε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων σε χρόνο 33.50.42 καταλαμβάνοντας την 143η θέση με την επίδοσή του να γράφεται στην ιστορία με χρυσά γράμματα εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει χάσει την όρασή του.

Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια του 47χρονου Romero βοήθησαν τέσσερις Σπαρταθλητές που τον συνόδευαν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Δείτε το βίντεο με τον τερματισμό του:

 

Διαβάστε την ανάρτησή του στο facebook

«Τερμάτισα πριν από λίγο στο Σπάρταθλον στην τρίτη προσπάθειά μου – σε 33 ώρες και 50 λεπτά. Έναν αγώνα από την Αθήνα προς τη Σπάρτη 246 χιλιομέτρων / 153 μίλια. Ο χρόνος μου στα 100χλμ ήταν (10:10). Ο χρόνος μου στα 100 μίλια ήταν (18:49). Έπρεπε να χρησιμοποιήσω 4 οδηγούς για να με βοηθήσουν από το Πουέρτο Ρίκο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και το Βέλγιο (3 ήταν εντελώς άγνωστοι). Σημειώστε αυτό, από ένα άτομο που απέτυχε και ολοκλήρωσε το Σπάρταθλον. Τα λόγια του είναι ουσιαστικά και απλά:
Θυμηθείτε ότι είστε απλά ένας αγγελιοφόρος και τρέξτε με καρδιά. Η δουλειά σας είναι να μεταφέρετε και να διαδώσετε ένα μήνυμα ελπίδας ότι αδύνατα πράγματα μπορούν να συμβούν.
Αγαπώ την Ελλάδα. Λατρεύω τον Σπάρταθλον. Απλά μου αρέσει να τρέχω