Προκριματικά Μουντιάλ: Αναλύσεις και προγνωστικά αγώνων 10-11 Οκτωβρίου

Η Ελλάδα με την αναμενόμενη νίκη επί του Γιβραλτάρ σφραγίζει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της στα μπαράζ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

*** Ο άσος στο 1,01, το διπλό στο 64,00.

*** Η Ελλάδα θέλει τη νίκη ώστε να οριστικοποιήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου και να βρεθεί στα μπαράζ. Δεδομένα τελευταίο το Γιβραλτάρ.

*** 8ος όμιλος. «Γ. Καραϊσκάκης» (33.000), Πειραιάς.

ΕΛΛΑΔΑ (Νο 42): Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το …δώρο του Βελγίου, που κέρδισε 4-3 στη Βοσνία, και με την αγχωτική εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κύπρου ουσιαστικά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση αφού ο προκριματικός όμιλος κλείνει με το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι. Μονόδρομος φυσικά η νίκη και μετά θα περιμένει τον αντίπαλό της (Ιταλία, Κροατία, Δανία και Πορτογαλία ή Ελβετία) στα μπαράζ του Νοεμβρίου όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Δεν ήταν πάντως καλή στη Λευκωσία, ξύπνησε λίγο όταν έμεινε πίσω στο σκορ (18΄)  και μέχρι το 26΄ το είχε γυρίσει, στην επανάληψη αν κι έχασε ευκαιρίες εντούτοις προβλημάτισε με την υποχώρησή της.

Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Μανωλά, Σάμαρη, Δώνη, αμφίβολος ο Τοροσίδης, που αποχώρησε τραυματίας, κλήθηκε εσπευσμένα ο Σιώπης.

«Ολοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Μουντιάλ, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Ελπίζεις, βέβαια, πάντα και σε λίγη τύχη. Είμαι χαρούμενος επειδή η ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια. Η ομάδα είναι έτοιμη και θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση, στα μπαράζ. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουμε ότι το Γιβραλτάρ πρέπει να το νικήσουμε. Είδαμε ότι η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε με την Ανδόρα κι έπρεπε να μπει ο Ρονάλντο για να ανοίξει το σκορ και το δεύτερο γκολ μπήκε στο 75’» τόνισε ο Γερμανός.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καρνέζης – Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας – Ζέκα, Τζιόλης – Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Μάνταλος – Μήτρογλου

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Νο. 206): Δέκατη ένατη ήττα σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια ήταν το 6-0 του Σαββάτου από την Εσθονία στο Φάρο της Πορτογαλίας, όπου δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια του. Από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο (10’, 30’, 38’, 52’, 65’, 77’) δέχτηκε, αυτά του πρώτου όλα από στημένα (κόρνερ, δύο… αράουτ), όπως και το πέμπτο, αν κι εκείνο ξεκίνησε με δοκάρι στο 4’ ((είχε κι ένα η Εσθονία στην επανάληψη), 5-16 τελικές προσπάθειες για γκολ, 1-7 εντός εστίας.

Μόνο στα δύο ματς με την Κύπρο στα φετινά προκριματικά έχει ηττηθεί με λιγότερα από τρία γκολ διαφορά σε επίσημους αγώνες, εναντίον της έχει πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ του στον όμιλο, το άλλο με την Ελλάδα. Στο προτελευταίο με το Βέλγιο εκτός έδρας υπέστη τη βαρύτερη ήττα της ιστορίας της, 9-0. 1-3-24 συνολικός απολογισμός, 0-1-15 ρεκόρ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζεφ Γουντ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Ηταν μια μεγάλη εμπειρία. Συμμετείχαμε πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία και παρουσιάσαμε βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Προσπαθούμε να είμαστε πιο επαγγελματίες. Προσλάβαμε διατροφολόγους, έχουμε τον Μπραντ Πάουερ που αγωνίζεται σε πιο επαγγελματικό επίπεδο κι ελπίζουμε να βελτιωθούμε» τόνισε ο Αγγλος προπονητής.

Απόντες o βασικός μπακ Τζ. Τσιπολίνα, ο βασικός στόπερ Ρ. Κασκιάρο και ο χρήσιμος εξτρέμ Κ. Κασκιάρο, πέντε οι «λεγεωνάριοι» στην αποστολή.

 

Με την πλάτη στον τοίχο η παρέα του Μέσι που πρέπει να επικρατήσει κόντρα στον αδιάφορο και ντεφορμέ Ισημερινό για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (02:30)

*** Αμετάβλητο το σετ, στο 7,25-7,50 ο άσος ενώ το διπλό των Αργεντινών παραμένει στο 1,45.

*** «Ολίμπικο Αταουάλπα» (35.742 θ.), Κίτο. Υψόμετρο: 2.850 μ.

*** ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 96 (2-0), 97 (0-0), 01 (0-2), 05 (2-0), 09 (2-0), 13 (1-1, 0-0).

*** Αδιάφορος ο Ισημερινός. Η Αργεντινή προκρίνεται εφόσον επικρατήσει και δεν κερδίσει η Χιλή ή εάν λήξει ισόπαλο το Περού – Κολομβία. Εάν φύγει με το Χ θα πρέπει η Χιλή να χάσει με δυο γκολ, να ηττηθεί το Περού και να μην επικρατήσει η Παραγουάη. Στα μπαράζ εφόσον νικήσει και συγχρόνως επικρατήσουν Περού και Χιλή. Μένει εκτός εάν ηττηθεί ή αν μείνει ισόπαλη και επικρατήσει η Παραγουάη.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Νο. 35): Δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης, παρά την αλλαγή προπονητή. Ηττήθηκε στο φινάλε από την επίσης ντεφορμέ Χιλή (1-0/22’, 1-1/84’, 2-1/86’). Κακή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, ερασιτεχνικά λάθη στην άμυνα ιδιαίτερα στο δεύτερο γκολ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Αποβλήθηκε ο επιθετικός μέσος Αρόγιο (Γκρέμιο), συμπλήρωσε κάρτες ο μπακ-χαφ Βαλένσια (Μαν. Γιουν.). Αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ο φορ Βαλένσια.

«Ξεχάστε την εθνικότητα μου. Μπορεί να γεννήθηκα στο Μπουένος Αϊρες αλλά είμαι πρώτα Εκουατοριανός. Θέλουμε να κερδίσουμε και να αποκλείσουμε την Αργεντινή. Οσον αφορά το παιχνίδι, όλοι παίζουμε για κάτι, πρώτα απ’ όλα για το γόητρο. Οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα»σχολίασε ο κόουτς Σέλικο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπανγκέρα- Λόπες, Αρβολέδα, Αϊμάρ, Ραμίρες- Ιντριάγο, Ορεχουέλα, Ρενάτο Ιμπάρα, Ρομάριο Ιμπάρα- Βαλένσια, Ορντόνιες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Νο. 4): Νέα ισοπαλία εντός, 0-0 με το Περού. Εκανε ό,τι γινόταν για τη νίκη, δεν έμπαινε η μπάλα με τίποτα.

Από την αρχή ως το τέλος κυρίαρχη, οι αντίπαλοι την ανησύχησαν μόλις δύο φορές σε όλο το ματς, η δεύτερη από στημένο στις καθυστερήσεις. Αμέτρητες οι δικές της ευκαιρίες, πολλές κλασικές, είχε και δοκάρι από κόντρα σε σουτ του Μέσι προ κενής εστίας.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Θα είμαστε στο Μουντιάλ» επανέλαβε ο Σαμπαόλι, «δεν μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο από τον Μέσι» πρόσθεσε, προσπαθώντας να κρατήσει ψηλά το ηθικό του άσου του που πάλι μετά τη λήξη ήταν απαρηγόρητος. Επιπλέον αιτία στενοχώριας στην αποστολή ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γκάγκο, θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για άλλους πέντε με έξι μήνες.

Με όσα ψυχικά αποθέματα καλείται να κάνει το χρέος της και να νικήσει τον Ισημερινό, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένει ξανά τα αποτελέσματα να της έρθουν ευνοϊκά, όπως και την προτελευταία αγωνιστική. Ο κόσμος πάντως εξακολουθεί να πιστεύει και να στηρίζει, αυξάνονται οι εξαιρέσεις μεταξύ των οποίων πάντα ο Μαραντόνα, ο οποίος έστειλε μήνυμα – τελεσίγραφο στον Σαμπαόλι και στους παίκτες του με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνοντας τους την πίεση.

Από την Κυριακή στη Γκουαγιακίλ η αποστολή, θα μεταβεί την ημέρα του αγώνα στο Κίτο ώστε να μείνει όσο λιγότερο γίνεται στις συνθήκες του υψομέτρου του Κίτο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Δύο αλλαγές σκέφτεται για το αρχικό σχήμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός που πλην του Γκάγκο δεν είχε άλλη απώλεια. Τη θέση του Γκόμες στα δεξιά της μεσοεπιθετικής τριάδας θα πάρει ο Σάλβιο, δεύτερη αλλαγή η αντικατάσταση Μπανέγα από τον Ενσο Πέρες. Από ‘κει και πέρα, παρ’ όλο που και ο Ντι Μαρία φαινόταν να βρίσκεται υπό αίρεση, δεν φαίνεται να κάνει άλλες παρεμβάσεις ο κόουτς, Ντιμπάλα και Ικάρντι θα μείνουν ξανά στον πάγκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρομέρο – Μερκάδο, Οταμέντι, Μασεράνο, Ακούνια – Μπίγλια, Πέρες – Σάλβιο, Μέσι, Ντι Μαρία – Μπενεντέτο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Στο κατάμεστο «Ντα Λουζ» κρίνεται η πρωτιά του 2ου ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τη Ρωσία. Μόνο η νίκη κάνει στην Πορτογαλία, για δύο αποτελέσματα πάνε οι Ελβετοί.  

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

*** Ο άσος κατά βάση στο 1,60, με το διπλό στο 5,75.

*** «Ντα Λουζ» (65.647 θ.), Λισσαβώνα. Sold out.

*** Η Πορτογαλία τερματίζει πρώτη με νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αφού υπερτερεί αρκετά στη διαφορά τερμάτων. Αντίθετα, η Ελβετία παίρνει την απευθείας πρόκριση αν δεν ηττηθεί.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Νο.3): Ζορίστηκε αρκετά την Παρασκευή στην Ανδόρα. Ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς τον Ρονάλντο για να ξεμπλοκάρει ύστερα από ένα άνευρο πρώτο μέρος, να βάλει το πρώτο γκολ στο 63’ και να κερδίσει τελικά με 2-0.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ηταν η όγδοη σερί νίκη στα προκριματικά και πλέον πάει σε τελικό πρωτιάς και απευθείας πρόκρισης κόντρα στην Ελβετία, από την οποία ηττήθηκε την πρώτη αγωνιστική του ομίλου με 2-0 κι αυτή παραμένει η μοναδική επίσημη ήττα σε κανονική διάρκεια αγώνα όσο είναι ο Σάντος στο τιμόνι, αλλά σε ένα ματς όπου είχε παίξει χωρίς τον τραυματία Ρονάλντο και ήταν το πρώτο μετά την κατάκτηση του Euro.

Το θετικό από το ματς στην Ανδόρα είναι ότι δεν πήρε κάρτα κανένας από τους έξι που ήταν στο όριο και ο Ρονάλντο ήταν ένας εξ αυτών. Ετσι πάει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στο σημερινό ματς, με τον Σάντος να προτίθεται να διατηρήσει το 4-4-2, πιθανότατα με τρεις αλλαγές, τον Ρονάλντο βέβαια να ξεκινάει βασικός, τον στόπερ Ζοσέ Φόντε αντί του Λουίς Νέτο και τον αμυντικό μέσο Γουίλιαμ Καρβάλιο αντί του Ντανίλο Περέιρα, που προτιμήθηκε την Παρασκευή.

«Είναι ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι το μοναδικό που μας ενδιαφέρει. Προφανώς θα πρέπει να αποδεχτούμε κάποιον φαβοριτισμό, καθώς θα αγωνιστούμε μπροστά σε 55.000 φιλάθλους μας. Πιστεύω ότι ο πορτογαλικός λαός θα δώσει μία πολύ ισχυρή ανταπόκριση και θα ενθαρρύνει, θα υποστηρίξει, θα ωθήσει την ομάδα προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτόν τον τομέα. Σεβόμαστε χωρίς φόβο την ομάδα της Ελβετίας. Με δυσκολία θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας σε ένα καθοριστικό παιχνίδι», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός, που σήμερα έχει και γενέθλια και συμπληρώνει τα 63 χρόνια του.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Ρουί Πατρίσιο – Νέλσον Σεμέδο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε, Ελισέου – Γουίλιαμ Καρβάλιο – Ζέλσον Μάρτινς, Ζοάο Μάριο, Μπερνάρντο Σίλβα – Αντρέ Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Νο. 7): Μολονότι προστατεύθηκαν τρεις βασικοί (Ροντρίγκες, Μεχμέντι, Τζεμαϊλί) για να μην πάρουν κάρτα εν όψει Πορτογαλίας, έκανε πραγματικά πλάκα στην Ουγγαρία το περασμένο Σάββατο κερδίζοντας με 5-2 στη Βασιλεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σκορ ήταν 4-0 στο 49′.

«Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και αυτοί μου το έχουν ανταποδώσει εννιά φορές σε αυτά τα προκριματικά. Είμαι χαρούμενος που το ρόστερ πλέον είναι πιο βαθύ και μου δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο. Επίσης είμαι περήφανος για το πνεύμα που έχει αυτή η ομάδα και πεπεισμένος ότι μπορεί να περάσει σαν πρώτη στα τελικά του Μουντιάλ», τόνισε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και πρόσθεσε για το αποψινό παιχνίδι:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για εμάς. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η πορεία μέχρι τώρα δεν ήταν τυχαία, θα κάνουμε λοιπόν τα πάντα για να κερδίσουμε. Παίζουμε ενάντια στην Πορτογαλία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και όχι μόνο απέναντι στον Ρονάλντο. Δεν θα αλλάξουμε λοιπόν τη φιλοσοφία μας μόνο για ένα ματς».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Στα τελευταία 15 ματς έχασε μόνο από την Πολωνία στα πέναλτι (12-2-1), στο προηγούμενο Euro.

Γνωστοί απόντες οι χαφ Ζέλσον Φερνάντες (Αϊντραχτ Φρ.), Εντμίλσον Φερνάντες (Γουέστ Χαμ), Μπεχράμι (Ουντινέζε) και ο γκολκίπερ Μπίρκι (Ντόρτμουντ). Μόνο ο Μπεχράμι θεωρείται πολύ σημαντική απώλεια. Το κενό του θα αναπληρώσει εκ νέου ο Φρόιλερ. Αναμένονται βασικοί αυτοί τη φορά οι Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί και Μεχμέντι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ζόμερ – Λιχτστάινερ, Σχαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες – Φρόιλερ, Τσάκα – Σακίρι, Τζεμαϊλί, Μεχμέντι – Σεφέροβιτς.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Εκτιμήσεις isports.gr: Μετά την δυάδα νικών Βελγίου-Ελλάδας που πλήρωσε σε αποδόσεις μεγαλύτερες τους 3.50 – πατήστε εδώ – πάμε στο σημερινό πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για να κάνουμε το 4 στα 4. Πορτογαλία και Αργεντινή θέλουν μόνο νίκες για να προκριθούν χωρίς μπαράζ στο Μουντιάλ. Η Πορτογαλία υποδέχεται την Ελβετία ενώ η Αργεντινή αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ισημερινό. Η δυάδα πληρώνει 2.30 και είναι ότι καλύτερο μπορεί να βρει σήμερα κάποιος σε σημεία. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε