Βοίας Νεάπολης: Πρακτικές άλλων δεκαετιών

Ανακοίνωση του Βοία Νεάπολης για το σημερινό αγώνα με τον Α.Ο. Μυρτέας

Να τονίσουμε απλά ότι λόγω της ψυχοσύνθεσης του γράφοντα, ποτέ δεν γίνεται κάποια ανακοίνωση εν θερμώ και προσπαθούμε να είμαστε πάντοτε αντικειμενικοί.

Για τα αγωνιστικά θα πούμε λίγα λόγια, μιας και δυστυχώς οι 22 ποδοσφαιριστές δεν ήταν οι πρωταγωνιστές του σημερινού αγώνα…κάποιος(οι) ίσως και να ήταν βέβαια.

Παρόλο που η ομάδα μας προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, από την εικόνα του αγώνα μπορούμε να πούμε ότι, παρά την υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη, το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, ακόμη και αν διαμορφώθηκε σε λεπτό που θα έκανε άπαντες να αναρωτιούνται αν παίξαμε και παράταση σήμερα στο γήπεδο του Φιλισίου. Ο Βοίας περιορίστηκε σε θέση άμυνας σχεδόν στο σύνολο του αγώνα, απόρροια φυσικά και των αρκετών και σημαντικότατων απουσιών με τις οποίες παρατάχθηκε, δεν μπορέσαμε να φανούμε απειλητικοί στις αντεπιθέσεις και ο αντίπαλος σαφώς δικαιούταν τους 3 βαθμούς σήμερα.

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι είναι κρίμα, όταν παρόλο που το ματς ήταν πολύ δυνατό, με τα ανάλογα μαρκαρίσματα και ποτέ σε αντιαθλητικά πλαίσια και το κλίμα μεταξύ (σχεδόν όλων) των αντίπαλων ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά καλό, να υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που χαλούν και την εικόνα του συνόλου. Ειδική αναφορά θα γίνει στον προπονητή του Α.Ο. Μυρτέας, ο οποίος με την παρουσία του κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα σε αρκετές περιπτώσεις και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Όσον αφορά τη διαιτησία, όπως πάντα δεν θα προβούμε σε καμία ιδιαίτερη ανάλυση, απλά προκαλεί θυμηδία η προνομιακή αντιμετώπιση μερικών ατόμων και θα σταματήσουμε εδώ. Όσοι ήταν στο γήπεδο γνωρίζουν και επίσης ελπίζουμε να έχουν καταγραφεί και αυτά που θα αναφέρουμε παρακάτω στο φύλλο αγώνος.

Φτάνουμε λοιπόν στο κλου του σημερινού απογεύματος! Ενώ το ματς έχει τελειώσει, ξαφνικά εμφανίσθηκε ένας γνωστός και μη εξαιρετέος κύριος, κραδαίνοντας ένα μεγάλο ξύλο ελιάς (!) για να προπηλακίσει την αποστολή της ομάδας, έξω από τα αποδυτήρια του Βοία, συνεπικουρούμενος από τον υιό του (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω εμφανίστηκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο για να «προστατέψει» τον πατέρα του – από τι ακριβώς αλήθεια;) και έναν άλλον μουσάτο «κύριο» ο οποίος χτύπησε πισώπλατα μπουνιά τον προπονητή της ομάδας μας, χωρίς να του καταφέρει κάποιο ιδιαίτερο πλήγμα. Εμείς απλά αναφέρουμε τα γεγονότα μιας και δεν είμεθα αρμόδιοι για κάτι περαιτέρω και συγχαίρουμε τους λοιπούς ανθρώπους της Μυρτιάς που απομάκρυναν τους ανωτέρω άμεσα από το γήπεδο. Υποτίθεται ότι βαδίζουμε μπροστά και νοοτροπίες και πρακτικές των περασμένων δεκαετιών δεν έχουν θέση πλέον στα γήπεδα….σε κάποιες περιπτώσεις όμως απ’ ότι φαίνεται ισχύει ακόμη το «κατά μάνα, κατά κύρη»… Ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο πρέπει να μένει εκεί, λοιποί τραμπουκισμοί δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού.

Συνεχίζει λοιπόν η ομάδα μας και το επόμενο Σάββατο υποδέχεται τον Α.Ο. Βασιλείου Γυθείου, ο οποίος σήμερα πήρε τους 3 πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.