3ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος

Με μεγάλη συμμετοχή παρά τον άστατο καιρό μικροί και μεγάλοι έτρεξαν με σύνθημα: «Τιμούμε τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα, βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας».
Με αυτόν τον αγώνα δρόμου στις οδούς τις Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα.
Ο σκοπός του αγώνα αυτού ήταν να τιμηθεί ο Άγιός μας, αλλά και να προσφερθούν από τους συμμετέχοντες τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να δοθούν σε συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια. Συγκινητική ήταν η προσφορά όχι μόνο όσων μπόρεσαν να τρέξουν, αλλά και αυτών που παρά την αδυναμία τους να συμμετάσχουν πρόσφεραν τρόφιμα ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400 κουτιά γάλατα, μακαρόνια, ρύζι και όσπρια, καθώς και ζάχαρη, αλεύρι κονσέρβες και διάφορα άλλα είδη τροφίμων που θα διανεμηθούν άμεσα από την ενορία του Οσίου Νίκωνος.
Οι διοργανωτές: Ενορία Οσίου Νικώνος Σπάρτης, το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνετέλεσαν με την βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του αγώνα και κυρίως στην Τροχαία Σπάρτης και στον Ερυθρό Σταυρό, στον χορηγό του αγώνα «ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΠΟΡ», στα τοπικά Μ.Μ.Ε και σε όλους τους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια.

Φωτογραφίες:  Φ. Α. και Αλέξανδρος Μπουγάδης