Ένορκη κατάθεση: «Ο ιδιοκτήτης του Αιγινιακού ομολόγησε ότι στήνει ματς για το στοίχημα! Ενέπλεξε 7 ομάδες της Football League»

Αποσπάσματα της κατάθεσης του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου, αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρεται σε δύο συναντήσεις του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός Γιάννη Νιώπα. Η πρώτη έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, πριν τον φιλικό αγώνα Απόλλωνα Πόντου – Αιγινιακού. Ο κ. Καλαϊτζίδης επικαλείται τη μαρτυρία του συνεργάτη του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος του σύστησε τον κ. Νιώπα. Και αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Ο κ. Νιώπας με ρώτησε ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου. Του απάντησα ότι είναι η άνοδος. Τότε ο κ. Νιώπας μου είπε ότι θα έχουμε πρόβλημα και δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο, εάν δεν μπω σ’ ένα γκρουπ ομάδων που χειραγωγεί αγώνες. Μου πρότεινε να δίνουμε χρήματα για να κερδίζουμε τους αγώνες και οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ θα κάνουν τα πάντα για να δυσκολεύουν τους ανταγωνιστές μας. Ο κ. Νιώπας μου ανέφερε ότι το γκρουπ των ομάδων αυτών ήταν ο Αιγινιακός, ο Πανσερραϊκός, η Βέροια, ο Αχαρναϊκός και η Σπάρτη».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου