Τσάμπιονς Λιγκ: Προτάσεις και αναλύσεις αγώνων Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλύσεις για όλους τους αγώνες της ημέρας

Οι προτάσεις σε αποδόσεις ΟΠΑΠ

ΑγώναςΠρότασηΑπόδοσηΑποτέλεσμα
 Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί σεν Ζερμέν        over 1,5 γκολ ημίχρονο     1,85 
 Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί σεν Ζερμέν              over 10,5 κόρνερ     1,65
             Πόρτο – ΛίβερπουλΛίβερπουλ στοίχημα χωρίς ισοπαλία     1,65
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί σεν Ζερμέν    κωδ. 380 – 100 στον ΟΠΑΠ     4,75 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

*** «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (81.044 θ.), Μαδρίτη.

*** Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία).

ΡΕΑΛ (Νο 1): Τερμάτισε στη 2η θέση στον όμιλο, πίσω από την Τότεναμ και η κληρωτίδα της έφερε την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο τελευταίο της παιχνίδι είχε πετύχει νίκη γοήτρου με 3-2 επί της Ντόρτμουντ. Στο -17 από την κορυφή στο πρωτάθλημα, ο τίτλος έχει χαθεί, αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Λεγανές, θα ρίξει έτσι το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει.

Κατέκτησε το τρόπαιο τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα επιδιώξει να το κάνει για τρίτη, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι το έργο της, βάσει της μέτριας εικόνας που δείχνει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ζιντάν, ο οποίος αμφισβητείται, γνωρίζει πως ενδεχόμενος αποκλεισμός από την Παρί, θα αποτελέσει πιθανώς και το «κύκνειο άσμα» του στον πάγκο των «μερένχες».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Η «βασίλισσα» μετράει 17 εντός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα στη διοργάνωση  (14-3-0). Εντός έδρας απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει απολογισμό 10-3-1.

Πηγαίνει με καλή ψυχολογία στην πρώτη μάχη με τους Γάλλους, αφού το Σάββατο επιβλήθηκε με 5-2 της Σοσιεδάδ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Χατ-τρικ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και από ένα οι Λούκας Βάθκεθ, Κρόος.

Ξεκουράστηκαν οι Μπέιλ, Ισκο και Κασεμίρο, οι δύο πρώτοι έπαιξαν ως αλλαγή, ο τρίτος έμεινε στον πάγκο. Είναι τιμωρημένος ο Καρβαχάλ, αφού η έφεση για τη 2η αγωνιστική της ποινής του (είχε δεχτεί κάρτα επίτηδες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ), δεν έγινε δεκτή. Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών οι αναπληρωματικοί Βαγιέχο και Θεμπάγιος.

Εχει καταλήξει στο βασικό σχήμα ο Ζιντάν, παίζοντας με 4-3-3 και την τριάδα «BBC» στην επίθεση, αφήνοντας έτσι τον Ισκο στον πάγκο, όπως και τους εφεδρικούς Λούκας Βάθκεθ, Μάρκο Ασένσιο, Κόβατσιτς, που ίσως δώσουν λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα προτιμηθεί ο σαφώς πιο έμπειρος Νάτσο, αντί του νεαρού Ασράφ, για να καλυφθεί το κενό του τιμωρημένου Καρβαχάλ. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τις υπόλοιπες θέσεις, με τον Κασεμίρο, που ξεκουράστηκε το Σάββατο, να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή για να πλαισιώσει τους Μόντριτς και Κρόος.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Ζινεντίν Ζιντάν είπε ωραία πράγματα: «Δε σκεφτόμαστε την πρόκριση, αλλά μόνο το πρώτο παιχνίδι. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε γαλλική ομάδα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Ναι, είμαι από τη Μασσαλία και η Παρί είναι πάντα η αντίπαλός μας, αλλά τώρα είμαι στη Ρεάλ και δεν το σκέφτομαι αυτό. Με ενδιαφέρει μόνο πως θα παίξουμε καλά.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση, προετοιμαστήκαμε ως συνήθως. Πίεση θα υπάρχει στο παιχνίδι, αλλά θα το διασκεδάσω. Δε σκέφτομαι το μέλλον μου, είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον αγώνα. Δεν είναι τελικός, είναι ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να παίξουμε καλά και αν το κάνουμε, θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Δεν έχω να αποδείξω κάτι.

Ο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ είναι δύο σπουδαίοι παίκτες, αλλά το ματς δεν είναι μεταξύ τους, είναι Ρεάλ – Παρί. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Εμείς ζούμε για τέτοια παιχνίδια. Οι φίλαθλοι θέλουν να δουν ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα τους έχουμε δίπλα μας και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά.

Ρωτήστε και τον Ουνάι Εμερι για το αν υπάρχει πίεση και στον αντίπαλο».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κέιλορ Νάβας – Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο – Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς – Μπέιλ, Μπενζεμά, Κρ. Ρονάλντο

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Νο. 6): Θέλει να ξεπλύνει την περσινή ντροπή της remontada από την Μπαρτσελόνα και να φτάσει τουλάχιστον στους 4, είναι ο βασικός της στόχος τα τελευταία χρόνια και δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί πέρα από τους 8. Στα μεγάλα ραντεβού συχνά κρύβεται, στο φινάλε του ομίλου ήταν πολύ λίγη στο 3-1 στην Μπάγερν αλλά πήρε την πρώτη θέση χάρη στο κολακευτικό 3-0 του πρώτου αγώνα. Αρκετά θετική η πρόβα τζενεράλε του Σαββάτου, με γκολ του Νεϊμάρ που ήταν ο κορυφαίος της πέρασε με 1-0 από την Τουλούζ και το σκορ θα μπορούσε να είναι λίγο πιο καθαρό αφού είχε και δύο δοκάρια.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Εμερι χρησιμοποίησε τους περισσότερους από τους βασικούς που θα ξεκινήσει και σήμερα. Ξεκουράστηκαν μόνο οι Τ. Σίλβα και Καβάνι που είχε και ενοχλήσεις στο γοφό, ενώ ο Βεράτι μπήκε αλλαγή στη διάρκεια. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το παιχνίδι στην Μπαρτσελόνα» είπε ο τεχνικός της που δεν έχει κερδίσει ποτέ στο «Μπερναμπέου».

Τελικά δεν επανέρχεται στην αποστολή ο Τ. Μότα που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα είχε ρόλο μπροστά από την άμυνα. Εμεινε όμως εκτός σχεδόν όλο τον τελευταίο μήνα και ο Ισπανός κόουτς αποφάσισε να μην το ρισκάρει. Ο Λασάνα Ντιαρά που αγωνίστηκε για 80’ στην Τουλούζ έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει. Δεν έχει το ρυθμό που απαιτείται αφού ήταν για αρκετό καιρό εκτός δράσης, είναι όμως η κλασικότερη επιλογή για τη θέση.

Υπάρχει ένα μικρό δίλημμα για μια ακόμα θέση στο κέντρο αφού ο Ραμπιό έχει κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά και στις δύο τελευταίες προπονήσεις έπαιξε στη θέση του ο Ντράξλερ. Ο Ντι Μαρία παρά την εξαιρετική του φόρμα είναι πίσω από τον Μ’ Μπαπέ στην ιεραρχία αν και χθες συζητούσε το προπονητικό τιμ μήπως αξίζει να δώσει ευκαιρία στον Αργεντίνο.

Παραμένει αμφίβολος ο μπακ Κυρζαβά που ήταν τραυματίας το Σάββατο, ούτως ή άλλως έχει χάσει τη θέση του βασικού και ακλόνητου στην ενδεκάδα ενώ υστερεί αρκετά στα αμυντικά καθήκοντα.

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (4-3-3): Αρεολά – Ντ. Αλβες, Μαρκίνιος, Τ. Σίλβα, Μπερσίτσε – Λ. Ντιαρά, Βεράτι, Ραμπιό (Ντράξλερ) – Μ’ Μπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι.

ΠΟΡΤΟ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

*** «Ντραγκάο» (65.647 θ.), Πόρτο.

*** Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

ΠΟΡΤΟ (Νο. 9): Πήρε τη δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο, κάτω από την Μπεσίκτας (από την οποία υπέστη τη μοναδική ήττα εντός) και πάνω από Λειψία και Μονακό. Την τελευταία αγωνιστική ήταν και τυχερή, καθώς υποδέχτηκε την ήδη αποκλεισμένη Μονακό, που έπαιξε με αρκετές αλλαγές, την κέρδισε εύκολα 5-2 και δεν αγχώθηκε για το τι γίνεται στο άλλο ματς.

Στον όμιλο έφερε 5/6 Over 2,5, 4/6 Over 3,5 και 5/6 G/G. Βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά στους «16», πέρυσι αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.

Παραμένει χωρίς ήττα στα 24 τελευταία επίσημα ματς (17-7-0) σε όλες τις διοργανώσεις έπειτα από το 3-2 στη Λειψία, παρένθεση μόνο ο αποκλεισμός από τη Σπόρτινγκ στα πέναλτι στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Την Κυριακή για το πρωτάθλημα κέρδισε άνετα 4-0 το θεωρητικά δύσκολο ματς στην έδρα της Τσάβες κι επανήλθε στην κορυφή.

«Αν έστηνα την ομάδα σκεπτόμενος το επόμενο ματς,  δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτό, αλλά ούτε και το επόμενο», είπε ο Σέρζιο Κονσεϊσάο, που παρέταξε ό,τι καλύτερο.

Υπάρχουν οι σημαντικές απουσίες του στόπερ Φελίπε, που είναι τιμωρημένος, καθώς και του αμυντικού χαφ Ντανίλο Περέιρα, που παραμένει τραυματίας. Το θετικό είναι ότι προπονήθηκε κανονικά ο έτερος βασικός στόπερ Μαρκάνο, που έλειψε στα τελευταία και είναι σε θέση να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Μεξικάνο Ρέγες. «Θα αποφασίσει ο τεχνικός», δήλωσε ο Ισπανός. Λιγότερες πιθανότητες ο φορ Αμπουμπακάρ, που έχασε δύο και δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις 100%. Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι «είναι δύσκολο να παίξει». Εξω και ο εφεδρικός χαφ Αντρέ Αντρέ.

Αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα, μέσα ο στόπερ Οσόριο και οι επιθετικοί Γουαρίς και Πασιένσια, που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, έξω ο εφεδρικός μπακ Λαγιούν, που μεταγράφηκε στη Σεβίλλη.  Δεν δηλώθηκε ο χαφ Παουλίνιο.

Το πιθανότερο σχήμα σε 4-4-2, με τους Ερέρα και Σέρζιο Ολιβέιρα να καλύπτουν από κοινού το κενό του Ντανίλο, ενώ στην επίθεση θα συνεχίσει ο Σοάρες, που σκόραρε τρία γκολ στα δύο τελευταία για την Πόρτο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ζοσέ Σα – Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Ρέγες, Αλεξ Τέγες – Ρικάρντο Περέιρα, Ερέρα, Σέρζιο Ολιβέιρα, Μπραΐμι – Μαρέγκα, Σοάρες.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Νο. 32): Πέρασε ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο, αήττητη (3-3-0), μακράν ανώτερη από τις υπόλοιπες (Σεβίλλη, Σπαρτάκ, Μάριμπορ), ρίχνοντας και δύο επτάρες (σε Σπαρτάκ και Μάριμπορ). Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κλοπ και τους παίκτες του, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν είναι στα μέτρα τους, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρωτάθλημα μετά το 2-2 κόντρα στην Τότεναμ, επέστρεψε στις νίκες την Κυριακή με το 2-0 του Σαουθάμπτον (μια ήττα στα 18 τελευταία, 12-5-1 σερί). Ανετη επικράτηση, σκόραρε δύο φορές στο α’ (6’ Φιρμίνο, 42’ Σαλάχ), κράτησε χωρίς καμία δυσκολία στο β’, κάνοντας και συντήρηση.

«Δεν ήταν κάποια εξαιρετική εμφάνιση, δεν δούλεψαν τα πάντα στο 100%. Ομως κάτω από δύσκολες καταστάσεις ελέγξαμε πλήρως το ματς. Δεν θα υπάρχουν πλέον ως το τέλος της σεζόν νορμάλ καταστάσεις» είπε ο Κλοπ.

Βασικό ερώτημα για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι η μεσαία γραμμή. Δεδομένη η τιμωρία του Τσαν, αμφίβολος ο Χέντερσον, αν δεν τα καταφέρει ο κάπτεν τότε θα περάσει βασικός ο Μίλνερ στο πλάι των μάλλον σίγουρων Βεϊνάλντουμ και Τσάμπερλεϊν.

Νέο πρόσωπο στην 25άδα ο νεοφερμένος Φαν Ντάικ, ο οποίος προφανώς και θα συνεχίσει στην 11άδα, ενώ δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει και η επιθετική τριάδα των Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ. Ετσι κι αλλιώς με την πώληση του Κουτίνιο και το δανεισμό του Στάριτζ δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Υπάρχει και αμφιβολία με το ποιος θα ξεκινήσει στο τέρμα. Η… συνήθεια δείχνει Μινιολέ, η λογική Κάριους. Ο Κλοπ συνήθιζε να αλλάζει το βασικό του γκολκίπερ στη φάση των ομίλων, αμφίβολο τι θα κάνει τώρα από τη στιγμή που ο Κάριους δείχνει ότι βρήκε ρυθμό και είναι σταθερός, ενώ έχουμε φτάσει πλέον και στη νοκ-άουτ φάση.

Στο 50%-50% για δεύτερο ο δεξιός μπακ/στόπερ Γκόμες και ο στόπερ Κλάβαν.

Αξιο αναφοράς ότι ο Κλοπ πήρε μαζί του 25άδα (μαζί και τον τιμωρημένο Τσαν), καθώς από τη στιγμή που δεν έχει υποχρεώσεις το Σ/Κ στο κύπελλο θα μεταβούν στην Ισπανία για 4ήμερο προπονητικό καμπ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κάριους – Αλεξάντερ Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Βεϊνάλντουμ, Χέντερσον (Μίλνερ), Τσάμπερλεϊν – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.