Προτάσεις και αναλύσεις αγώνων Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλύσεις για όλους τους αγώνες της ημέρας από το Matchmoney.com.gr

Προτάσεις: Η τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου μας επιφυλάσσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με τον πρώτο ημιτελικό στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ, τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας Γιουβέντους-Αταλάντα, Λάτσιο-Μίλαν, με την πρόκριση στο τελικό να είναι αμφίρροπη και στα δύο ζευγάρια. Στις 20:30 και τις 22:30 διεξάγονται πέντε αγώνες της Ισπανικής Πριμέρα, η Παρί σεν Ζερμέν σε μονό προημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας υποδέχεται χωρίς τον Νειμάρ την Μαρσέιγ, ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας και αγωνιστική στην Σκωτσέζικη Πρέμιερ.

Kαλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

οι προτάσεις του isports.gr για τους σημερινούς αγώνες

ΑγώναςΠρότασηΑπόδοσηΑποτέλεσμα
 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ     νίκη  ΠΑΟΚ          1.80  
    Λάτσιο – Μίλαν    over 2,5 γκολ      1.85 
        

Κύπελλο Ελλάδας

Πρώτος ημιτελικός κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος, που έρχεται από την κακή εντός έδρας εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που καλείται να διαχειριστεί τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ντέρμπι ενάντια στον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ

*** Σημαντική άνοδος του άσου από το 3,90 στο 4,35, το διπλό έπεσε στο 1,85-1,90 από το 2,00.

*** Πρωτάθλημα: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2 (26/11).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πάλι καλά να λέει που δεν ηττήθηκε εντός έδρας (0-0) κόντρα στον Αστέρα, το τελευταίο σφύριγμα ήχησε ανακουφιστικά σε ένα σημαντικό ματς για την πεντάδα. Είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να απειλεί σοβαρά, όμως στο δεύτερο ήρθε η πλήρης κατάρρευση, δέχθηκε πάρα πολλές φάσεις, σε ορισμένες από αυτές επενέβη σωτήρια ο κίπερ Κότνικ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Η κρισιμότητα της αναμέτρησης μάς άγχωσε υπερβολικά, κρατάω το βαθμό και το ότι πλέον υπερτερούμε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Αστέρα. Είναι ωφέλιμο ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις, να μην τα χάνεις» απόλυτα ρεαλιστής ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Εχει μόνο δύο νίκες σε εννιά ματς (2-4-3), έπεσε εκτός πεντάδας αφού υστερεί έναντι της Ξάνθης στην προσωρινή ισοβαθμία.

Παραμένουν εκτός ο αμυντικός χαφ Σιώπης (14/0) και ο φορ Ντουρμισάι (16/3), φρέσκο πρόβλημα και απών ο εξτρέμ Λάμπρου (23/5).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κότνικ – Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Ουάσινγκτον – Μασούρας, Μπραχίμι, Σπιριντόνοβιτς – Γεσίλ

ΠΑΟΚ: Το πολύ μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ, ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξή του ρολό από χαρτί ταμειακής μηχανής εκτοξεύτηκε από την εξέδρα και πέτυχε τον αντίπαλο προπονητή, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο -όπως και η υπόλοιπη αποστολή- και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ξεκίνησε ένα πεδίο ευρύτατων αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και με βάση τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί να κατακυρωθεί υπέρ του το παιχνίδι ή στη χειρότερη να αποφασιστεί η επανάληψή του ενώ κατέθεσε μήνυση για απάτη στον προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Αμιγώς αγωνιστικά, έρχεται από το ιστορικό σερί των δέκα νικών – πρώτη φορά που το καταφέρνει από καταβολής του- διάστημα που έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, εντός έδρας μετράει το απόλυτο (10Χ10).

Εκτός αποστολής έμεινε ο Μάτος (22/4) ώστε να πάρει ανάσες. Κανονικά διαθέσιμοι Πέλκας (18/7), Κάμπος (17/4), πάντα απών ο Ελ Καντουρί (11/0), εξέτισε ο Σάκχοφ (13/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο – Σάκχοφ, Μαουρίτσιο – Μακ, Πέλκας, Κάμπος – Πρίγιοβιτς.

Κύπελλο Ιταλίας

Ο καιρός «προβληματίζει» αλλά οι ημιτελικές ρεβάνς του κυπέλλου θα διεξαχθούν κανονικά. Προβάδισμα πρόκρισης η Γιουβέντους (χωρίς Ιγουαΐν) κόντρα στην Αταλάντα (1-0 το πρώτο ματς), ανοιχτή σε όλα η ρεβάνς των φορμαρισμένων Λάτσιο-Μίλαν (0-0 το πρώτο ματς), που αφήνουν στην άκρη το ροτέισον.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ COPPA ITALIA

Ημιτελικές ρεβάνς για την πρόκριση στον τελικό. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ των πρώτων αγώνων ακολουθεί παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ (18:30)

***Α’ ΜΑΤΣ (Αταλάντα-Γιουβέντους 0-1): Νωρίς το γκολ ο Ιγουαΐν (3’), η Αταλάντα αντέδρασε αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά μετά το χαμένο πέναλτι του 25’. Η Γιουβέντους έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και μπορούσε να σκοράρει κι άλλο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

***Αναμένεται ελαφριά χιονόπτωση την ώρα του αγώνα, από τη Γιουβέντους δηλώνουν πάντως πως το παιχνίδι δεν διατρέχει κίνδυνο αναβολής.

***Στο πρωτάθλημα φέτος: Αταλάντα – Γιουβέντους 2-2 (01/10).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Αναβλήθηκε ο αγώνας πρωταθλήματος με την Αταλάντα λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν την έναρξη, το ματς ορίστηκε για τις 14 Μαρτίου. Η Γιουβέντους έχει τελευταία υποχρέωση το 1-0 επί της Τορίνο στο ντέρμπι, με το οποίο συμπλήρωσε εννιά διαδοχικές νίκες. Το γκολ στο 33’ ο Αλεξ Σάντρο, η Γιούβε εύκολα το διατήρησε και μπορούσε στην τελευταία μισή ώρα να σκοράρει κι άλλο, σε τρεις αντεπιθέσεις.

Η Γιουβέντους μπαίνει στο απαιτητικό πρόγραμμα πια, μετά την Αταλάντα υπάρχει το Σάββατο το εκτός έδρας με τη φορμαρισμένη Λάτσιο για το πρωτάθλημα και την προσεχή Τετάρτη η ρεβάνς με την Τότεναμ στο Λονδίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτα το κύπελλο όμως, που το κατακτά η Γιουβέντους τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Μαξ Αλέγκρι να τονίζει ενόψει Αταλάντα: «Εχουμε ένα μικρό προβάδισμα μετά το 1-0 του Μπέργκαμο αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Θέλουμε το κύπελλο εξίσου όπως και το πρωτάθλημα. Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει το κύπελλο τέσσερις σερί φορές. Το 1-0 δεν μας εξασφαλίζει τίποτα, πρέπει να πετύχουμε κι άλλα γκολ για να φτάσουμε στον τελικό».

Στο αγωνιστικό σκέλος είναι τιμωρημένος ο χαφ Μπεντανκούρ (12/0). Ο Ιγουαΐν (24/14) προφυλάσσεται εκ νέου, παραμένουν εκτός οι εξτρέμ Κουαδράδο (14/3), Μπερναρντέσκι (18/4) και ο μπακ Ντε Σίλιο (8/1), ενώ ερωτηματικό είναι κι ο χαφ Κεντίρα (18/6).

Στο 4-3-3 ο Μαξ Αλέγκρι με τους Ντάγκλας Κόστα (18/2), Μάντζουκιτς (22/4) και Αλεξ Σάντρο (17/3) στην τριάδα της επίθεσης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Μπενατία, Ρουγκάνι, Ασαμόα – Μαρκίζιο, Πιάνιτς, Ματουιντί – Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς, Αλεξ Σάντρο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σε πολύ φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα μάλλον της έκανε καλό η αναβολή του ματς πρωταθλήματος στη Γιουβέντους, λόγω της χιονόπτωσης. Τελευταίο παιχνίδι της Αταλάντα ο άδικος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ με το 1-1 που παραχώρησε στην Ντόρτμουντ την Πέμπτη (22/02). Είχε σκορ πρόκρισης από το 11’ με το γκολ του Τολόι, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ και το πλήρωσε με την ισοφάριση της Ντόρτμουντ στο 83’, ύστερα από λάθος του γκολκίπερ Μπερίσα.

Στο ματς πρωταθλήματος που τελικά δεν έγινε ο Γκασπερίνι είχε ανακοινώσει ενδεκάδα… σοκ, με εννιά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η απόφασή του σχολιάστηκε με ειρωνεία από τους οπαδούς της Νάπολι, που θεωρούσαν προφανώς ότι ο Γκασπερίνι έκανε ένα ακόμα δώρο στη Γιουβέντους, στη μάχη του τίτλου. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το ότι θα έδινε ντεμπούτο στη σεζόν στον 19χρονο χαφ Μελεγκόνι και φανέλα βασικού στον στόπερ Μαντσίνι (5 συμμετοχές) και τον χαφ Χάας (4 συμμετοχές).

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει κυπέλλου ο Γκασπερίνι βέβαια δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Δεν έχω να απαντήσω τίποτα πάνω σε αυτό, θα ξεκινούσαν έντεκα παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ μας. Και θυμίζω ότι αρκετοί από αυτούς τα είχαν πάει καλά όταν αποκλείσαμε στο κύπελλο τη Νάπολι στην έδρα της. Εχουμε μπροστά μας το κύπελλο, η πρόκριση θα είναι μια πραγματική έκπληξη. Θα είναι δύσκολο, η Αταλάντα για πολλά χρόνια δεν έδινε τέτοιας σημασίας παιχνίδια, πρέπει να το πιστέψουμε».

Στο αγωνιστικό σκέλος είναι τιμωρημένος ο στόπερ Τολόι (20/0). Εκτός ο φορ Πετάνια (22/3) ενώ δεν κλήθηκε κι ο νεαρός στόπερ Μπαστόνι (1/0).

Στα της ενδεκάδας αν και με τον Γκασπερίνι όλα είναι πιθανά, λογικά θα χρησιμοποιήσει τους βασικούς, χωρίς φορ περιοχής, με τον Κριστάντε (23/7) πίσω από τους Γκόμες (20/4) και Ιλιτσιτς (24/7).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Μπερίσα – Μασιέλο, Καλντάρα, Παλομίνο – Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Σπινατσόλα – Κριστάντε – Ιλιτσιτς, Γκόμες.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΛΑΤΣΙΟ – ΜΙΛΑΝ (21:45)

***Α’ ΜΑΤΣ (Μίλαν – Λάτσιο 0-0): Δίκαιο αποτέλεσμα με τη Μίλαν να παίζει πολύ κλειστά, αδιαφορώντας για την επίθεση. Η Λάτσιο είχε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μισό, στο δεύτερο ημίχρονο επαναπαύθηκε και εκείνη στο χαμηλό τέμπο.

***Χιόνισε τις προηγούμενες μέρες στη Ρώμη, δεν αναμένονται ωστόσο προβλήματα για τη διεξαγωγή του ματς.

***Στο πρωτάθλημα: Λάτσιο – Μίλαν 4-1 (10/09), Μίλαν – Λάτσιο 2-1 (28/01).

ΛΑΤΣΙΟ: Πέρασε με άνεση από το Ρέτζιο-Εμίλια, 3-0 τη Σασσουόλο και ολοκλήρωσε μια εξαιρετική εβδομάδα, είχε προηγηθεί και η πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με το 5-1 επί της Στεάουα. Η Λάτσιο προηγήθηκε στο 7’ με τον Μιλίνκοβιτς, είχε τον έλεγχο του αγώνα και βοηθήθηκε από ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι μέσω βίντεο, ο Ιμόμπιλε έκανε το 2-0 στο 31’. Και άμεσα στην επανάληψη (46’) έκλεισε το σκορ ο Μιλίνκοβιτς, η Σασσουόλο έμεινε με δέκα στο 54’, αποβλήθηκε και ο Μάρουσιτς στο 62’ για εκτός φάσης χτύπημα.

Η Λάτσιο θέλει τον τρίτο της τελικό στην τελευταία τετραετία, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να τονίζει ενόψει Μίλαν: «Ξεκινάμε από το 0-0 του πρώτου αγώνα, έχουμε δουλέψει πολύ για να βρεθούμε στον τελικό. Απέμειναν 90 λεπτά και θα τα δώσουμε όλα. Η Μίλαν είναι στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, αγωνιστικά και ψυχολογικά, είδαμε κόντρα στη Ρόμα ότι είναι ικανή για το καλύτερο. Αλλά και εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και από εμάς θα εξαρτηθεί η πρόκριση στον τελικό».

Δεν έχει απουσίες ο Σιμόνε Ιντσάγκι, πλήρης η αποστολή και βλέπει σοβαρά τη ρεβάνς, αναμένεται να παρατάξει τους βασικούς, δεν προφυλάσσει κανέναν ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους, το Σάββατο.

Στο 3-5-1-1 η διάταξη με τον Λουίς Αλμπέρτο (25/7) σε ρόλο τρεκουαρτίστα, μοναδικός προωθημένος ο μπόμπερ Ιμόμπιλε (23/23).

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Στρακόσια – Κάσερες, Ντε Φράι, Ράντου – Μάρουσιτς, Παρόλο, Λούκας Λέιβα, Μιλίνκοβιτς, Λούλιτς – Λουίς Αλμπέρτο – Ιμόμπιλε.

ΜΙΛΑΝ: Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έκανε επίδειξη ισχύος στο «Ολίμπικο» με τη Ρόμα, το τελικό 2-0 την ξαναβάζει κι επίσημα στο κόλπο της τετράδας, μείωσε στους επτά βαθμούς τη διαφορά από την Ιντερ. Συμπλήρωσε 12 ματς αήττητη (9-3-0) για κάθε διοργάνωση, έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα επτά τελευταία.

Στη Ρόμα έκανε παιχνίδι αναμονής, στο πρώτο ημίχρονο περίμενε στην άμυνα, δεν απειλήθηκε, ούτε έκανε επικίνδυνες καταστάσεις. Στην επανάληψη ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση, προηγήθηκε στο 48’ με τον Κουτρόνε, αποδιοργάνωσε την αντίπαλο, βρήκε δεύτερο στο 74’ με τον Καλάμπρια.

Ο Τζενάρο Γκατούζο πλέον μαζεύει τα εγκώμια για την αλλαγή εικόνας της Μίλαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα και βάζει πλώρη για τον πρώτο τελικό της καριέρας του, ενώ η διοίκηση τον επιβεβαίωσε και για την επόμενη σεζόν. Δεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τη Λάτσιο.

Πέρασε τον έναν… σκόπελο του δύσκολου προγράμματος η Μίλαν, που συνεχίζει ωστόσο σε απαιτητικούς ρυθμούς, απόψε η ρεβάνς κυπέλλου με τη Λάτσιο, την Κυριακή το ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ιντερ και την προσεχή Πέμπτη το πρώτο ματς με την Αρσεναλ για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο αγωνιστικό σκέλος δεν υπολογίζονται οι μπακ/χαφ Αντονέλι (5/0), Κόντι (2/0), πρακτικά πάντως δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Γκατούζο.

Που δεν έχει καμία σκέψη για ροτέισον, στην ουσία επιβεβαιώνει την ενδεκάδα της Ρόμα, η μόνη αλλαγή που προτίθεται να κάνει είναι να αφήσει στον πάγκο τον «καυτό» Κουτρόνε (18/6), με τον Κάλινιτς (20/4) στη θέση του. Σούσο (24/6) και Τσαλχάνογλου (21/2) συμπληρώνουν την επιθετική τριάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τζ. Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες – Κεσί, Μπίγλια, Μποναβεντούρα – Σούσο, Κάλινιτς, Τσαλχάνογλου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ισπανική Πριμέρα

Πέντε αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για την 26η αγωνιστική της Πριμέρα. Στηρίχθηκε ο Θιγάντα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, κάλεσε τους παροπλισμένους ο Γκονθάλεθ στη Μάλαγα, γυροφέρνει τη στροφή η Ντέπορ, μίκρυνε το ρόστερ της Ατλέτικο, αλλαγές στην ενδεκάδα προανήγγειλε ο Μεντιλίμπαρ στο Εϊμπαρ.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (20:30)

*** Προϊστορία (συνολική): 49-17-16, τέσσερα σερί G/G.

*** Α’ γύρος (01/10): Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Εβαλε τέλος στο σερί των 6 αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με το δύσκολο 2-1 επί της Μάλαγα. Πίσω στο σκορ στο 13’, απάντησε στο 17’ με τον Σουσαέτα, το γύρισε στο 44’ με τον Σαν Χοσέ από στημένη φάση. Κινδύνεψε με ισοφάριση στο δεύτερο, έπιασε πέναλτι ο Κέπα στο 61’ και κράτησε το 2-1 ως το τέλος.

«Είμαι στη διάθεση της διοίκησης, δεν έχω κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Θιγάντα, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το κοινό, σε τρίτο σερί ματς. Η διοίκηση πάντως εξέφρασε τη στήριξή της προς τον τεχνικό της ομάδας, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν.

Τραυματίας ο χαφ Μίκελ Ρίκο (12/0), εκτός και πάλι ο αριστερός μπακ Μπαλενθιάγκα (12/0), μακροχρόνια απών ο εξτρέμ Μουνιαΐν (6/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κέπα – Ντε Μάρκος, Ουνάι Νούνιεθ, Ινιγκο Μαρτίνεθ, Σαμπορίτ – Σαν Χοσέ, Μπενιάτ – Σουσαέτα, Ραούλ Γκαρθία, Ινιάκι Γουίλιαμς – Αντούριθ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Τρίτη συνεχόμενη νίκη με 2-1 επί της Σοσιεδάδ, αλλά αγκομαχώντας. Πρωταγωνιστής με δύο γκολ ο Σάντι Μίνα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 34’ και χάρισε το τρίποντο στο 68’, αφού ενδιάμεσα (54’) οι Βάσκοι είχαν ισοφαρίσει και είχαν φάσεις και για το 2-2. Ο Νέτο όμως κράτησε το τρίποντο με εξαιρετικές αποκρούσεις.

Παραμένουν εκτός ο στόπερ Γκαράι (15/0) και ο εξτρέμ Περέιρα (17/1), επιστρέφει ο χαφ Κοντογκμπιά (20/3).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Νέτο – Ρουμπέν Βέζο, Γκάμπριελ Παουλίστα, Μουρίγιο, Λάτο – Σολέρ, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέντες – Βιέτο, Τζάτζα

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ (20:30)

*** Ανδαλουσιάνικη μονομαχία.

*** Προϊστορία (συνολική): 14-8-9.

*** Α’ γύρος (30/09): Σεβίλλη – Μάλαγα 2-0.

*** Ο επιθετικός Σάντρο έκανε τρομερή χρονιά πέρσι στη Μάλαγα, πωλήθηκε το καλοκαίρι στη Σουόνσι, πήγε δανεικός στη Σεβίλλη τον Ιανουάριο και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Ροσαλέδα».

ΜΑΛΑΓΑ: Δεν έπρεπε να φύγει με άδεια χέρια από το Μπιλμπάο. Προηγήθηκε στο 13’, έχανε 2-1 στο ημίχρονο, είχε φάσεις έστω για το βαθμό. Πρωταγωνιστής ο Μαροκινός επιθετικός Γιουσέφ Εν-Νεσιρί, ο οποίος άνοιξε το σκορ, έχασε πέναλτι για το 2-2 στο 61’ και αποβλήθηκε στο 84’.

Η μία από τις δύο κάρτες του, όμως, σβήστηκε κι έτσι μπήκε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Τιμωρημένος, αλλά και τραυματίας ο μέσος Αντριάν (20/1), νοκ άουτ επίσης ο χαφ/αρχηγός Ρέθιο (21/1), οι μέσοι Κουζμάνοβιτς (7/0), Κέκο (18/0), ο μπακ Ρίκα (11/0) και ο φορ Πενιαράντα (13/0).

Παροπλισμένοι επί Χοσέ Γκονθάλεθ ο μέσος Ρολόν (8/0), ο μεσοεπιθετικός Χουάνπι (15/0) και ο φορ Μπόρχα Μπαστόν (16/2), ωστόσο και οι τρεις μπήκαν μετά από καιρό στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρομπέρτο – Ροσάλες, Λουίς Ερνάντεθ, Μίκελ, Ντιέγκο Γκονθάλεθ – Λεστιέν, Ιτούρα, Μεντί Λασέν, Τσόρι Κάστρο – Ιντέγε, Εν-Νεσιρί

ΣΕΒΙΛΛΗ: Εμεινε στο ματς με τη Γιουνάιτεντ και γνώρισε τη συντριβή με 2-5 από την Ατλέτικο. Κόντραρε για ένα ημίωρο τους Μαδριλένους, δέχθηκε το πρώτο στο 29’, πήγε με 0-2 στα αποδυτήρια, έχανε 0-4 στο 65’ και 0-5 στο 81’, έσωσε κάπως τα προσχήματα με τα γκολ των Σαράμπια (85’) και Νολίτο (89’).

Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Εσκουδέρο (18/0), διαθέσιμος τελικά ο μεσοεπιθετικός Φράνκο Βάσκες (18/2), τραυματίες ο δεξιός μπακ Κορσιά (12/0) και ο δεξιός μπακ/χαφ -πλέον- Χεσούς Νάβας (22/1). Επιστρέφουν στην αποστολή οι Αράνα, Κιάερ και Γκάις.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σέρχιο Ρίκο – Λαγιούν, Μερκάδο, Λενγκλέ, Αράνα – Πισάρο, Μπανέγα – Κορέα, Σαράμπια, Νολίτο – Μπεν Γεντέρ

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΧΕΤΑΦΕ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (20:30)

*** Προϊστορία (συνολική): 6-3-5.

*** Α’ γύρος (30/09): Λα Κορούνια – Χετάφε 2-1.

ΧΕΤΑΦΕ: Δικαιούταν κάτι καλύτερο κόντρα στη Βιγιαρεάλ, αλλά ηττήθηκε με 1-0. Πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό, κέρδισε δύο (αυστηρά) πέναλτι, τα έχασε όμως και τα δύο, το ένα ο Ανχελ (36’) και το άλλο ο Χόρχε Μολίνα (51’). Εκτοτε, επηρεάστηκε ψυχολογικά και πιο κοντά ήταν το 2-0 παρά το 1-1.

Αποχώρησε ο εξτρέμ Τζέφερσον Μοντέρο (4/0), ο οποίος συνεχίζει στην Εμελέκ της πατρίδας του, ενώ επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στόπερ Κάλα (20/2) στην κινέζικη Χενάν.

Παραμένει εκτός ο χαφ Μαρκέλ Μπεργκάρα (17/4), επιστρέφει από τιμωρία ο δεξιός μπακ Νταμιάν Σουάρες (22/0), δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο δανεικός από την Ντέπορ μέσος Φαΐρ (20/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γουάιτα – Νταμιάν Σουάρες, Τζενέ, Μπρούνο, Αντούνες – Πορτίγιο, Αραμπάρι, Σέρχιο Μόρα, Αμάτ – Ανχελ, Χόρχε Μολίνα

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Ηταν καλύτερη της Εσπανιόλ, όμως παρέμεινε ξανά χωρίς νίκη, σε τρίτο ματς με τον Ζέεντορφ στον πάγκο. Είχε αρκετές ευκαιρίες, ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, ενώ έχασε και πέναλτι στο 65’ με τον Λούκας. Κινδύνεψε ελάχιστα, δεν μπόρεσε η ίδια να σκοράρει και μοιραίο ήρθε αυτό το 0-0.

Το βράδυ της Πέμπτης απέκτησε ως ελεύθερο τον Γκανέζο μέσο Σάλεϊ Μουντάρι, ο οποίος μάλιστα έπαιξε ως αλλαγή. Τραυματίες ο μέσος Φέντε Βαλβέρδε (19/0), ο στόπερ Αλμπεντόσα (9/0) και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Κόβαλ. Εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο εξτρέμ Μπακάλι (15/0),

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ρουμπέν – Χουανφράν, Σερ, Μπόβεδα, Λουιζίνιο – Γκιλιέρμε, Μουντάρι, Μοσκέρα – Λούκας, Αντόνε, Αντριάν

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΛΕΓΑΝΕΣ (22:30)

*** Τοπική μονομαχία της Μαδρίτης.

*** Προϊστορία (συνολική): 2-0-1.

*** Α’ γύρος (30/09): Λεγανές – Ατλέτικο 0-0.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για τον τίτλο με το εντυπωσιακό 5-2 επί της Σεβίλλης στο «Πιθχουάν». Ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το δρόμο στο 29’, στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκριζμάν, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (42’, 51’, 81’) κι ενώ ο Κόκε είχε κάνει το 0-4 στο 65’. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου χαλάρωσε, δέχθηκε τα δύο γκολ.

Ογδοο ματς χωρίς ήττα (7-1-0) στο πρωτάθλημα, πραγματοποιεί τη δεύτερη καλύτερη πορεία επί Σιμεόνε.

Πωλήθηκαν στην κινέζικη Νταλιάν Γιφάνγκ οι Καράσκο και Γκαϊτάν, ενώ χθες αφέθηκε ελεύθερος ο γκολκίπερ Μογιά, ο οποίος θα συνεχίσει στη Σοσιεδάδ. Ετσι, στο ρόστερ έμειναν μόλις 17 επαγγελματίες.

Τραυματίες οι αμυντικοί Σάβιτς (18/0) και Λούκας (17/0), θα τρέξουν να προλάβουν το ματς με την Μπάρτσα που έπεται.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ομπλακ – Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Κορέα, Σαούλ, Κόκε, Βιτόλο – Γκριζμάν, Ντιέγκο Κόστα

ΛΕΓΑΝΕΣ: Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, έμεινε στο 0-0 με τη Λας Πάλμας. Ηταν εκείνη που έψαξε με καλύτερες προϋποθέσεις το γκολ, είχε φάσεις να το πετύχει, αλλά δεν τα κατάφερε, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την αντίπαλο. Διατήρησε πάντως το +11 από την επικίνδυνη ζώνη.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Συμπλήρωσαν κάρτες και απουσιάζουν ο στόπερ Σιόβας (14/0) και ο μέσος Ρουμπέν Πέρεθ (19/0), τραυματίες ο εξτρέμ Σιμανόφσκι (13/2), ο χαφ Μπράσανατς (14/0) και ο φορ Μποβύ (18/2), ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο εξτρέμ Ελ Ζαρ (20/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κουέγιαρ – Θαλδούα, Μπουστίνθα, Μουνιός, Ντιέγκο Ρίκο – Γκάμπριελ, Γκουμπάου – Αμραμπάτ, Εράσο, Ομάρ Ράμος – Γκερέρο

ΕΪΜΠΑΡ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (22:30)

*** Προϊστορία (συνολική): 5-3-1, τέσσερα σερί G/G, τα τρία και Over 2,5.

*** Α’ γύρος (01/10): Βιγιαρεάλ – Εϊμπαρ 3-0.

*** Την ώρα του αγώνα αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν αποκλείεται και η χιονόπτωση.

ΕΪΜΠΑΡ: Δεύτερη κολλητή ήττα με 2-0 από τη Θέλτα στο Βίγκο. Ισως άξιζε κάτι καλύτερο, αφού στο πρώτο ημίχρονο κυρίως δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Μοιραίος ο Ινούι, που έχασε δύο… άχαστα, ένα στο πρώτο μέρος (0-0) κι ένα στο δεύτερο (2-0).

Τιμωρημένος σε δεύτερο ο τεχνικός Μεντιλίμπαρ, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα. Τραυματίες ο στόπερ Ράμις (10/2) και ο επιθετικός Σέρχι Ενρίτς (19/3), μακροχρόνια απών ο χαφ Φραν Ρίκο, επιστρέφει ο εξτρέμ Ορεγιάνα (7/3), ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Επέστρεψε μετά από 9 μήνες ο γκολκίπερ Γιοέλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντμίτροβιτς – Κάπα, Αρμπίγια, Ολιβέιρα, Γιουνκά – Ορεγιάνα, Ντάνι Γκαρθία, Ζοάν Ζορντάν, Ινούι – Τσάρλες, Κίκε Γκαρθία

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Επέστρεψε στις νίκες με το ηρωικό 1-0 επί της Χετάφε. Προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ουνάλ και χρειάστηκε τις αποκρούσεις δύο πέναλτι (36’, 51’) από τον γκολκίπερ Ασένχο για να κρατήσει το προβάδισμα ως το τέλος, έχοντας κάποιες φάσεις και για δεύτερο.

Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Χάουμε Κόστα (21/0), τραυματίας ο φορ Σανσόνε (9/3), μακροχρόνια απόντες ο γκολκίπερ Αντρές Φερνάντεθ (2/-4) και ο μέσος/αρχηγός Μπρούνο. Εκτός ομάδας ο Πορτογάλος χαφ/στόπερ Ρούμπεν Σεμέντο (4/0), ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρίθηκε προφυλακιστέος! Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Αλβαρο (21/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ασένχο – Μάριο, Αλβαρο, Βίκτορ Ρουίθ, Αντριάν Μαρίν – Σοριάνο, Ροδρίγο, Χάβι Φουέγο, Φορνάλς – Μπάκα, Ουνάλ.