Ο παγκόσμιος τελικός του Spartan Race Trifecta αρχές Νοεμβρίου στη Σπάρτη! (βίντεο)

0
110

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Σπάρτης για τους φετινούς αγώνες του Spartan Race που θα διεξαχθούν το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου στη πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του Spartan Race Joe De Sena, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο εκπρόσωπος του Spartan Race στην Ευρώπη Γκέοργκ Χόχεγγερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Taf Sports Marketing, Κωνσταντίνος Ντέρης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πλειώτας.

Όλοι αναφέρθηκαν στην επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης και τονίστηκε ότι η φετινή διοργάνωση είναι σημαντικά αναβαθμισμένη και θα φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στην ιστορική Σπάρτη που θα αποτελέσει το σπίτι των αγώνων Spartan Race Trifecta.

Η μεγάλη είδηση από την εν λόγω συνέντευξη τύπου ότι οι αγώνες της Σπάρτης τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνουν τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Spartan Race Trifecta με το όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών μόνο για τον συγκεκριμένο τελικό να φτάνουν τους 3000 αθλητές! Για να συμμετέχει κάποιος στον τελικό Spartan Race Trifecta θα πρέπει να έχει νικήσει μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος τις τρεις κατηγορίες Spartan Sprint, Spartan Super και Spartan Beast.

Για τoυς φετινούς αγώνες Spartan Race θα καθοριστούν νέες διαδρομές με την δυσκολία να αυξάνεται ενώ θα θα υπάρχουν και αγώνες για παιδιά με ονομασία Spartan Kids.  

Έπεσε στο τραπέζι η ίδρυση μουσείου στη Σπάρτη με αντικείμενο το Spartan Race με την χρηματοδότησή του να γίνεται κυρίως από τις συμμετοχές των αθλητών στους αγώνες. Προτάθηκε να δημιουργηθούν χώροι άθλησης στην ευρύτερη περιοχή για να δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να προετοιμάζονται για τους αγώνες.

Ο Ευάγγελος Βαλιώτης πρότεινε την δημιουργία ομάδας Σπαρτιατών αθλητών που θα συμμετάσχουν σε διάφορους αγώνες Spartan Race ανά τον κόσμο.