Στεφανίδης: Δεν μας σέβονται οι διαιτητές. Η ομάδα δεν έχει σωστές βάσεις στη φυσική κατάσταση.

Οι δηλώσεις του Μάρκου Στεφανίδη μετά την ισοπαλία της Σπάρτης με τον Εργοτέλη:

Θέλω να πω ότι δεν γνωρίζω τον λόγο που οι διαιτητές μας αντιμετωπίζουν έτσι. Στην φάση της αποβολής του Κάιπερς δεν σφύριξε κάτι ο διαιτητής και μετά από δική μας διαμαρτυρία ενημερώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αυτό είναι κρίμα επειδή είναι τέσσερις διαιτητές μέσα. Όσοι σφυρίζουν εδώ μέσα δίνουν ένα 5% παραπάνω στον αντίπαλο λες και είναι για τη φιλοξενία και εμείς όπου πάμε μας αντιμετωπίζουν με 70-30. Ρώτησα τον διαιτητή και μου λέει… «έχουμε ένταση»! Δηλαδή έχουν εκείνοι ένταση και όχι εμείς που παίζουμε μια κατηγορία;

Γίνονται φάσεις καθαρές μπροστά του στα τρία μέτρα που τον αγκαλιάζει, τον τραβάει και δεν δίνει τίποτε. Υπάρχει πιο έντονη διεκδίκηση και δεν δίνει κάρτα, ενώ είχε βγάλει τη δεύτερη κίτρινη στον Τσιόφου για μια παρόμοια φάση. Πολύ καλά έκανε και τον έβγαλε, θα τον βγάλω και εγώ τώρα! Δεν υπάρχει όμως σεβασμός στην ομάδα. Σέβομαι το μέγεθος του Εργοτέλη, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή η Σπάρτη δεν έχει παίξει Α’ Εθνική πρέπει να έχει περισσότερο σεβασμό από εμάς. Τον ίδιο αγώνα κάνουμε με τον Εργοτέλη.

Δεν θέλω να με ευνοούν, αυτό που πρέπει θέλω να μου δίνουν. Το ίδιο βιώσαμε και στην Καλλιθέα, μας έδιναν φάουλ να μπούμε στην περιοχή. Δεν μπορείς να παίξεις έτσι. Δεν γίνεται επειδή αποβλήθηκε ένας του Εργοτέλη να πρέπει να βγει και ένας δικός μας για να υπάρξουν ισορροπίες. Δεν το δέχομαι. Ευνοείς τον αντίπαλο έτσι.

Είναι ωραίο το ποδόσφαιρο που παίζει ο Εργοτέλης, είναι κοντά στην αισθητική μου και πρέπει οι ομάδες να στηρίζουν τους προπονητές ώστε να βγάλουν την δουλειά τους. Να μην τους παρασύρει μια ήττα, ή αν δεν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν ένα παιχνίδι πολύ ιδιαίτερο το σημερινό. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που απολαμβάνει ο κόσμος, αφού η εξέλιξή του ήταν ιδιαίτερη. Σήμερα εμείς χρειαζόμασταν περισσότερο τη νίκη, αφού ο Εργοτέλης έχει πιο εύκολα παιχνίδια στη συνέχεια, ειδικά στην έδρα του.

Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα πιο στρωμένη από τη δική μας, με τον ίδιο προπονητή από την αρχή της χρονιάς που παίζει ένα αρκετά όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο που έχει και αυτό το τίμημά του. Εμείς δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλαν την ψυχή τους στο γήπεδο. Η κούραση που πήραμε από το προηγούμενο επταήμερο με τα τρία ματς ήταν ορατή μέσα στη δουλειά της εβδομάδας και φαινόταν στην δουλειά των προπονήσεων.

Θεωρώ ότι η ομάδα δεν έχει σωστές βάσεις στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και αυτό αρχίζει να κοστίζει περισσότερο τώρα. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη απόδοση από ό,τι στο πρώτο. Διεκδικήσαμε και προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Γνωρίζαμε τα τρωτά σημεία του αντιπάλου μας, όπως και τα πλεονεκτήματά του. Χτυπήσαμε, ειδικά στο πρώτο γκολ με τα μαρκαρίσματα ψηλά και πετύχαμε ένα γκολ όπως το υπολογίζαμε.

Εκεί χάθηκε η αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την μπάλα παρότι έχουμε την ποιότητα, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο που το φέρνει το άγχος. Ακολούθησε η δίκαιη αποβολή του ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, αλλά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι παρότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω. Ακολούθησε η αποβολή του Τσιόφου που δεν ξέρω τι έγινε αφού υπήρξαν πολλά παρόμοια μαρκαρίσματα που δεν βγήκε κάρτα από τον διαιτητή.

Αυτή η εξέλιξη μας έκανε να χάσουμε τη συνοχή μας. Μπήκαμε στο ημίχρονο και συζητήσαμε κάποια πράγματα με τα παιδιά. Σίγουρα φαινόταν πως τα μεγέθη δεν μας έβγαιναν τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε δυναμική και αυτό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις ως προπονητής και αλλάξαμε κάποια πράγματα και ήταν η απόδοσή μας πολύ καλύτερη από το πρώτο. 

Σε δύο, τρεις φάσεις είχαμε σωστή αντίδραση στην άμυνά μας και στον τερματοφύλακά μας. Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε και θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να σημειώσουν γκολ. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει πιο εύκολα φάσεις και να έχουμε εμείς τους τρεις πόντους. Η αγωνία θα διατηρηθεί περισσότερο για εμάς μετά από αυτή την ισοπαλία και θα κάνουμε την προσπάθειά μας στα τέσσερα ματς που απομένουν. Ακόμη και με νίκη βέβαια δεν θα είχε τελειώσει τίποτε.