Αναλύσεις, προτάσεις αγώνων Παρασκευής 15/6. Πρόταση με 601 απόδοση! Βασικός Ο Ουάρντα, στο πάγκο ο Σαλάχ.

Οι αναλύσεις από το Matchmoney.com.gr, οι προτάσεις του isports.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στοιχηματικά η σημερινή ημέρα μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες του Μουντιάλ.

Η Αίγυπτος παίζει χωρίς τον Σαλάχ ο οποίος είναι στο πάγκο, βασικός ο Ουάρντα, η Ουρουγουάη μπορεί να πληρώσει το μικρό 1.55 στη νίκη της. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε κάρτες στον αγώνα αυτό και με το over 3,5 να πληρώνει 2.25 μπορεί τα μεγαλύτερα Line να πληρώσουν σε πολύ μεγάλες αποδόσεις. 

Το Μαρόκο διαθέτει μια καλή ομάδα. Αποτελεί το σημείο της ημέρας σε απόδοση 2.25.

Τα λεφτά όμως είναι στις μεγάλες αποδόσεις που έχουν τα στοιχήματα καρτών. Ακόμη και να έχουν πάρει εντολή οι διαιτητές να μην βγάζουν εύκολα κάρτες, το να δεχτούν κάρτα οι Πέπε και Ράμος στο σημερινό ντέρμπι στο 8.50 το τιμάς. Αν συνδυάσεις μάλιστα 5 παίκτες από τον ίδιο αγώνα, Ράμος, Μπουσκέτς, Άλβες, Πέπε και Ζόρντι Άλμπα η απόδοση ανεβαίνει στο 601! Χωρίς τον Άλμπα η 4αδα είναι στο 101 απόδοση!

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Όσον αφορά το σημείο στο ντέρμπι της Ιβηρικής Χερσονήσου, δεν νομίζω ότι η Ισπανία θα νικήσει τους Πορτογάλους. 

Υπάρχει η δυνατότητα από τον ίδιο αγώνα να συνδυάσεις 6 διαφορετικά γεγονότα στον ίδιο αγώνα. Στο Πορτογαλία – Ισπανία για παράδειγμα συνδυάζονται τα ακόλουθα με το δεύτερο να πληρώνει 601 απόδοση!!!!

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

ΑγώναςΠρότασηΑπόδοσηΑποτέλεσμα
Αίγυπτος – Ουρουγουάη                            νίκη Ουρουγούαη     1.55         0-1
Δυάδα                   νίκες Ουρουγούαη, Μαρόκο     3.60    
Αίγυπτος – Ουρουγουάη                            over 3,5 κάρτες     2.25    
Μαρόκο – Ιράν                                 νίκη Μαρόκο     2.30      
Πορτογαλία – Ισπανία                 Ράμος – Πέπε να δεχτούν κάρτα     8.50          
Πορτογαλία – Ισπανία Ράμος, Πέπε, Μπουσκέτς, Άλβες να δεχτούν κάρτα  101.00          
  Πορτογαλία – Ισπανία                          Πορτογαλία draw no bet     2.80

ΜΑΡΟΚΟ – ΙΡΑΝ

ΜΑΡΟΚΟ

20 χρόνια αναμονής ήταν αρκετά και επιστρέφει σε Μουντιάλ με μεγάλη όρεξη για διάκριση. Καταλυτικός ο ρόλος του Ρενάρ στον πάγκο του, ο «μάγος» όπως αποκαλείται έχει πετύχει άθλους με ομάδες της Αφρικής και γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο πώς να πετυχαίνει στόχους.

Αρχικά προετοιμάστηκε στην Ελβετία και έπαιξε με Ουκρανία και Σλοβακία. Κάπως μουδιασμένο στο 0-0 με τους Ουκρανούς, πιο απελευθερωμένο με τους Σλοβάκους όπου έδειξε και χαρακτήρα αφού παρά το ότι βρέθηκε να χάνει κόντρα στη ροή του αγώνα το γύρισε σε 2-1. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Εσθονία για να κλείσει τα φιλικά του και κέρδισε με 3-1 πιάνοντας και την καλύτερη ως τώρα απόδοσή του.

Ηδη από τα τρία φιλικά του φάνηκε πόσο μεγάλη στήριξη θα έχει, ακόμα και στο πιο πρόσφατο στην Εσθονία κέρδισε τη μάχη της εξέδρας.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Τεράστιος ο ενθουσιασμός στους οπαδούς του, θα βρίσκονται στο πλευρό του περισσότεροι από 11.000

Η αποστολή ταξίδεψε για την Αγία Πετρούπολη προχθές.  Η πρώτη του προπόνηση, την Πέμπτη το απόγευμα, έγινε κάτω από πολύ δυνατή βροχή. . «Δεν ήρθαμε στη Ρωσία για να κάνουμε τουρισμό, έχουμε κι εμείς λόγο και η εξαιρετική μας νοοτροπία θα αποδειχθεί μεγάλος σύμμαχος» λέει ο Μπενατία.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μουνίρ – Ν. Αμπραμπάτ, Μπενατία, Σαΐς, Χακίμι – Ελ Αχμάντι, Μπουσουφά – Αρίτ, Μπελχάντα, Ζίγεκ – Μπουταΐμπ.

Επιθετικά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα κέφια του μάλλον ντεφορμέ έμπειρου Μπουταΐμπ και στα δύο τελευταία σκόραραν οι Κααμπί και Νεσίρι. Ο Κααμπί έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει σήμερα.

Είναι 18 αγώνες αήττητο (13-5-0), σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια.

Στον προκριματικό γύρο της ηπείρου αφού προκρίθηκε χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Ο κορυφαίος χαφ Μπελχάντα σκόραρε στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια.

ΙΡΑΝ

Δεν μπορείς να την πεις και προετοιμασία σε ήρεμα νερά, όσο κι αν η επίσημη ροή ειδήσεων κινείται εξακολουθητικά σε πρακτικά ανύπαρκτα επίπεδα, υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Κεϊρόζ ήθελε περισσότερα φιλικά, για πολιτικούς λόγους πήραν άκυρο αυτά κόντρα στην εθνική μας και στο Κόσσοβο, στο 2-1 από την Τουρκία η 11άδα αλλά και γενικότερα η διαχείριση του αγώνα ήταν περισσότερο ένα mind game του Πορτογάλου, στο 1-0 με τη Λιθουανία, το πλάνο πλησίασε περισσότερο  τις σκέψεις για το σημερινό, με την Team Meli πάντως, να βγάζει πάλι  ένα θέμα στο δημιουργικό κομμάτι και μάλιστα όχι με αντίπαλο από το πάνω ράφι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μιλάμε για μια κατάσταση που έφερε άγχος ή προβληματισμός στο στρατόπεδό του, όλοι τα αντιμετώπισαν σαν απλές πρόβες με τα συν τους και τα  μείον τους.

Εχοντας βγάλει δια περιπάτου την προκριματική φάση αλλά παράλληλα έχοντας αλλάξει ριζικά νοοτροπία και φιλοσοφία σε αυτή την επταετία που τα ηνία βρίσκονται στα χέρια  του Κεϊρόζ, υπάρχει η πίστη πως θα πετύχει κάτι περισσότερο  από την 4η θέση του περασμένου Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Παράλληλα, κανείς δεν πετάει  στα  σύννεφα, η σύνθεση του ομίλου δεν επιτρέπει υπερβολική αισιοδοξία σε ότι αφορά το κομμάτι της πρόκρισης,  όπως και να ‘χει είναι φυσιολογικό το ότι το σημερινό εναρκτήριο έχει πάρει  χαρακτήρα do or die. «Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φοβόμαστε, η ομάδα αυτή έχει μεγαλώσει σε εμπειρία και πιστεύω ότι μπορεί να κοιτάξει κατάματα ομάδες πρώτου επιπέδου, διακρίνω αυτή την πεποίθηση και στους παίκτες μου. Για μας πάντως το Μαρόκο είναι το κομβικό παιχνίδι, ένα καλό αποτέλεσμα θα φέρει εντελώς διαφορετική ψυχολογική διαχείριση για τη συνέχεια» εκτιμά ο Κεϊρόζ.

Τρία τα θέματα εν όψει πρεμιέρας, το ένα γνωστό εδώ και πολύ καιρό, αφορά τον τιμωρημένο (κόκκινη στο ματς των προκριματικών με Κορέα) μέσο Σαΐντ Εζατολάχ, ο οποίος αποτελεί καλή επιλογή για το ανασταλτικό κομμάτι του άξονα.

Το δεύτερο τον τεχνίτη εξτρέμ Ταρέμι (16/8 στην προκριματική φάση), ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις  στη μέση από το φιλικό  με τη Λιθουανία. Εδώ το πράγμα μπερδεύεται, είπαμε για φειδωλή ροή  επίσημης ενημέρωσης, σύμφωνα λοιπόν με κάποιες πηγές, ο Ταρέμι έχει προπονηθεί και δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα, σύμφωνα με κάποιες άλλες όμως, έχει τεθεί εκτός πλάνων.

Τέλος, είναι και ο έμπειρος χαφ Ντετζαγκά – με πολυτάραχο ιατρικό δελτίο πίσω του- που φέρεται να έχει χάσει κάποιες προπονήσεις με προβληματάκι, η περίπτωση του πάντως δεν δείχνει τόσο σοβαρή.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπεϊρανβάντ- Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκαντζί, Τσεσμί, Μοχαμάντι- Χατζισαφί, Εμπραχίμι, Μασούντ –Ανσαριφάντ, Αζμούν, Αλιρέζα

Το 4-3-3 δεν αλλάζει σαν φιλοσοφία, όσο επιθετικογενές και αν δείχνει σαν μια πρώτη ματιά, άλλο τόσο είναι χτισμένο πάνω στη φιλοσοφία της δυνατής άμυνας και των ελαχιστοποιημένων ρίσκων.

Στην άμυνα παρά το ότι ο Τσεσμί προβλημάτισε έντονα στο φιλικό με την Τουρκία – αποτελεί κλασική περίπτωση παίκτη που τον γουστάρει ο τεχνικός αλλά συγκεντρώνει πάνω του την έντονη δυσπιστία/κριτική της εξέδρας- όλα δείχνουν πως παίρνει στο νήμα τη θέση από τον έμπειρο Μονταζερί.

Το πρώτο βασικό δίλημμα αφορά τη μεσαία γραμμή, με τις δυο παλιοσειρές Μασούντ και Ντετζαγκά να ερίζουν για παρτενέρ του Χατζισαφί, ο παίκτης της ΑΕΚ φαίνεται να κερδίσει τη φανέλα βασικού, αφού και πιο επιθετικό τέμπο μπορεί να προσδώσει σε μια τέτοιας μορφής παιχνίδι, ενώ έχει και καλύτερα στημένα, τα  οποία μπορούν να παίξουν ρόλο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Ανσαριφάντ όλα δείχνουν ότι παίρνει πόστο  στην  μπροστινή τριάδα, αν πάντως ο Ταρέμι είναι πράγματι στο 100%, δεν αποκλείεται να δούμε αυτόν να ξεκινάει, στα συν του η πολύ καλύτερη συνεργασία με το σημείο αναφοράς στην επίθεση, τον Αζμούν.

Αήττητο τέλειωσε την εύκολη  όπως αποδείχτηκε περιπέτεια των προκριματικών, μάλιστα στη δεύτερη φάση των ομίλων δέχθηκε μόνο δυο γκολ  σε  10 ματς και αυτά την τελευταία αγωνιστική, όταν προφανώς όλα είχαν κριθεί.

Στα συνολικά  18 ματς της προκριματικής φάσης, κατέγραψε 12 Under 2,5 και 7/18 στο 0-1 γκολ, παραγωγικότερο διάστημα του το δεκάλεπτο 61′-70′ με 7 γκολ στο ενεργητικό του.

Στο προηγούμενο Μουντιάλ πήρε ένα πόντο με γκολ 1-4 σε όμιλο με Αργεντινή (0-1), Νιγηρία (0-0), Βοσνία (1-3). Σε αυτό το φινάλε με τη Βοσνία, μόνο Μασούντ και Χατζισαφί είχαν ξεκινήσει σε σχέση με τη σημερινή πιθανή 11άδα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

***«Σέντραλ Στέιντιουμ» (35.986 θ.), Αικατερίνεμπουρκ.
***Διαιτητής: Μπιόρν Κάουιπερς (Ολλανδία).

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Το φιλικό 0-0 κόντρα στην Κολομβία, ματς – προσομοίωση της πρεμιέρας κόντρα στην Ουρουγουάη, έστειλε θετικά μηνύματα, όμως το 3-0 από το Βέλγιο ανέδειξε όλες τις αδυναμίες, αλλά κυρίως καταδείχθηκε πως χωρίς τον Σαλάχ δεν μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά.

Υστερα από 28 χρόνια επιστρέφει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο ενθουσιασμός έχει εκτοξευτεί εν αναμονή της πρεμιέρας κόντρα στην Ουρουγουάη. Η αισιοδοξία ενός ολόκληρου λαού επιτείνεται και από το ότι ο σούπερ σταρ Σαλάχ δεν θα χάσει το τόσο σπουδαίο ραντεβού.

«Παίζουμε κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που διαθέτει παίκτες με απίστευτη ποιότητα. Ομως για αυτό ήρθαμε στο Μουντιάλ, να αντιμετωπίσουμε τους κορυφαίους» η τοποθέτηση του Κούπερ πριν από το σπουδαίο ραντεβού.

Ολοι οι προβολείς στρέφονται στον Σαλάχ. Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ο σούπερ σταρ της ομάδας θα είναι έτοιμος για το ματς με την Ουρουγουάη, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του στον ώμο.

«Ο Σαλάχ πηγαίνει πολύ καλά, αποθεραπεύτηκε πολύ γρήγορα» δηλώνει ο Κούπερ. «Μπορώ να πω ότι πλέον είναι 100% σίγουρο ότι θα είναι διαθέσιμος. Οι γιατροί θα αφήσουν στον ίδιο την τελική απόφαση για το αν θα παίξει. Αλλά τον ξέρω πολύ καλά και το βέβαιο είναι πως δεν είναι παίκτης που φοβάται».

Βέβαια, είναι δεδομένο πως ο Σαλάχ έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων και υστερεί σε ρυθμό, οπότε μάλλον το πιο πιθανό είναι πως θα παίξει ως αλλαγή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ελ Χανταρί – Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί – Ελνενι, Χαμέντ – Τρεζεγκέ, Ελ Σαΐντ, Σόμπι – Μόνσεν

Ο Κούπερ λογικά θα πάει σε σχήμα με τέσσερις στην άμυνα, αν και λόγω της ποιότητας της αντιπάλου δεν αποκλείεται και η έκπληξη με τα τρία στόπερ.

Ο Ελνενι της Αρσεναλ κερδίζει θέση στα χαφ, ενώ το βασικό ερωτηματικό αφορά προφανώς τον Σαλάχ. Αν ο σταρ της Λίβερπουλ κριθεί έτοιμος να ξεκινήσει, τότε στον πάγκο θα μείνει ο Τρεζεγκέ.

Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της ανεξαρτήτως χαρακτήρα κι έδρας ήταν no goal, τα τέσσερα από τα έξι τελευταία ολοκληρώθηκαν στα 2-3 γκολ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Πραγματοποίησε σταθερή και σοβαρή πορεία στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, κερδίζοντας σχετικά άνετα το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Βραζιλία, με 31 βαθμούς και ρεκόρ 9-4-5, ενώ ο Καβάνι αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ με 10 γκολ.

Ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τρεις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ήταν πρωτοπόρος για κάποιο διάστημα, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία ένα ντεφορμάρισμα στις αρχές του β’ γύρου, ενώ υπέστη μόλις μία εντός έδρας, χάνοντας με 1-4 από την εκπληκτική Βραζιλία.

Απέφυγε να δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια στο τελικό κομμάτι της προετοιμασίας της, το Μάρτιο κατέκτησε το «Τσίνα Καπ» με νίκες 2-0 επί της Τσεχίας και με 1-0 επί της Ουαλίας, ενώ στην πρόβα τζενεράλε εν όψει του Μουντιάλ κέρδισε άνετα με 3-0 το Ουζμπεκιστάν στο «Σεντενάριο», πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και προσφέροντας θέαμα στους 55.000 οπαδούς της που δημιούργησαν ατμόσφαιρα φιέστας.

Πάντα το Μουντιάλ δημιουργούσε ενθουσιασμό και ανυπομονησία λόγω του ένδοξου παρελθόντος της και εξαιτίας των μυθικών επιτευγμάτων της, όμως φέτος οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες και είναι χαρακτηριστικό ότι το 28% των φιλάθλων της που ερωτήθηκαν σε σχετική δημοσκόπηση απάντησαν ότι θεωρούν πως η Ουρουγουάη μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τον τίτλο.

Πολύπειρος και χρόνια στο χώρο για να υποπέσει στην παγίδα της άκρατης αισιοδοξίας ο τεχνικός Ταμπάρες, ο οποίος τόνισε «Με ενόχλησε πάρα πολύ ότι από τη στιγμή της κλήρωσης αρκετοί δημοσιογράφοι στην Ουρουγουάη μιλούσαν ήδη για τα νοκ άουτ ματς και αναφερόντουσαν στον όμιλο σαν να επρόκειτο για υγιεινό περίπατο. Ηρθαμε με προσδοκίες να κάνουμε σπουδαία πράγματα και δουλεύουμε εδώ και χρόνια με στόχο να επαναφέρουμε το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης στην παγκόσμια σκηνή».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Αναφορικά με το ματς της πρεμιέρας και το κυρίαρχο ζήτημα της συμμετοχής ή όχι του Σαλάχ, ο Ταμπάρες σημείωσε «Γνωρίζουμε ποια είναι η Αίγυπτος και ότι ο Κούπερ αναδείχθηκε σε κορυφαίο τεχνικό της Αφρικής. Εχουν έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Σαλάχ, ο οποίος ανήκει στην ελίτ του ποδοσφαίρου, όμως εμείς δεν θα αλλάξουμε το σύστημά μας ανεξαρτήτως της συμμετοχής του στον αγώνα της πρεμιέρας».

Η έγκαιρη αποθεραπεία του μπακ Βαρέλα καθιστά πλήρη την αποστολή του εμβληματικού κόουτς Ταμπάρες για την πρεμιέρας, με τον δεξιό οπισθοφύλακα της Πενιαρόλ να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του «Μαέστρο» για το αρχικό σχήμα.

Σε εξαιρετικό κλίμα, με θετική διάθεση, αστεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών και με την υποστήριξη των ντόπιων η έως τώρα προετοιμασίας της στη Ρωσία, με την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της να είναι η καλύτερη δυνατή εν όψει της πρεμιέρας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μουσλέρα- Βαρέλα, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες- Νάντες, Βεσίνο, Μπετανκούρ, Ντε Αρασκαέτα- Σουάρες, Καβάνι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Το μοναδικό ερωτηματικό που είχε απομείνει έπειτα από το φιλικό με το Ουζμπεκιστάν ήταν ποιος θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Βαρέλα να αποθεραπεύεται έγκαιρα (είχε απουσιάσει από το συγκεκριμένο ματς) και να αντικαθιστά το βετεράνο Μάξι Περέιρα.

Οι εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε τον τελευταίο καιρό ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Ντε Αρασκαέτα του εξασφάλισαν θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του πολύπειρου Κρίστιαν Ροντρίγκες της Πενιαρόλ, ο Νάντες θα αγωνιστεί ως δεξιός χαφ, ενώ ως κεντρικός χαφ δίπλα στον Βεσίνο θα αγωνιστεί ο Μπετανκρούρ.

Οι τρεις τελευταίες της νίκες στα φιλικά παιχνίδια συνδυάστηκαν με μηδέν παθητικό, καθώς κέρδισε με 2-0 την Τσεχία και με 1-0 την Ουαλία σε αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στην Κίνα, ενώ επικράτησε με 3-0 επί τους Ουζμπεκιστάν στο Μοντεβιδέο προ μίας εβδομάδας.

Σήμερα θα επιχειρήσει να σπάσει μία αρνητική παράδοση 48 ετών στα Μουντιάλ, καθώς δεν κέρδισε σε καμία πρεμιέρα από το 2-0 επί του Ισραήλ το 1970. Πιο συγκεκριμένα, έχασε με 0-2 από την Ολλάνδία το 1974, αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Δυτική Γερμανία το 1986, κόλλησε στο 0-0 με την Ισπανία το 1990, ηττήθηκε με 1-2 από τη Δανία το 2002, έμεινε στο 0-0 με τη Γαλλία το 2010, ενώ ηττήθηκε με 1-3 από την Κόστα Ρίκα το 2014.

Αντιθέτως, έχει εξαιρετική προϊστορία με ομάδες από την Αφρική, καθώς παραμένει αήττητη σε επίσημα ματς διοργανώσεων της FIFA εναντίον τους, με ρεκόρ 2-2-0, ενώ σε αυτά τα ματς συμπεριλαμβάνεται και ο αλήστου μνήμης προημιτελικός της με την Γκάνα το 2010, όταν επικράτησε στα πέναλτι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Από τη μέρα που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος έχει βγάλει τη λέξη ήττα από το λεξιλόγιο της. Σε συνολικά 29 επίσημα ματς ο απολογισμός της σε 90λεπτα είναι 19-9-1 κι από αυτά οι τέσσερις ισοπαλίες έγιναν νίκες σε παράταση ή πέναλτι! Κατέκτησε το Euro έχοντας μόνο μία νίκη σε 90λεπτο! Χαρακτηριστικό βέβαια και ότι προκρίθηκε τότε από τον (βατό) όμιλο με τρεις ισοπαλίες και ως μία από τις καλύτερες τρίτες, καθώς άργησε να βρει το ιδανικό σχήμα.

Στα φιλικά προβλημάτισε σε αυτά του Μαρτίου, κυρίως στο 0-3 από την Ολλανδία, που αποτελεί και την μοναδική ήττα της τον τελευταίο χρόνο.
Στα τρία τεστ που έδωσε πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία έφερε 2-2 με την Τυνησία (από 2-0), πήρε 0-0 στο Βέλγιο και κέρδισε 3-0 την Αλγερία, στο μοναδικό που έπαιξε και ο Ρονάλντο.

Η κατάκτηση του προπέρσινου Euro της έχει αφαιρέσει ένα μεγάλο βάρος ευθυνών από την πλάτη της, από την άλλη το ότι πάει στο φετινό Μουντιάλ ως η πρωταθλήτρια Ευρώπης την αναγκάζει να διατηρεί υψηλές βλέψεις, όσο κι αν ο Σάντος παραμένει χαμηλών τόνων και τονίζει ότι ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο κι από εκεί και πέρα παιχνίδι με το παιχνίδι.

Η προετοιμασία κύλησε απόλυτα ήρεμα κι αυτό είναι κάτι που επίσης πιστώνεται στον Σάντος, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα. Επίσης δεν έχει προκύψει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Η μόνη που χαλάει το κλίμα είναι η… Σπόρτινγκ, που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση λόγω της κόντρας παικτών και προέδρου. Τη Δευτέρα οι Μπρούνο Φερνάντες, Γουίλιαμ και Ζέλσον προχώρησαν σε αίτηση τερματισμού των συμβολαίων τους, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε κάνει νωρίτερα και ο Ρουί Πατρίσιο. Από την άλλη, οι διεθνείς δηλώνουν ότι αυτό είναι κάτι που δεν θα επηρεάσει καθόλου την παρουσία τους στο Μουντιάλ και ότι παραμένουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην εθνική ομάδα. Ισα-ίσα, που πλέον ως free agents αναζητούν και νέα στέγη.

«Γνωρίζουμε την Ισπανία, μία ομάδα πάρα πολύ ισχυρή. Εχουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους, αλλά εμείς θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο να κερδίσουμε», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος. Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός εκτίμησε ότι η αποχώρηση του Λοπετέγκι δεν αλλάζει καθόλου τα πλάνα για το παιχνίδι, λέγοντας ότι «η Ισπανία παίζει έτσι εδώ και 10 χρόνια…».

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-3-2): Ρουί Πατρίσιο – Σέντρικ, Ζοσέ Φόντε, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο – Γ. Καρβάλιο – Μπερνάρντο Σίλβα, Αντριεν Σίλβα, Φερνάντες – Ρονάλντο, Γκέδες.

Ο Σάντος θα ακολουθήσει συνταγή Euro και προκριματικών, με το 4-4-2 πλέον να αλλάζει σπάνια. Λίγες οι ανοιχτές θέσεις στην 11άδα. Μία από αυτές ο παρτενέρ του Ρονάλντο στην επίθεση, καθώς αυτός ο ρόλος άνηκε ως τώρα στον Αντρέ Σίλβα, όμως ο Γκέδες έρχεται από καλύτερη σεζόν και τα πήγε καλύτερα στα φιλικά. Επίσης στο τελευταίο φιλικό με την Αλγερία δοκιμάστηκε ο Μπρούνο Φερνάντες για τα αριστερά της μεσαίας γραμμής και ίσως έχει προβάδισμα έναντι του Ζοάο Μάριο. Τρίτο ερωτηματικό ο δεύτερος κεντρικός χαφ, ίσως προτιμηθεί ο Αντριεν Σίλβα, που είναι καλύτερος στο ανασταλτικό κομμάτι από τον Ζοάο Μουτίνιο.

Στις 7/9 νίκες στα προκριματικά κέρδιζε από το ημίχρονο.

Στα 9/10 ματς των προκριματικών σκόραρε πρώτη.

Τα 8/10 των προκριματικών ήταν N/G.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το πρώτο (και τελευταίο) φιλικό επί ρωσικού εδάφους, συνοδεύτηκε μεν από νίκη 1-0 επί της Τυνησίας, η εμφάνιση, δε, προβλημάτισε. Ισως βέβαια πάλι, να μη θέλησαν οι «φούριας ρόχας» να αποκαλύψουν και πολλά πράγματα πριν την επίσημη πρεμιέρα τους στη διοργάνωση και να το πήγαν στο ρελαντί, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των αντιπάλων. Αυτή τη φορά, δε δέχτηκαν γκολ, πέτυχαν ένα στο 84΄ με τον Ιάγκο Ασπας, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε τη λύση.

Στο προηγούμενο φιλικό προετοιμασίας, είχαν μείνει στο ισόπαλο 1-1 με την Ελβετία, με τον Οντριοθόλα να ανοίγει το σκορ και τον Ροντρίγκες να ισοφαρίζει, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Ντε Χέα. Και σε εκείνο το ματς, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο τέρμα.

Το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της συμφωνίας της Ρεάλ Μαδρίτης με τον προπονητή Χουλιέν Λοπετέγκι το απόγευμα της Τρίτης, παρότι, στις 22 Μαΐου, εκείνος είχε δώσει τα χέρια με την ομοσπονδία για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2020. Η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε unfair εξαιτίας του timing που έγινε και των αναταράξεων που πιθανώς έφερε στο εσωτερικό της ομάδας. Ηδη το βράδυ της Τρίτης κυκλοφόρησε η φήμη περί αντικατάστασης του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Στα ισπανικά ΜΜΕ, κυκλοφόρησε  η είδηση πως οι παίκτες ήθελαν την παραμονή του Λοπετέγκι, παρά τη συμφωνία του με τη Ρεάλ. Με μπροστάρη τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος, φέρεται να είπαν στον πρόεδρο της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλες: «Εδώ δεν είναι σύλλογος, εδώ ήλθαμε να πάρουμε το Μουντιάλ. Ολο αυτό μας βλάπτει. Αν είσαι πληγωμένος, πάρε την υπερηφάνειά σου κι άφησέ μας να παίξουμε»!

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Την Τετάρτη, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Λοπετέγκι. Μετατέθηκε κατά μία ώρα και τελικά δεν έγινε ποτέ. Στη θέση του εμφανίστηκε ο Ρουμπιάλες, που ανακοίνωσε την απόλυση του ομοσπονδιακού τεχνικού, όχι όμως και αντικαταστάτη. «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ο,τι καταφέρει η Ισπανία στο Μουντιάλ, το οφείλουμε στη δουλειά που έχει κάνει. Είναι ένας φανταστικός προπονητής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά. Ολα έγιναν χωρίς να το γνωρίζουμε. Μάθαμε για την απόφασή του πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί από τη Ρεάλ. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποιον από τους υπαλλήλους μας, πρέπει να μιλήσει πρώτα με εμάς. Η εθνική είναι για όλο το έθνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο, από το βράδυ της Τρίτης, που ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Φερνάντο Ιέρο, τα έλεγε σε έντονο ύφος με τον Λοπετέγκι, περί της απόφασής του να συμφωνήσει με τη Ρεάλ. Λίγες ώρες αργότερα, ο Ρουμπιάλες ανακοίνωσε τον Ιέρο ως αντικαταστάτη του Λοπετέγκι…

Ο Ιέρο στη συνέντετξη Τύπου πριν το ματς με την Πορτογαλία υποσχέθηκε πως ο κόσμος θα δει τη γνωστή Ισπανία, αλλά ο Σέρχιο Ράμος από τα ην πλευρά του, παραδέχθηκε: «Μοιάζει σαν να είμαστε σε γραφείο κηδειών και αύριο ξεκινάμε το Μουντιάλ»!

Ο Πικέ ξεπέρασε 100% τις όποιες ενοχλήσεις και είναι διαθέσιμος, ενώ ο Καρβαχάλ προπονήθηκε την Τρίτη για πρώτη φορά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Στο σκοράρισμα εστιάζεται κυρίως το πρόβλημα της ομάδας, αν και κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως δεν υπάρχει θέμα, επικαλούμενος το 6-1 επί της Αργεντινής τον Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχουν θέση δίλημμα για την κορυφή της επίθεσης μεταξύ Ντιέγκο Κόστα και Ιάγκο Ασπας, με τον φορ της Ατλέτικο να έχει προβάδισμα λόγω εμπειρίας, αλλά το κοινό ψηφίζει τον στράικερ της Θέλτα. Ο τρίτος της παρέας, ο Ροδρίγο (Βαλένθια), σχολίασε: «Ο Ντιέγκο Κόστα είναι καλύτερος μέσα στην περιοχή, ο Ιάγκο Ασπας είναι πιο πολύπλευρος, εγώ είμαι κάτι το ενδιάμεσο».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Ντε Χέα – Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζορντι Αλμπα – Μπουσκέτς – Ισκο, Κόκε, Ινιέστα, Σίλβα – Ντιέγκο Κόστα

Ο Καρβαχάλ δε θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή στον τραυματισμό του και πιθανώς θα προφυλαχθεί, με τον Νάτσο να παίζει στη θέση του δεξιού μπακ, αντί του Οντριοθόλα, που δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία. O Κόκε φαίνεται να κερδίζει τη θέση στα χαφ από τον Τιάγκο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, ο Ντιέγκο Κόστα έχει προβάδισμα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να ξεκινήσει ο Ιάγκο Ασπας. Δύσκολα θα δούμε σχήμα με δύο φορ ή με «ψευτοεννιάρι».

Τερμάτισε αήττητη τα προκριματικά (9-1-0), μετρώντας 7/10 Over 2,5.

Αντίθετα, είχε μόλις 3/10 G/G σε αυτά τα 10 ματς.

Σκόραρε πρώτη και στα 10 παιχνίδια των προκριματικών.

Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 6/8 τελευταία της παιχνίδια.