Το 11αρι των Νειμάρ, Λουκάκου, το Μεξικό του 81 και η Ιαπωνία του 201 απόδοση! Προτάσεις Δευτέρας 2/7.

Οι αναλύσεις από το Matchmoney.com.gr και οι προτάσεις από το isports.gr

Προτάσεις

Πολύ σημαντική ημέρα για την εξέλιξη του Μουντιάλ μετά τους αποκλεισμούς της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αργεντινής και της Πορτογαλίας. Η Βραζιλία στις 17:00 και το Βέλγιο στις 21:00 είναι δύο ομάδες που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσουν ως το τέλος. Πρώτα όμως πρέπει να ξεπεράσουν τα σημερινά εμπόδια και στους 8 θα κοντραριστούν μεταξύ τους.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Οι νίκες τους σήμερα είναι σε αποδόσεις 1.50 και 1.35, τις συνδυάζουμε με το βάλουν 2 γκολ το λιγότερο και να δεχτούν οι αντίπαλοί τους 2 κάρτες το λιγότερο και ανεβάζουμε την απόδοση στο 2.40. Μεγαλύτερο ρίσκο αλλά μεγαλύτερη απόδοση και πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο. Στον πρώτο αγώνα διαιτητής είναι ο Ιταλός Ρόκι και στο βραδινό ο Σενεγαλέζος Μαλάνγκ Ντεντιού. Επίσης αξίζει ο συνδυασμός 3-4 παικτών να δεχτούν κίτρινη. Για παράδειγμα επιλέγω την 3αδα αμυντικών του Μεξικού, Αγιάλα, Σαλσέδο και Αλβάρεζ πληρώνει 23 απόδοση ενώ η 4αδα των αμυντικών του Μεξικού μαζί και τον Γιαγιάρδο ανεβάζει την απόδοση στο 81! Καλό είναι φυσικά να δείτε τις αρχικές ενδεκάδες και μετά να κάνετε τις επιλογές σας στους παίκτες που θα δεχτούν κίτρινη. Στην Ιαπωνία να δεχτούν και οι 4 παίκτες της άμυνάς της κάρτα πληρώνει 201 απόδοση αν αυτοί που θα ξεκινήσουν είναι οι Χ. Σακάι, Ναγκατόμο, Σότζι και Γιοσίντα.  

Επίσης το να σκοράρει ο Νειμάρ και ο Λουκάκου δίνει 4 απόδοση, αν μάλιστα επιλέξουμε το Βέλγιο να βάλει ένα γκολ με το κεφάλι, η δυάδα ανεβαίνει στο 11 απόδοση. Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Λουκάκου έχει σκοράρει 21 γκολ με το κεφάλι σε σύνολο 101 που έχει πετύχει.

Οι προτάσεις του isports.gr για τους σημερινούς αγώνες καθώς και για τις προκρίσεις που έχουμε δώσει, καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

ΑγώναςΠρότασηΑπόδοσηΈκβαση
   Βραζιλία – Μεξικό Νίκη Bραζιλίας και over 1,5 γκολ, over 1,5 κάρτες Μεξικού     2.40Κερδισμένο
    Βέλγιο – Ιαπωνία Νίκη Βελγίου και over 1,5 γκολ, over 1,5 κάρτες Ιαπωνίας     2.40
            Δυάδα                          να σκοράρουν Νειμάρ και Λουκάκου    4.00
            Δυάδα  να σκοράρει ο Νειμάρ,  να σκοράρει με κεφαλιά ο Λουκάκου   11.00
            Δυάδα               Νίκες Βραζιλία, Βέλγιο και over 1,5 στους αγώνες     2.90
  Γαλλία – Αργεντινή                                         πρόκριση Αργεντινής     2.25     Χαμένο
   Κροατία – Δανία                                         πρόκριση Κροατίας     1.45Κερδισμένο
   Ισπανία – Ρωσία                                          πρόκριση Ρωσίας     3.65Κερδισμένο
   Σουηδία – Ελβετία                                        πρόκριση Σουηδίας
Ουρουγουάη-Πορτογ                                     πρόκριση Ουρουγουάης     1.95Κερδισμένο
           Κατάκτηση                                                Βραζιλία     5.30
Πρόκριση στο τελικό                                                 Κροατία     6.50   cash out

Στους αγώνες νοκ άουτ είναι προτιμότερο το ποντάρισμα σε πρόκριση με την οποία μετρά και η διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι. Δεν περιορίζεται η επιτυχία της επιλογής σου στη κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά καλύπτεις παράταση και πέναλτι. Αξίζει ένα δελτίο με όσες προκρίσεις ομάδων πιστεύετε ότι θα περάσουν στους 8.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ

*** Σαμάρα Αρίνα (44.918 θ.), Σαμάρα.
*** Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του Βέλγιο – Ιαπωνία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Εκανε τη δουλειά στον όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική επικράτησε 2-0 (36’, 68’) της Σερβίας για να κλειδώσει και την πρωτιά. Τακτικά πειθαρχημένη και υπομονετική από το ξεκίνημα, έδωσε χώρο και κατοχή για να παίξει στην κόντρα, απείλησε δις πριν πάρει το προβάδισμα με τον Παουλίνιο. Στην επανάληψη, πέρασε ένα 10λεπτο αποσταθεροποίησης, όπου κινδύνεψε δύο φορές σοβαρά. Ηρθε όμως η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα από κόρνερ του Νεϊμάρ για να κλειδώσει το ματς και μέχρι τέλους να χάσει σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να κάνει το 3-0.

Πάλι εμφάνισε το πρόβλημα που είχε και με την Ελβετία. Ο πιστός τακτικά Ουίλιαν από τα δεξιά δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά και το βάρος έπεφτε στην αριστερή πλευρά όπου ο Νεϊμάρ ήταν επιπόλαιος. Ετσι, η λύση για το πρώτο γκολ δόθηκε από τον άξονα με την κίνηση του Παουλίνιο και την εξαιρετική ασίστ του Φιλίπε Κουτίνιο. Κάτι που καλείται να αλλάξει στη συνέχεια, αν δεν θέλει να μπλοκάρει στα νοκ άουτ.

Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο στρατόπεδό της. Οι δύο νίκες με Κόστα Ρίκα και Σερβία το διασφάλισαν αυτό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και πιο σοβαρά του Μουντιάλ. Τόσο ο Καζεμίρο, όσο και ο Φάγκνερ σε δηλώσεις που έκαναν, υπογράμμισαν ότι υπάρχει πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά δεν τους επηρεάζει καθώς ο ένας αντλεί δύναμη από τον άλλο στην ομάδα και όλοι είναι ενωμένοι. Παράλληλα, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης σχολίασε πως η προσοχή όλων είναι στο Μεξικό και δεν γίνεται κανείς να κάνει άλμα με τη μία στον τελικό. Πρέπει να δουν ένα προς ένα τα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους και να τα κερδίσουν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τίτι, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο εμφάνισης του Νεϊμάρ με την Σερβία. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως πλέον ο Νεϊμάρ είναι στο κανονικό επίπεδό του και πως δεν φαίνεται να επηρεάζεται άλλο από τον τραυματισμό του. Παράλληλα, μιλώντας για το ματς με το Μεξικό υποστήριξε ότι το παν είναι η εξέλιξη της ομάδας μέσα στο τουρνουά και πως προέχει μία δυνατή εμφάνιση. Αν αυτή έρθει, τότε δεν υπάρχει φόβος για κάτι.

Ο δεξιός μπακ Ντανίλο αποθεραπεύτηκε αλλά θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Ο Μαρσέλο που αποχώρησε τραυματίας στο προηγούμενο, έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί αλλά επίσης θα ξεκινήσει από τον πάγκο για προληπτικούς λόγους.

Παραμένει εκτός με μυϊκό τραυματισμό ο Ντόουγκλας Κόστα και συνεχίζει στα δεξιά ο Ουίλιαν.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα πάρει ο Τιάγκο Σίλβα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Αλισον – Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς – Καζεμίρο – Ουίλιαν, Παουλίνιο, Φιλίπε Κουτίνιο, Νεϊμάρ – Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Παρότι αποθεραπεύτηκε ο Ντανίλο, θα παραμείνει στην εντεκάδα ο Φάγκνερ στο δεξί άκρο της άμυνας. Σύμφωνα με τον Τίτι, αυτό γίνεται γιατί ήδη ο Φάγκνερ απέκτησε αγωνιστικό ρυθμό και ανταποκρίθηκε άριστα στις απαιτήσεις του Μουντιάλ.

Ο Μαρσέλο ξεκάθαρα για προληπτικούς λόγους δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα, ωστόσο ο Τίτι γνωρίζει καλά ότι ο Φιλίπε Λουίς τα πήγε πολύ καλά στο ματς με τη Σερβία και η Βραζιλία εκτός από ασφαλής αμυντικά από την πλευρά του, ήταν και πιο σοβαρή επιθετικά με τον Νεϊμάρ να βγάζει παραπάνω συνεργασίες με τον άσο της Ατλ. Μαδρίτης.

Παραμένει στην εντεκάδα ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Σύμφωνα με τον Τίτι κάνει άριστα όλες τις υπόλοιπες δουλειές, με πρώτη την άμυνα και το γκολ είναι θέμα χρόνου να έρθει για να λυθεί και επιθετικά ο νεαρός άσος της Μάν. Σίτι.

Από τους 23 παίκτες που έχει στην αποστολή ο Τίτι, έχει χρησιμοποιήσει τους 17. Αυτοί που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής είναι οι γκολκίπερ Κάσιο, Εντερσον, οι στόπερ Μαρκίνιος, Πέδρο Ζερομέλ, ο μέσος Φρεντ και ο μεσοεπιθετικός Τάισον.

ΜΕΞΙΚΟ

Δεν ήταν άδικο το ότι προκρίθηκε, καθώς έκανε δύο καλά ματς και μάζεψε έξι βαθμούς στον όμιλο, αλλά η τελευταία εικόνα κόντρα στη Σουηδία (3-0) ήταν πολύ άσχημη και χρειάστηκε το ανέλπιστο δώρο από τη Ν. Κορέα για να βρεθεί στα νοκ-άουτ για έβδομο σερί Μουντιάλ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Φάνηκε από το ξεκίνημα ότι το παιχνίδι θα είχε μεγάλες δυσκολίες, με τον Γκαγιάρδο να δέχεται κάρτα μόλις στα 15 δευτερόλεπτα. Πήγε χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό το χρωστάει πρωτίστως στον Οτσόα και την αστοχία των Σουηδών, που τακτικά ήταν άριστοι και δημιουργούσαν συνέχεια κινδύνους. Αυτό άλλαξε στο β’ μέρος, καθώς οι Σουηδοί εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και ανέβασαν το σκορ στο 3-0, με το Μεξικό να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει.

Φοβική εμφάνιση στο πιο κρίσιμο ματς, αλλά επίσης έδειξε ότι μειονεκτεί πολύ απέναντι σε physical και ψηλές ομάδες.

Το ότι εν τέλει προκρίθηκε κι εκπλήρωσε τον αρχικό στόχο το οφείλει στην αυτοκτονία των Γερμανών, αλλά και στα δύο καλά παιχνίδια του κόντρα σε Γερμανία και Κορέα, που του χάρισαν έξι πόντους. «Τα συναισθήματά μου είναι ότι αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει να μάθουμε. Κάθε παιχνίδι είναι μία διαφορετική ιστορία και το καλό είναι ότι οι επόμενοι αντίπαλοί μας δεν θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Σουηδία, που είναι πολύ δυνατή στον αέρα», είπε ο Χουάν Κάρλος Οσόριο.

Ψάχνει πλέον να σπάσει την… κατάρα των έξι σερί αποκλεισμών στους «16» απέναντι στη Βραζιλία, την οποία εν τέλει δεν την απέφυγε. «Κόντρα στη Βραζιλία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας», δήλωσε ο μέσος Φαμπιάν. «Ο στόχος μας παραμένει το να προσπαθήσουμε να παίξουμε επτά παιχνίδια», τόνισε ο άλλοτε διεθνής Χεράρδο Τοράδο, που πλέον εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή.

Ο Οσόριο έκανε σαφές ότι το Μεξικό δεν θα κατέβει μόνο για να αμυνθεί και ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κινδύνους στο τέρμα του φαβορί και μία ομάδα, την οποία χαρακτήρισε την καλύτερη του κόσμου, καθώς είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και με έναν τεχνικό που ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά το υλικό του. «Πάμε να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε την κατοχή, διαθέτουμε χαφ με ποιότητα και μπορούμε να αποκτήσουμε αριθμητική υπεροχή, θα είναι μία αποστολή τιτάνια, αλλά η σκέψη μας δεν είναι μόνο να αμυνθούμε γιατί οι αντίπαλοί μας διαθέτουν υψηλό επίπεδο και στο τέλος θα καταλήξουν να σκοράρουν».

Δεδομένη απουσία ο σημαντικός στόπερ Μορένο, που συμπλήρωσε κάρτες, από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν τραυματίες, είναι όμως λογικό να γίνουν και αλλαγές τακτικής.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-2-3): Οτσόα – Λαγιούν, Αλβαρες, Σαλσέδο, Αγιάλα, Γκαγιάρδο – Ερέρα, Γκουαρδάδο – Βέλα, Ερνάντες, Λοσάνο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Πρώτη φορά ο Οσόριο επανέλαβε την ίδια ενδεκάδα για δύο σερί ματς κόντρα στη Σουηδία, αλλά μάλλον θα το μετάνιωσε. Τώρα θα χρειαστεί να προσαρμόσει τα πλάνα του χωρίς τον στόπερ Μορένο, που είναι τιμωρημένος, με τον Αγιάλα λογικό αντικαταστάτη.

Από την άλλη, ο Κολομβιανός τεχνικός υποσχέθηκε μία ενδεκάδα με τουλάχιστον πέντε επιθετικογενείς παίκτες μέσα, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τα πλάνα του. Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο να πάει σε ένα 5-2-3/3-4-3 και να καταμετρά ως επιθετικογενείς τους δύο πλάγιους (Λαγιούν και Γκαγιάρδο), ενώ στα πλάνα είναι και το 4-3-3 με την είσοδο ενός πιο δυναμικού χαφ δίπλα στους Ερέρα και Γκουαρδάδο.

Στο Μουντιάλ του 2014 είχε κρατήσει στο 0-0 τη διοργανώτρια Βραζιλία στη φάση των ομίλων, με τον Οτσόα να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του.

Και τα τέσσερα τελευταία απέναντι στη Βραζιλία (δύο φιλικά και δύο επίσημα) ήταν Under 2,5 και N/G.

Μέχρι τώρα στη διοργάνωση δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχει δεχτεί τέσσερα στο δεύτερο.

Ανοιξε το σκορ στα 2/3 παιχνίδια του.

Εχουν σκοράρει από ένα γκολ οι Λοσάνο, Βέλα και Ερνάντες.

 

ΒΕΛΓΙΟ – ΙΑΠΩΝΙΑ

*** «Ροστόβ Αρένα» (45.000 θ.), Ροστόβ.
*** Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντεντιού (Σενεγάλη).
*** Μοναδική φορά που συναντήθηκαν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2002, όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με όλα τα γκολ τότε στο δεύτερο ημίχρονο. Αμφότερες είχαν πάρει τότε την πρόκριση, με πρώτη την Ιαπωνία και δεύτερο το Βέλγιο.
*** Στο 2-2-1 υπέρ της Ιαπωνίας η συνολική προϊστορία μεταξύ τους, με τη μοναδική νίκη του Βελγίου να έρχεται στο φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου, με 1-0 χάρη στο τέρμα του Λουκάκου (72’).

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΒΕΛΓΙΟ

Απόλυτα θετικό ήταν το πρόσημο των εμφανίσεων του Βελγίου στη φάση των ομίλων, όπου πέτυχε τρεις νίκες με τέρματα 9-2 και τερμάτισε πρώτο επικρατώντας 1-0 της Αγγλίας, την περασμένη Πέμπτη.

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από τη δεύτερη αγωνιστική, το ντέρμπι με τους Αγγλους απέκτησε περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου και έκρινε απλά την τελική κατάταξη. Για το Βέλγιο όμως αυτή η επικράτηση είχε σαφώς μεγαλύτερη σημασία, όχι γιατί διασταυρώθηκε με τη βατή Ιαπωνία στους «16», αλλά διότι κέρδισε τα «λιοντάρια» για πρώτη φορά έπειτα από ένα φιλικό του 1936!

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πριν τον αγώνα με την Αγγλία είχε δηλώσει πως η νίκη δεν αποτελεί προτεραιότητα και το γεγονός ότι προχώρησε σε εννιά αλλαγές στο αρχικό σχήμα φανέρωσε τις προθέσεις του. Οι… ρεζέρβες ωστόσο των «κόκκινων διαβόλων» ήταν πιο ορεξάτες από εκείνες των Αγγλων, έδειξαν πως το θέλουν περισσότερο και έστειλαν μήνυμα στον Ισπανό τεχνικό ότι μπορεί να βασίζεται σε όλη την 23αδα.

Στο πρώτο μέρος είχε τις δύο καλύτερες φάσεις με τους Τίλεμανς και Μπατσουαγί, για να προηγηθεί τελικά στο 51’ με τρομερό γκολ του Γιανουζάι. Απειλήθηκε σοβαρά μόνο στο χαμένο τετ α τετ του Ράσφορντ, ενώ στο φινάλε μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τις προσπάθειες των Μέρτενς, Τ. Αζάρ και Φελαϊνί.

Είναι πλέον αήττητο 22 σερί παιχνίδια (18-4-0), έχει να χάσει από ένα φιλικό κόντρα στην Ισπανία, τον Σεπτέμβριο του 2016!

Πριν τον αγώνα με την Αγγλία έγινε μεγάλη κουβέντα στον Τύπο της χώρας αναφορικά με τα δύο ταμπλό και ότι βολεύει καλύτερα η δεύτερη θέση αφού οδηγεί σε πιο βατές διασταυρώσεις. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι το Βέλγιο δεν μπήκε στη διαδικασία των υπολογισμών και καταλήγοντας στην πρώτη θέση διάλεξε τον δύσκολο δρόμο αφού αν περάσει την Ιαπωνία διασταυρώνεται στα προημιτελικά με το ζευγάρι Βραζιλία – Μεξικό.

«Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο μακριά από το επόμενο ματς ρισκάρεις πολλά. Εμείς κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας και δεν κάνουμε υπολογισμούς», δήλωσε ο Μαρτίνεθ υπογραμμίζοντας εν ολίγοις ότι οι «κόκκινοι διάβολοι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από εκεί και πέρα ο Ισπανός τεχνικός επαίνεσε τους αναπληρωματικούς του για την εμφάνιση κόντρα στους Αγγλους: «Είναι σημαντικό ότι παίξαμε ως ομάδα παρά τις πολλές αλλαγές. Ερχονται νέοι παίκτες όπως ο 20χρονος Τίλεμανς, που είναι ήδη έτοιμοι να συνεισφέρουν στη λεγόμενη χρυσή γενιά».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Οσο για την Ιαπωνία, ο Μαρτίνεθ αρκέστηκε στα τυπικά: «Είναι δυναμική, οργανωμένη και τεχνικά καταρτισμένη ομάδα. Είχαμε παίξει εναντίον της σε φιλικό στο Μπριζ τον περασμένο Νοέμβριο (σ.σ. είχε κερδίσει το Βέλγιο 1-0). Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις μεταξύ των ομάδων. Περιμένω ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου ο τεχνικός των Βέλγων παραδέχτηκε: «Πλέον, δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, καθώς η Ιαπωνία είναι μία ομάδα γεμάτη ενέργεια, που πρεσάρει καλά και διαθέτει τεχνική για να βγει στην κόντρα. Αισθανόμαστε πάντως έτοιμοι για να προχωρήσουμε»

Δεν μπόρεσε να προπονηθεί ούτε χτες, μένοντας εκτός από το σημερινό παιχνίδι, ο σκόρερ κόντρα στους Αγγλους, Αντνάν Γιανουζάι. Αντίθετα, επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι κανονικά διαθέσιμος ο χαφ Φελαινί.

Βερμάλεν και Κομπανί πήραν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Αγγλία και έδειξαν πως είναι έτοιμοι να προσφέρουν ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους. Ειδικά ο Βερμάλεν που έπαιξε μέχρι το 74’ αφήνοντας τη θέση του στον Κομπανί.

Η κατάσταση των Λουκάκου και Καράσκο που αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα δεν εμπνέει ανησυχία.

Επίσης ο Μαρτίνεθ προφύλαξε τους παίκτες που αντίκρισαν κάρτες (Ντε Μπράουνε, Μενιέ, Βερτόνγκεν), συνεπώς το Βέλγιο δεν αντιμετωπίζει ζητήματα τιμωριών.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνγκεν – Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράουνε, Καράσκο – Μέρτενς, Λουκάκου, Ε. Αζάρ.

Οι εννιά βασικοί που δεν ξεκίνησαν με την Αγγλία θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα (Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράουνε, Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου, Ε. Αζάρ).
Λογικά ο Μαρτίνεθ θα επιλέξει την 11αδα που προτίμησε στα δύο ματς με Παναμά και Τυνησία. Μοναδικό ερωτηματικό μία θέση στα στόπερ, με τους Βερμάλεν και Κομπανί να διεκδικούν πλέον τη θέση του Μπογιάτα, ο οποίος πάντως τα έχει πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο μέχρι στιγμής. Ο Μαρτίνεθ σχεδίαζε το πλάνο του για το Μουντιάλ με τον Κομπανί βασικό, παρόλα αυτά δεν θα ρισκάρει την επιστροφή του, αν ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι στο 100%.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet
Πέρα από τον απόντα σήμερα Γιανουζάι, φώναξαν εξίσου παρών με την απόδοσή τους στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου οι Τίλεμανς, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τ. Αζάρ, επιβεβαιώνοντας ότι μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές λύσεις από το βάθος του πάγκου, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους Μπατσουαγί, Τσαντλί.

Στα τελευταία 22 παιχνίδια το Βέλγιο έμεινε άσφαιρο μόνο στο 0-0 με την Πορτογαλία σε φιλική αναμέτρηση.

Στα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια του σε τελικά Μουντιάλ, το Βέλγιο ηττήθηκε μόνο από τη Βραζιλία και την Αργεντινή μετρώντας 7-6-2.

Το 1986 έφτασε ως τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτοτε πέτυχε μόνο μία πρόκριση σε νοκ άουτ αγώνα σε τελικά Μουντιάλ και αυτή στην παράταση (2-1) με τις ΗΠΑ το 2014, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο αποκλεισμός από την Αργεντινή (1-0) στους «8». Το 1990 αποκλείστηκε από την Αγγλία στην παράταση (1-0), το 1994 από τη Γερμανία (3-2) και το 2002 από τη Βραζιλία (2-0).

Το Βέλγιο έχει απολογισμό 3-2-1 σε έξι αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες από την Ασία σε τελικά Μουντιάλ.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Νισίνο αδικαιολόγητα και απρόσμενα αποφάσισε να παρατάξει μια εντελώς εναλλακτική ενδεκάδα, με έξι αλλαγέςστα πρόσωπα, αφήνοντας μεταξύ άλλων στον πάγκο και τους τέσσερις σκόρερ της στα δύο πρώτα ματς (Καγκάβα, Οσάκο, Ινούι, Χόντα), ενώ αποφάσισε και να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο τους Οκαζάκι – Μούτο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Αυτό όχι μόνο δε βοήθησε, αλλά και στέρησε ξεκάθαρα σε ρυθμό την ομάδα του, που πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στο σύνολοκαι με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες φάσεις, ηττήθηκε δίκαια από την Πολωνία (1-0), με το γκολ που δέχθηκε στις αρχές της επανάληψης (59’). Σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις κινδύνεψε το να δεχτεί και δεύτερο γκολ.

Αρνητική εντύπωση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της Ιαπωνίας άλλαζαν πάσες, σαν να έπαιζαν για να κρατήσουν σκορ και ενώ ένα γκολ στον άλλο αγώνα από τη Σενεγάλη θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό…Για καλή της τύχη όμως πήρε την πρόκριση, με τη νίκη της Κολομβίας επί της Σενεγάλης και υπερτερώντας των Αφρικανών μόνο στη βαθμολογία του fairplay, έχοντας 4 κίτρινες κάρτες αντί 6.

Προκρίνεται έτσι για 3η φορά στην ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ, μετά τη συνδιοργάνωση με τη Ν. Κορέα το 2002 και την Αφρική το 2010. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα προημιτελικά, χάνοντας στην πρώτη περίπτωση από την Τουρκία (1-0) και από την Παραγουάη (0-0) στη δεύτερη περίπτωση στα πέναλτι.

«Εχουμε καταφέρει να προκριθούμε παλιότερα στους ‘’16’’ στο Ιαπωνικό ποδόσφαιρο και το κάναμε ξανά. Το αξίζαμε, παρότι δε δώσαμε το 100%, με τους παίκτες μου να είναι κουρασμένοι ιδίως στο τρίτο παιχνίδι. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους πλέον και να τα δώσουν όλα τη Δευτέρα. Στην καριέρα μου, στις ομάδες αλλά και στην Εθνική, ποτέ δεν κάναμε προπόνηση στα πέναλτι πριν από νοκ άουτ παιχνίδια. Για αύριο το παιχνίδι θέλω να κριθεί πολύ πριν οδηγηθούμε στα πέναλτι…», δήλωσε χθες ο Ακίρα Νισίνο.

Από την πλευρά των παικτών στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσε ο Γκεν Σότζι: «Ήρθαμε εδώ για να γράψουμε ιστορία. Αύριο θα αντιμετωπίσω τον Ρομέλου Λουκάκου και θα παίξω απέναντι του με δύναμη και καρδιά!»

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Στο όριο καρτών είναι οι Καβασίμα, Χασέμπε, Μακίνο και Ινούι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ(4-2-3-1):Καβασίμα – X. Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο – Χασέμπε,Σιμπασάκι–Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι – Οσάκο.

O Νισίνο ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα, έχοντας έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα και γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2. Βλέποντας ότι δε λειτούργησε, αναμένεται να επιστρέψει στα πιο βατά μονοπάτια και κατά πάσα πιθανότητα η ενδεκάδα του θα είναι η ίδια που είδαμε και στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου κόντρα σε Κολομβία και Σενεγάλη, αλλά και το προσιτό σύστημα 4-2-3-1, με βάση και τις επιλογές στο ρόστερ της.

Μοναδικό προωθημένο αναμένεται να δούμε ξανά τον Οσάκο, με τον Ινούι να κινείται περισσότερο από πίσω του και σε ρόλο μαέστρου. Κάτι παραπάνω από χρήσιμα τα τρεξίματα και η πίεση στα άκρα από Χαραγκούτσι και Καγκάβα, σημαντικά και τα ανεβάσματα των μπακ Σακάι και Ναγκατόμο.

Οι Καβασίμα,Χόντα,Χασέμπε, Ναγκατόμο και Οκαζάκι είναι έτοιμοι για το 11ο παιχνίδι τους σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίδοση που ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Από το 2010 ο Χόντα έχει σκοράρει 4 τέρματα και μοιράσει 3 ασίστ για τα 7 από τα 10 τελευταία γκολ της Ιαπωνίας στα Παγκόσμια Κύπελλα. Εχει ένα γκολ και μια ασίστ στο Μουντιάλ της Ρωσίας, παρότι έχει αγωνιστεί μόνο για 38 λεπτά. Ούτως ή άλλως, έγινε και ο πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014, 2018)!

Ρεκόρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Ιαπωνία να έχει συμπληρώσει 20 παιχνίδια στα τελικά χωρίς να έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ρεκόρ κρατούσε μέχρι πρότινος η Κολομβία με 18 παιχνίδια, που τερματίστηκε στην πρεμιέρα κόντρα στους «Μπλε Σαμουράι» με την αποβολή του Κάρλος Σάντσες.