Ορειβατικός Σπάρτης: Εξορμήσεις σε Πλύτρα και Κόζιακα

Αυτή την Κυριακή, 15 Ιουλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στην Πλύτρα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην ακόλουθη διαδρομή:

Καραβοστάσι-Ακρωτήριο Ξυλί

Ώρες πορείας : περίπου 3

Μήκος διαδρομής: 3,8 χλμ.

Βαθμός δυσκολίας : Α (Εύκολη)

Η πορεία χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο), καθώς και επαρκή ποσότητα νερού. Προστασία από τον ήλιο και μακρύ παντελόνι.

Μια πολύ καλή ευκαιρία πρώτης επαφής με την πεζοπορία, για τους οπαδούς της δράσης των απογευματινών περιπάτων και τους φίλους της θάλασσας, καθώς προβλέπεται και μπάνιο!

Αναχώρηση στις 6:45 πμ την Κυριακή από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Καραβοστάσι.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως το μεσημέρι του Σαββάτου 14/7 στη συντονίστρια της εξόρμησης Ντίνα Τυροβολά (6977285633).

Χρήσιμος σύνδεσμος με δωρεάν υλικό:

http://shop.pezoporia.gr/product/vivlia/monopatia-dimou-monemvasias/

 

 

Το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 20-22 Ιουλίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Κόζιακα.

Η εξόρμηση πραγματοποιείται για τη συμμετοχή του Συλλόγου στην ετήσια Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση (ΠΟΣ) που φέτος φιλοξενεί ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων.

 

Το πρόγραμμα της ΠΟΣ μπορείτε να το δείτε εδώ:

http://www.koziakas2018.com

 

Λόγω της απόστασης από την περιοχή μας, ο Σύλλογος προτείνει το εξής:

 

Αναχώρηση περίπου στις 3μμ το μεσημέρι της Παρασκευής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. Άφιξη και κατασκήνωση στον προορισμό την ίδια μέρα το βράδυ. Πραγματοποίηση πορείας το Σάββατο μέχρι τις 7μμ οπότε και θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα της διοργάνωσης (η πορεία αυτή μπορεί να είναι σε κάποια κορυφή των Αγράφων ή στα Μετέωρα ή κάπου αλλού). Την Κυριακή συμμετοχή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης κανονικά και επιστροφή το βράδυ στη βάση μας.

Οι πορείες είναι πολύ όμορφες, αλλά απαιτητικές. Για τη συμμετοχή χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο), καθώς και επαρκής ποσότητα νερού. Είναι σημαντικό να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και εκπροσώπηση του Συλλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης Ντίνα Τυροβολά (6977285633) και Γιάννη Μιχελόγγονα (6944278520), μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 16/7. Αυτό θα τηρηθεί αυστηρά γιατί πρέπει να δούμε το ζήτημα της μεταφοράς μας στον προορισμό.