Ορειβατικός Σπάρτης: Εξόρμηση στον Πάρνωνα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον Πάρνωνα, την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου  2019, στη διαδρομή Πλατύ Ποτάμι-Παλιόκαστρο, με επιστροφή στη θέση Μάρμαρα. 
Ξεκινάμε από τα 1100μ. περίπου και στην κορυφή (1559μ.) θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο βουνό, ενώ μετά την κάθοδο θα ακολουθήσει «εορταστικό γεύμα» σε κοντινή ταβέρνα.

Βαθμός δυσκολίας:  Β (Μέτρια)

        Διάρκεια πορείας: περίπου 5 ώρες. Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.

        Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το Κλειστό Γυμναστήριο για Βασσαρά-Βέροια.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή: η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος εξοπλισμός χειμερινού βουνού λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα και γκέτες, αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα, για τη δική τους ασφάλεια, που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της 
ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στους συντονιστές στα  τηλ. 6974098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6945103432 (Νίκος Τσαρκαλής) το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18/01.