Σπάρτη: Γκάφα ολκής που οδηγεί σε μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο!

Γκάφα ολκής για τη Σπάρτη που έπαιζε από το 78′ κόντρα στον Εργοτέλη με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα, ενώ λόγω περιορισμών έπρεπε να παίζει με επτά!

Ο Μαρίνος Σατσιάς πέρασε αντικατέστησε τον Ζαχαριουδάκη με τον κοινοτικό Κρασνίκι στο 78′ λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα στην ενδεκάδα της να υπάρχουν έξι Έλληνες!

Συγκεκριμένα η 11αδα της Σπάρτης στον εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη με τις αλλαγές: 

Πάντος, Κολτσίδας, Λώλος, Τσίμαν, Ζαχαριουδάκης (78′ Κρασνίκι), Αρώνης, Τιεντσέ, Νάτσης, Αγγελόπουλος (65′ Τιράρ), Γκαλβάο (30′ Ρόμο), Καινούργιος.

Η Σπάρτη δεν είχε περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης και πρέπει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της να συμμετέχουν επτά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η Σπάρτη, εκτός από την ήττα στα χαρτιά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 (τα 2/5 ισχύουν για τις ομάδες της Football League).

Αυτή τη στιγμή οι Σπαρτιάτες έχουν 15 βαθμούς, αν αφαιρεθούν 4 βαθμοί, πέφτουν στους 11 βαθμούς με την ζώνη υποβιβασμού να βρίσκεται στους 17 όπου βρίσκονται τα Τρίκαλα με ένα λιγότερο αγώνα από την Σπάρτη.

Αναλυτικά:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο».