Εισήγηση της ΕΠΟ για 16 ομάδες στη Super League τη νέα περίοδο

0
165

Η ΕΕΠ της ΕΠΟ στη συνεδρίασή της εισηγείται να ισχύσει κανονικά η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Super League, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες τη νέα σεζόν και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στη συνεδρίασή της εισηγείται να ισχύσει η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Super League, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες τη νέα σεζόν και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη.

Η Επιτροπή αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League και εξέτασε την τροπολογία για την αναδιάρθρωση που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Τι προβλέπει το σχέδιο της Ομοσπονδίας; Από το φετινό πρωτάθλημα να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και να ανέβουν οι δύο πρώτες από τη Football League,  χωρίς να υπάρξει μπαράζ.

Παράλληλα, συμφωνεί με την ίδρυση της Super League 2, θεωρώντας πως το πρωτάθλημα πρέπει να απαρτίζεται από 12 ομάδες, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή του.

Παράλληλα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είναι σύμφωνη να μετατραπεί η Football League σε τρίτη κατηγορία, στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες.

Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ και μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση από την πλευρά του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος έχει πει πως θέλει να ισχύσει κανονικά η αναδιάρθρωση από τη νέα σεζόν, αλλιώς δεν θα ισχύει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο των επτά ομάδων με την ΕΡΤ.

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει και συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό και την Ομοσπονδία, προκειμένου να διευκρινιστεί το τι ακριβώς θα ισχύσει. Πάντως, δημιουργείται ένα αλαλούμ και ενώ το τρέχον πρωτάθλημα θέλει τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.